Автор Тема: Спряха megaupload.com  (Прочетена 7100 пъти)

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
Спряха megaupload.com
« -: Jan 30, 2012, 09:17 »
http://megaupload.com/
Почнаха със спиранията на сайтовете.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6427
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Re: Спряха megaupload.com
« Отговор #1 -: Jan 30, 2012, 09:25 »
Но пък zamunda i arena работят. Все още !
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

AMD

• Напреднали
  • Публикации: 873
  • Distribution: Calculate Linux Scratch 64 / Alt Linux Centaurus 6.0 64
  • Window Manager: Gnome 2.32/3.2 XFCE 4.8/4.10-git
  • AMD Athlon64/Sempron64 4000+Dual Core/3400+
    • Профил
« Отговор #2 -: Jan 30, 2012, 09:31 »
Американска сган.
Активен

Господи моля те пази ме от ламерите, от хакерите и сам мога да се пазя.

runtime

• Напреднали
  • Публикации: 807
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
  • LZ1DOT
    • Профил
« Отговор #3 -: Jan 30, 2012, 09:50 »
В тоя ред на мисли: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4516111
Активен

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #4 -: Jan 30, 2012, 10:22 »
Американска сган.

Че те пед*лите руси са същите.
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

trosho

• Напреднали
  • Публикации: 321
    • Профил
« Отговор #5 -: Jan 30, 2012, 10:52 »
Американска сган.
Кажи си го направо - сволочь.
Активен

AMD

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: Jan 30, 2012, 13:42 »
Американска сган.
Кажи си го направо - сволочь.

+1
Активен

AMD

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #7 -: Jan 30, 2012, 13:43 »
Американска сган.

Колкото и да се опитваш да ме засягаш няма да успееш.
Колкото и сайтове да спрат, винаги ще има сайтове които ще предлагат тези услуги.
В България едва ли ще останат защото тук са само американски подлоги, и каквото каже Америка това се прави. Но има държави по света които не се страхуват да кажат майната и на америка.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #8 -: Jan 30, 2012, 14:18 »
Нищо хубаво не им се е случвало на тези страни. Примерно СССР - голямо дървене 50 години, накрая дойде Рейгън им им разпори дупарата.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Mitaka

• Гост
« Отговор #9 -: Jan 30, 2012, 14:22 »
Американска сган.

Колкото и сайтове да спрат, винаги ще има сайтове които ще предлагат тези услуги.
В България едва ли ще останат защото тук са само американски подлоги, и каквото каже Америка това се прави. Но има държави по света които не се страхуват да кажат майната и на америка.

Тези "услуги" не са ли малко извън закона?
Ще ме извиняват, ама това няма нищо общо със "свободата"  -  определен кръг от хора стават милиардери от това!!!
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #10 -: Jan 30, 2012, 14:31 »
В тоя ред на мисли: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=4516111

И аз научих за тази АКТА преди малко. Някои любопитни цитати:

Цитат
Макар ACTA да се представя като инструмент "за създаване на законни стандарти за опазване на правата върху интелектуалната собственост и за засилено международно сътрудничество", всъщност тя е инструмент за централизиране на надзора върху интернет и ще стане първият световен договор за контрол върху мрежата, коментират авторитетни американски медии...

Споразумението задължава доставчиците на интернет да следят и да докладват обмена на информация в мрежата, която би могла да бъде или е обект на авторски права. Ако обменът не бъде засечен и прекратен, доставчикът и потребителят могат да понесат големи глоби, а след три предупреждения потребителят нарушител може да бъде изпратен в затвора и да му бъде забранен достъпът до интернет, пише още "Сега".

Яко. Сега ако имаше и от къде човек да си купи музика... Поне Амазон да пуснат у нас.
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #11 -: Jan 30, 2012, 14:42 »
Мне. Значи щом разпространителите трябва да еволюират, така и средствата за пиратстване трябва да го правят. Следващата стъпка са децентрализирани torrent системи, DNS коренови сървъри извън контрола на ICANN и тем подобни неща. Това няма да се спре с ACTA или SOPA и ще завърши когато порочния модел умре. А иначе е много смешно това с протеста. Протестирам против правото си да гледам американски филми безплатно като не гледам американски филми за един месец. Ще падна от смях.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #12 -: Jan 30, 2012, 15:11 »
Мне. Значи щом разпространителите трябва да еволюират, така и средствата за пиратстване трябва да го правят.

По дяволите, прав си! Помниш ли едно време как си разменяхме музика? Ти имаш касетка -  даваш ми да я запиша, аз имам касетка - давам ти да си я запишеш. Ще стане същото и с дисковете.
Даже още по-добре, защото ще се поддържа жив контакт между хората.  :D
Активен

Без правила няма игра

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #13 -: Jan 30, 2012, 15:27 »
Американска сган.

Ще ме извиняват, ама това няма нищо общо със "свободата"  -  определен кръг от хора стават милиардери от това!!!

Митак, аз, а предполагам и повечето от другите, протестираме на за това да имаме право да крадем авторски права както е до сега, а за това, че на някой друг се ВМЕНЯВА да върши работа по защитата на техните финансови интереси и то безплатно!
Защо аз ако имам проблем с твоята фирма, трябва да те съдя, да си поема разходите за това и, ако наистина ти нарушаваш моето право да те осъдят и да ми заплатиш направените разходи + обещетението, а те не могат да си наемат хора които да им защитават правата, да си им плащат за това и да си съдят нарушителите на закона!?
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #14 -: Jan 30, 2012, 18:27 »
Американска сган.

Митак, аз, а предполагам и повечето от другите, протестираме на за това да имаме право да крадем авторски права както е до сега, а за това, че на някой друг се ВМЕНЯВА да върши работа по защитата на техните финансови интереси и то безплатно!
Защо аз ако имам проблем с твоята фирма, трябва да те съдя, да си поема разходите за това и, ако наистина ти нарушаваш моето право да те осъдят и да ми заплатиш направените разходи + обещетението, а те не могат да си наемат хора които да им защитават правата, да си им плащат за това и да си съдят нарушителите на закона!?

Аз създавам софтуер, музика или филм, ти го гепиш и го пускаш в мрежата за безплатен  download... това е свобода, нали?
Ти пишеш статия или правиш снимка, аз я взимам и я ползвам - това е... НАГЛА КРАЖБА!!!! Така ли го разбираме?
Активен