Аз пък се чудя онлайн ли да се броиме или с преброител, щото с тия чудесии относно семейство, домакинство и някви такива е ужас и ще имаме нужда от доста обяснения.
Ние с приятеля ми живеем заедно в Софията под наем, ама не сме си оправили настоящия адрес още, но пък учим тука, значи тука трябва да ни преброят, май....
Едно домакинство сме, щото сме с един бюджет, ама ние и в Студентски бяхме едно домакинство с един бюджет, макар всеки да обитаваше (официално) отделна стая.
В жилището има хладилник, печка, пералня, ама те не са наши.
Да не говорим, че трябва изрично да напомним на родителите да не ни броят по постоянен адрес.
А като се замисля, че нашите още и постоянния адрес не са си сменили, та в Бургас само аз се водя обитател на апартамента, много мазало.
Аз си мислех, че целта на преброяването е просто да види колко сме българските граждани и някакви такива обикновени статистически данни за възраст, етническа и религиозна принадлежност, брой членове на семейството, може би, за да видим средно по колко деца има на двойка... А то в днешно време семейство пък е толкова неопределено понятие, особено за хора, които са разделени и евентуално имат нови партньори и деца и от предни, и от настоящи връзки... Изобщо, толкова объркващи са тия анкети, че данните от тях накрая няма да имат никаква връзка с реалността.
А пък относно дохода не знам защо се панирате - така или иначе вие ще кажете дохода, който ви е по трудов договор (а както знаем това може да не е особено реална информация), а него така или иначе държавата го знае...
А, Ачо, между другото, това, че си се преброил онлайн не те спасява, преброителите ще ти почукат на вратата (колкото трябва докато им отвориш), трябвало да дадеш някакво "уникално" номерче дето си получил (слагам кавичките, щото днеска видях коментари в сайта на бтв, че изобщо не били униклани тез номерца) и преброителят трябва да провери дали наистина всички обитатели са преброени или сте скрили някой.
ПС. tarball, сега ти видях поста, дай малко указания за такива деца като нас
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
Също така, можем ли да откажем да отговорим на даден въпрос (ясно, че онлайн не можем, говоря за на място)?