Дааа.. голяма обърквация.
Всички тънки монитори са LCD.
Всички тънки телевизори също са LCD, въпреки че продължават да им викат плазми.

Е едно време е имало наистина плазмени TV-та, но доколкото знам дърпат страшно много ток. - от порядъка на Киловати. Сега дали има още плазми?
TFT е вида на LCD клеткета и това не означава нищо повече от това, че има и някой друг транзистор заедно с клетката за нейното управление.
TFT LCD is one type of Active matrix LCD, though all LCD-screens are based on TFT active matrix addressing.
http://en.wikipedia.org/wiki/TFT_LCDА пък това за LED, както вече бе споменато е задното осветление. LED е нищо повече от една лампа. По подобие, както са повечето фенерчета и както са най новите енергоспестяващи LED крушки.
Т.е има само един тип дисплей който винаги е TFT LCD.
но може и вместо с луминисцентна осветление да е с светодиоди и тогава пълното му заглавие ще е LED TFT LCD.
Много понятия, само нови думички и разни комбинации с думичките и все някой проиводител измисля някоя гръмка фраза-супер нова технология.
Аз също смятам че светодиодната подсветка изморява очите. На лаптопа си държа яркостта на 70 процента независимо дали е на контакт или на батерии.
Това ми е много интересно. Ако наистина е така ще е много лошо. Преди като четох за LED осветлението разбрах, че е имало лош 'Colour rendering'. Предполгам, че белият светодиод има много неравномерен спектър и като осветяваш нещо с него се получават изкривени цветове. Може и затова светодиодната подсветка да изморява очите.