Автор Тема: Мрежовата карта да работи и с изключен кабел!!!?  (Прочетена 2381 пъти)

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Май ми е малко тъпо заглавието, ама ситуацията е такава, че по-умно не можах да измисля :D !

Та, в други теми е ставало на въпрос, че ползвам виртуален рутер, но май не съм споменавал, че има една малка подробност при запускането и управлението му, че задължително трябва да има включен суич в картата, щото иначе, кабела който влиза в едната ланка е ван и стои в реалната машина като изключена мрежа(за да не ми се върже реалната към някакви автоматични настройки от доставчика и да получи тя връзката, вместо виртуалната), но си се ползва от виртуалката рутер, а другата лан карта, която е за вътрешната мрежа и вързана със суича(при мен е рутер на който му е спряно всичко, освен вифи-то), ако не е включена, не мога от реалната да вляза в уеб интерфейса на рутера(192.168.1.1) и няма и нет, щото отчита, че няма кабел!
Та, въпроса ми е, дали мога по някакъв начин, да я излъжа или не знам кво, да си се показва нормално и да се включи, че да се върже с виртуалката!!!?

В другата ми тема в същия раздел дето питам за виртуална лан карта, не съм го тествал още това, но от многото инфо за такова нещо за Уиндоус, ако и аналога за Линукс работи по същия начин, ще разреши сигурно проблема, но пък тогава задържително ще трябва да се прави влан с две подмрежи, дори и да нямам нужда от едната!
Активен

edmon

• Гост
И аз не мога да се изказвам правилно.. мамка му...
Активен

romeo_ninov

• Напреднали
  • Публикации: 2155
    • Профил
....
Та, въпроса ми е, дали мога по някакъв начин, да я излъжа или не знам кво, да си се показва нормално и да се включи, че да се върже с виртуалката!!!?
....
Елементарно, физически или виртуален комутатор между нея и доставчика
Активен

0x2B|~0x2B

vox

• Напреднали
  • Публикации: 147
  • Distribution: HP-UX, Solaris, AIX
  • Window Manager: console only
  • #!/bin/ksh
    • Профил
backinblack , дали е възможно да приложия снимка със схемата която искаш да направиш ?
Активен

No Windows, no Gates only apache inside

backinblack

• Напреднали
    • Профил
backinblack , дали е възможно да приложия снимка със схемата която искаш да направиш ?

Имам 2 карти на физическия хост. eth0 и eth1 в 0 влиза кабела от доставчика, а в 1 влиза кабела към суича. eth0 e винаги down за да не се свърже хоста и да получи той нета.
Във ВМуаре имам vmnet1 и vmnet2. 1 е бридж на eth0, а 2 eth1. Виртуалката има 2 лан карти също, vmnet1 и vmnet0. Стартира си, връзва се с доставчика на eth0/vmnet1 и си подава 192.168.1.1 на vmnet2, но кабела на eth1 като е изключен и от реалната не мога да се вържа с виртуалката на адрез 192.168.1.1 и не получавам и нет. Като бушна кабела на суича, дори и да няма нищо друго включено в него, интерфейса е up и всичко си е ток и жица!

Нинов, това с комутатора не го разбрах!
Активен

romeo_ninov

• Напреднали
  • Публикации: 2155
    • Профил
WAN--switch--router
Активен

0x2B|~0x2B

vox

• Напреднали
  • Публикации: 147
  • Distribution: HP-UX, Solaris, AIX
  • Window Manager: console only
  • #!/bin/ksh
    • Профил
backinblack , продължавам да не разбирам какво точно искаш да направиш.
Активен

No Windows, no Gates only apache inside

backinblack

• Напреднали
    • Профил
backinblack , продължавам да не разбирам какво точно искаш да направиш.

Ами искам, и с измъкнат кабел на суича, реалната и друга виртуалка евентоално, вързана към този интерфейс да си получава ип и връзка от рутера!
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
WAN--switch--router

Аха! Значи сега ползва реален суич, а ако има такъв виртуален суич, той ще застане като устройство eth3, но без възможност за кабел и тогава трябва да имам две под мрежи като реалната е член и на двете!

В другата ми тема, точно това търсех, но в тази, за друг вид конфигурация, точно това искам да избегна!
Активен

spec1

• Напреднали
  • Публикации: 230
    • Профил
  Всъщност, кой точно продукт на VMware ползваш, и коя версия ?
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
  Всъщност, кой точно продукт на VMware ползваш, и коя версия ?

Уоркстешън, но и със сървъра е същото!
Активен