Автор Тема: Проблем с мрежата!  (Прочетена 1955 пъти)

tnt1918

• Напреднали
  • Публикации: 13
    • Профил
Проблем с мрежата!
« -: Jan 17, 2012, 15:40 »
Здравейте!
Имам Убунту 11.04 на лаптопа,имам следния проблем:когато почна да тегля торент,независимо от кой тракер,връзката ми се разпада(не винаги,но доста често),трябва да рестартирам рутера за да ми се появи отново нета.Помислих че е от торeнт клиента и го смених с Transmission...същата работа!Възможно ли да е от настройките на мрежата или рутера (който е Linksys WRT54G)?Гледам,че в настройките на мрежата,MTU ми е на автоматично,тоест на 1500,а като се позачетох из форума май се оказва,че трябва да е 1492?
Ще ви бъда благодарен,ако някой може да подскаже нещо!
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6974
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Re: Проблем с мрежата!
« Отговор #1 -: Jan 17, 2012, 15:48 »
MTU не ти е болката. И 1492 да го сетнеш - същата баница ще е.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

tnt1918

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2 -: Jan 17, 2012, 15:52 »
MTU не ти е болката. И 1492 да го сетнеш - същата баница ще е.
ОК,ясно...А къде ми е тогава болката?
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6974
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #3 -: Jan 17, 2012, 16:29 »
Първо не казваш каква АДЖЕБА ти е връзката с тоя рутер ? Кабел ли, WiFi ли ? Ако е WiFi (както само мога да предполагам) имаше теми за подобен ефект - като го натовариш и кляка трафика или направо ти разпада връзката. И трябва да го реконектваш. Търсачката ще ти е от полза. Успехи пожелавам.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #4 -: Jan 17, 2012, 16:33 »
Спри SPI firewall-а :)
Активен

tnt1918

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Jan 17, 2012, 16:44 »
Първо не казваш каква АДЖЕБА ти е връзката с тоя рутер ? Кабел ли, WiFi ли ? Ако е WiFi (както само мога да предполагам) имаше теми за подобен ефект - като го натовариш и кляка трафика или направо ти разпада връзката. И трябва да го реконектваш. Търсачката ще ти е от полза. Успехи пожелавам.
Връзката ми е WiFi.Ще потърся отново,въпреки че не открих точно същия проблем с търсачката!
Благодаря!
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #6 -: Jan 17, 2012, 16:59 »
Аз съм имала същия "проблем" (с Linksys WRT54GH). Така го разрешихме (при торенти се създават много връзки едновременно, затова SPI firewall-а издъхва). Не знам ако си въведеш ограничения на торент клиента по колко връзки да позволява дали също няма да подейства.
Активен

tnt1918

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #7 -: Jan 17, 2012, 17:37 »
Аз съм имала същия "проблем" (с Linksys WRT54GH). Така го разрешихме (при торенти се създават много връзки едновременно, затова SPI firewall-а издъхва). Не знам ако си въведеш ограничения на торент клиента по колко връзки да позволява дали също няма да подейства.
Ще пробвам да огранича връзките в клиента.Въпросът ми е на колко да ги огранича?
Активен

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #8 -: Jan 17, 2012, 18:38 »
Ще пробвам да огранича връзките в клиента.Въпросът ми е на колко да ги огранича?
Експериментирай... Според мен първо пробвай да спреш stateful firewall-а и виж дали така ще се оправи. После го пусни и настройвай клиента.
Активен

tnt1918

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #9 -: Jan 17, 2012, 20:15 »
Намалих връзките в торент клиента на 50...за сега действа,ще видим като тегля някой торент с повече връзки и по-голяма скорост как ще се получи.
Много благодаря за съветите!!!
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #10 -: Jan 17, 2012, 23:40 »
Тези рутерчета не издържат на много конекции от торентите и за това ти се получава това. Основното което товари рутера е pppoe връзката с която ти идва нета, криптирането на уаерлеса и като му пуснеш фаеруол и съвсем издъхва.
С ограничение на 50 може и да нямаш проблем, но пък за колко време ще сваляш и дали ще можеш да ползваш целия капацитет на нета е друга тема.
Активен