Автор Тема: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)  (Прочетена 21487 пъти)

Mitaka

  • Гост
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #15 -: May 31, 2012, 21:16 »
На Хирургиите в Пловдив (на Пещерско дето са) съм участвал в изграждането на мрежата... пипах малко по един компютър, докато правеха сърдечна операция на една жена, и на монитора се виждаше как бие сърцето и... въпреки, че до мен беше главният разработчик на софтуера (французин) доста се изпотих само докато преместя една sql база, и пусна софтуера отново... а човека ме убеждаваше, че няма как да се обърка нищо - това било само мониторинг... да, ама като гледаш през стъклото жената, просната на операционна, и как група лекари ровят в нея... не е толкова лесно. Тогава заплатата ми беше 250 лева - това през 2004-та.

А относно заплатите по различните населени места, много добре ми го каза собственик на голяма софийска фирма: "В София заплатите са високи, защото хората не се съгласяват да работят за по-ниски. На вас в Пловдив никой не ви е виновен, че се навивате да работите за по 300 лева." Та, той имаше офис и в Пловдив, и в София. Пловдивските заплати бяха с около 3 пъти по-ниски, по негови думи: "Защо да давам повече, след като те се съгласяват да работят за толкова?".

Та и с тая обява същата работа - защо да обявяват нпример 1000 лева, след като ще се намери такъв, който ще работи за 500, или за по-малко?
Аз признавам как стават нещата по цивилизования свят - примерно ти казват 40.000 годишна заплата... ако си нов - първите месеци може да получуш по-ниска заплата, като те видят, че ставаш - така нагласят нещата, че ти 40к на година си ги взимаш :)

Какво се иска в повечето случаи от един сисадмин в БГ? /казвам го от опит/:

Да работи с абсолютно всички ОС;
Да има опит с PHP, Python, Perl, Bash, HTML, C, C++ и т.н.
Да разбира /разбирай - да прави/ ел. инсталации;
Да сменя изгорели крушки;
Да оправя развалени врати;
Да може без проблем в 3 през нощта да отиде в офиса;
Да е на разположение събота, неделя и официални празници... без разбира се да очаква това да му се заплати;
Да разбира от Oracle, MySQL, PostgreSQL, SLQITE...

Т.е.: сисадмин, мрежов админ, програмист, ел. техник, database специалист, общ работник - на едно място,
Тъй де... що да наемаме трима, като може и еидн ;)

Веднъж видях подобна обява, и им бях писал мейл, че са се объркали и в същност търсят четирима души... но не ми отговориха :)
Активен

Mitaka

  • Гост
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #16 -: May 31, 2012, 21:25 »
Просто се опитвах да кажа, че РБ си е доста бедна държава и това дето ни се иска и това дето може са две различни неща. Давам пример веднага.

 мое мнение:

От какво зависи икономиката на една държава?
От данъците и от това колко пари харчат хората... как да има икономика, производство и пари, след като хората не харчат, и съответно - не са потребители на производството???
Ами това се решава лесно: 1000 лева минимална заплата.
От там рязко се вдигат внасяните всеки месец пари за данъци и осигуровки.
Хората имат повече пари и харчат повече - ей ти печалба за търговците, и ДДС за държавата. Както и по-голям данък печалба, внесен то търговците.

Ако на някой работодател му се виждат много 1000 лева миниална заплата - да си закрива мизерната фирмичка, и да се маха! На негово място да идва друг, който може да плаща ;)
Ако някой крие данъци - огромна глоба. Не затвор, защото полза от него в затворя няма - такава глоба, че цял живот да плаща. Ако не плаща - тогава вече затвор.
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #17 -: Jun 01, 2012, 03:02 »
Митак, май си много далече от реалния свят! Идея си нямаш колко фирмички има, дето и с минимални заплати едвам издържат и работят само щото няма кой да им купи машини и оборудване, което няма къде да приберат, ако затворят и освободят помещението в което са наематели!

И докато тези хора са на работа, от мизерната им заплата влиза ДОО, ПКБ и разни глупости още в бюджета, а като затвори мизерната фирма и от бюджета ще върви към тях.
Има държави в които съвсем законно започваш работа изпитателно и първата седмица могат нищо да не ти платят като не те одобрят и безработицата е доста по-ниска, а заплатите на работниците са доста по високи и трябва от тях да се поучим, и май точно щото тези дето мислят като теб са повече, за това цяла в цяла европа безработицата расте, а в Истанбул строят нови квартали за да привличат селяните от анадола, щото има недостиг на работна ръка!
Заради администрирането на бизнеса, компаниите си изнасят производството в Китай и затварят заводи в Европа!
Па хайде да не говорим как китайците работели за една купа ориз, пък са най големия пазар за автомобили в света!

Тия макове май са те научили вече да мислиш като аймак :D 
Активен

bop_bop_mara

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #18 -: Jun 01, 2012, 03:16 »
Абе направо да ги трие, ние само си мелим...
A, мелете си в Кошчето, те темите на булуърк са си за там по хиляди причини.

Иначе, статистиците периодично обявяват каква е месечната сума, нужна на един човек, за да живее добре, последно май беше около 550 лева. Сами си смятайте за едно семейство от един или двама родители и едно или две деца колко доходи трябват. Добавете отоплението през зимните месеци (тази година - от октомври до март), пътувания из страната и чужбина (нямам пред вид само евентуални почивки, а и елементарното отиване да се видиш с родители и други роднини), няколко посрещания на гости с повод и без повод....

Разбира се, човек няма друг избор, освен да се простира според чергата си, но няма нищо лошо да се стреми (честно и почтено) към по-голяма черга. Но и работодателя, знаейки колко пари минимум са нужни на един негов служител, за да се грижи за семейството си, е гадно да не се стреми да му ги осигури, оценявайки труда подобаващо.
Активен

vyrgozunqk

  • Гост
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #19 -: Jun 01, 2012, 07:38 »
Марче, тези дето правят тези статистики могат да си ги пъхнат където слънце не огрява. Ще им дам с удоволствие тези 550лв. и на тях и жените + децата им. И ще ги чакам да прекарат един месец.

Като условието е... абе какво ти условие, няма такова - само да го направят.

_________
Мин. 100 лв. парно
50лв. ток
15 лв. т. вода
25лв. с. вода
такса смет ( зависи, чух че на места стигали до 800 годишно. )
данък апартамент ( зависи )
30 хляба месечно * 1 лв. =30лв. грубо
другите продукти е много трудно и относително да се сметнат, но при мъж и жена + дете да ги сложим мнооого грубо и като минимум 200лв. ( не знам дали някой от вас влиза в магазин и излиза със сметка под 30 лв. и пълни торби... :D )

Сега идва тая дилема ( емблема ?! ) - градският транспорт... 2-ма души, по 2 пътувания дневно = 4 лв. * 20 дни = 80лв.


Така до тука го докарах до 500 лв., като отрязах дори кафето на тези хора от сметките и данъците не са вкарани.

Сега идва дилемата с дрехите... Ако си купуват маратонки за 15 лв. - те издържат около месец, проблема тогава е, че почти всеки месец ще трябва да си купуват нови. Тези хора имат нужда и от дрехи - дънки под 25 лв. за мъже, дори на битака... ?!

И още куп неща, които изпуска и мойте сметки са толкова груби и в толкова идеален вариант, че няма на къде повече...  :-[

И най-важното е, че това е при условие, че живеят при мама и тати... Да не слагам вече наем на жилище...
« Последна редакция: Jun 01, 2012, 07:47 от vyrgozunqk »
Активен

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3166
    • Профил
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #20 -: Jun 01, 2012, 08:39 »
Не разбирам защо чакате такива теми, за да си изсипете неприязънта към работодателите и фирмите посредници. И не темата е за кошчето, а коментарите. Такива теми не е нужно да бъдат коментирани...

... маратонки, такса смет ... ??? На всяка манджа - мерудия!
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

vox

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 147
  • Distribution: HP-UX, Solaris, AIX
  • Window Manager: console only
  • #!/bin/ksh
    • Профил
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #21 -: Jun 01, 2012, 10:52 »
Бях чел някъде, че изходите от кризата в България били два :
Терминал 1 и Терминал 2 на Аерогара София. Напълно подкрепям това, всеки които може нека бяга, тук наистина е една безкрайна експлоатация на човешкия труд. В крайна сметка, единственото ти удовлетворение от работата която вършиш е заплатата в края на месеца която получаваш. Честно казано, напълно подкрепям постовете на Mitaka и vyrgozunqk. Системния администратор в България е един общ работник които е длъжен да оправя проблемите от всякакво естество на всичките потребители около него.
Активен

No Windows, no Gates only apache inside

Mitaka

  • Гост
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #22 -: Jun 01, 2012, 11:30 »
Митак, май си много далече от реалния свят! Идея си нямаш колко фирмички има, дето и с минимални заплати едвам издържат и работят само щото няма кой да им купи машини и оборудване, което няма къде да приберат, ако затворят и освободят помещението в което са наематели!

А защо няма кой да им купи машините? Защото хората нямат пари!
А запитвал ли си се - след като тия фирми са толкова зле, че чак ги съжаляваш - ами защо произвеждат? След като нямат сметка и произведеното от тях не се продава - да спрат да работят. Просто е. А и е така по целия цивилизован свят.
Аз само в България съм чувал думите от работодател: "Абе не мислете само за заплати, важно е да мислите и за фирмата"... и заплати - няма, а шефчето през 3 месеца е с нова кола :)
Търсят ме от някаква фирма и ми предлагат работа при тях, защото ми били видяли CV-то някъде и им харесало... говорим доста дълго, питам ги накрая - ОК, какви пари предлагате? И каката ми отговаря "А... щом от сега говорите за пари, явно няма да се разберем с вас".. за какво да питам ма шматко? За хубавите ти сини очи ли? Нали всички работим за пари,  а не за чест и слава... пък и нали ако ми дадеш колкото взимам в момента, или по-малко - няма да си сменя работата :)

Ето и една измислена, но реална ситуация:

Град А и град Б. И в двата града има по един ресторант. В град А хората взимат по 1000 лева заплати, в град Б - по 250. Та, според теб - в кой от двата града ресторанта ще има повече клиенти и оборот?
И кой от двата ще плаща по-малки данъци и такси? Кой от двата ще фалира?

Знаеш ли, че познавам хора, които живеят и работят в Англия намример, които си нямат никаква представа колко плащат на месец за ток? Просто защото не им пука... тъй де - той взима 4000 паунда примерно, кво му пука за 50-100 на месец :) А тук има случаи - като си платиш тока и водата и чао на заплатата :) Да не говорим, ако имаш парно - като живях в София, за месец ЮНИ ми дойде сметка 75 лева за "отопление"!!!

Та, това е начина - дай на хората пари, за да имат да харчат и да си позволяват повече работи. По този начин се вдига потребението дори на твоето собствено производство!
Защото, ако произвеждаш например обувки от по 150 лева чифта - може да са супер качество, но колко чифта ще продадеш на място, където един чифт струва колкото половин месечна заплата? Точно нула :)

Аз гледам по себе си - като взимах 250-300 лева си плащам пътните, обяда, сметки за телефон и някои елементарни неща... и какво е печелила държавата от мен - нищо! По-малък данък върху заплатата, по-мали осигуровки, аз потребявам много по-малко стоки и съответно - плащам много по-малко ДДС.
В момента държавата всеки месец ми удържа доста сериозна сума за данъци и т.н. и печели много повече от мен - и аз доволен, и държавата доволна! Позволявам си да си купувам повече и по-скъпи неща (независимо дрехи или техника) - от там някой друг печели!

Та, това е - цялата икономика на една държава зависи от покупателната способност на хората, които живеят в нея. Колкото повече пари има у хората - толкова повече ще има и за държавата. Навързано е - имаш повече => харчиш повече и плащаш повече такси... от там - печали тоя, от който пазаруваш и той печели повече => плаща повече данъци. Порочен кръг :)

А мнението ми за "работодатели", които уж са много зле и не могат да си позволят да плащат повече от минимална заплата винаги е било едно - това не са работодатели, а експлоататори, които постоянно се самосъжаляват колко са зле... да затварят и да не се тормозят - та нали са много зле, и нямат никаква сметка да работят?
Активен

bot

  • Гост
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #23 -: Jun 01, 2012, 11:38 »
Бях чел някъде, че изходите от кризата в България били два :
Терминал 1 и Терминал 2 на Аерогара София.

  което доказва че София не е България и софиянеца не вижда по-далече от носа си. Иначе и Сарафово и летище Варна предлагат добра алтернатива, пък и България не е опасана с бодлива тел и самолета не е единствения начин да се излезе навън.
Активен

gat3way

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
    • WWW
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #24 -: Jun 01, 2012, 12:22 »
Значи викате държавата да вдигне минималната заплата на 1000 и всичко ще цъфне? Ей така с една директива...абе ей, на земята има само един човек, който може да "оправи" икономическите си проблеми с директиви, другарят Владимир Путин.

Какво точно ще стане когато вдигнеш заплатата на 1000 лева? Ще увеличиш консумацията? ОК. Първото нещо което ще стане е че за нула време няма да остане нито една читава фирма занимаваща се с производство или земеделие. Просто единственото конкурентно предимство което са имали - евтината работна ръка, отива в киреча. За сметка на това, търговията направо ще процъфти. Та частният бизнес няма да умре, просто ще се преориентира. Към внос, дистрибуция, търговия и евентуално туризъм. Абе както в Гърция например. Вероятно безработицата ще скочи, защото не всеки може да се занимава с това. Да, хората ще се радват, поне известно време. Обаче при такова изтичане на капитали, единственият начин нещата да се задържат стабилни е с външно финансиране. И рано или късно, ще се окажем в същото положение като Гърция. Ако някой мисли че това няма да стане, да провери как доста по-силно развити индустриални държави като Великобритания или САЩ са затънали в дългове. За България, вдигането на минималната заплата 4 пъти съвсем сигурно ще доведе до катаклизъм предвид неразвитата икономика.

Социализмът и регулациите са отвратително нещо и колкото и примамливо да звучи за хората, винаги свършва трагично, поради простата причина че за да дадеш нещо, трябва да си го взел вече отнякъде. Аз лично съм виждал докъде може да стигне социалистическата разруха при това точно в държавата-символ на капитализма. Детройт - бившият център на световното автомобилостроене. И тъпите им синдикати и профсъюзи които изнудват GM и т.н за високи заплати, отпуски над месец и така нататък. Резултатът - неконкурентноспособна продукция, изнасяне на производства в Мексико, затваряне на заводи заради евтините японски и европейски автомобили, градът от пети по големина става 19-ти, престъпност, 90% чернилки с криминален вид, изоставени сгради, изоставени цели квартали с изгорели и разграбени къщи. Тоест щастието е продължило няколко години, оттам нататък вече 20-30 години разруха. И разрухата е просто ужасно грандиозна - ако си мислите че пост-социалистическа България прилича на някаква пост-апокалиптична картинка, там е МНОГО по-зле.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Йордан

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1451
  • Distribution: Ubuntu / Gentoo
  • Window Manager: Gnome
  • не е важно колко ти е голяма пишката, а какво можеш с нея
    • Профил
    • WWW
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #25 -: Jun 01, 2012, 13:26 »
Значи викате държавата да вдигне минималната заплата на 1000 и всичко ще цъфне?
Не забравяй, че за тези пари не трябва да се работи повече от 1 час на ден :P Някой замислял ли се е колко часа и как работят извън БГ? Аз не знам един човек в БГ дето да работи 8 реални часа! (всичко е яко скатавки) Като се скатава човек няма как да изкара кеша
Активен

Всеки пост - отговор на въпрос !!!

Йордан Георгиев
http://ygeorgiev.net/

bop_bop_mara

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #26 -: Jun 01, 2012, 13:52 »
Марче, тези дето правят тези статистики могат да си ги пъхнат където слънце не огрява. Ще им дам с удоволствие тези 550лв. и на тях и жените + децата им. И ще ги чакам да прекарат един месец.
550-те лева са минимум на човек, изчисленията за общи сметки са на база 4-членно домакинство. Т.е., според статистиците, за едно 4-членно семейство трябват минимум 2200 лева доходи (550), за да живее прилично. И мисля, че в това не се включват неща като наеми/изплащания на жилище, неотложни ремонти, лекарства за грипа и т.н. (не знам как стои въпросът с отоплението, понеже то е с много разнообразни цени) - така сумата се вдига, както и ти забелязваш, още доста. Тези 550 лева на човек от домакинството не знам за кого са много и за кого са малко, но със сигурност са нещо непостижимо за една огромна част от българите, т.е. една огромна част от българите, според официалните данни, не живее прилично.

Мисълта ми беше - човек като си търси работа знае колко пари му трябват да изкарва (ако е родител на 2 деца и другия родител също работи - статистиците казват, че трябва да изкарва минимум 1100 лева на месец), работодателят го гледа в очите и също знае колко пари минимум трябва да дава на този човек, ако иска той, поне за статистиката, да преживява.

И най-лошото е, че Митака никак не греши за работодателите-експлоататори, които решават, че няма да дадат нужните пари на работниците не защото ги нямат, а защото не виждат смисъл работниците да живеят добре - те са работници, подчинени, долна класа, трябва да пълзят и да се гърчат, за да изпълняват послушно шефските нареждания. Не всички работодатели са така, но не е и като да няма такива.

@Данчо - поне в IT бизнеса (там са ми наблюденията) със сигурност има хора, които работят не само по 8 часа, ами и по повече. Моят приятел и колегите от отдела му, никога не са си позволили да кажат "стана 18 часа, за**вам недовършеното и дим да ме няма".

Аз се сещам за два сценария за overtime:
1. Лош сценарий: Работодателят е експлоататор, има спешно нещо за завършване и никой няма право да напуска сградата, докато не е готов.
2. Добър сценарий: Човекът си харесва и обича работата, уважава труда си и вижда, че шефовете му, освен да имат високи изисквания, също така го уважават и оценяват.

За undertime също си има причини, но със сигурност, вината е и в двете страни. И в манталитета... Сигурно и в някои исторически периоди, ама тука ще стане дебела работата...
Активен

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #27 -: Jun 01, 2012, 17:18 »
Митак, ти като кадърен, но не оценен човек, защо не направиш собствен бизнес и да си печелиш сам, а търсиш заплатка! Търсиш спокойствието веднъж в годината да можеш да отидеш със семейството си на почивка, да се прибереш след 8 часа работа и да оставиш проблемите на работата за следващия ден, защото работното ти време е изтекло.
Аз съм се занимавал с производство(шивашко). Имахме 15 работника и го съсипахме в развода.
Ти ще дадеш ли на работник 1000 лева заплата, ако той не ти донесе на теб като работодател поне 300-500!!? Ами слагаш ли ролята на държавата в тази сметка? Ти ми носиш 2000 приход, но върху твоите 1000 чисти аз на държавата трябва да внеса към 600 под формата на осигуровки и ДОД който трябва да ти го удържа и внеса! После ти щото си много знаеш и компетентен, характерна черта на масовия българин, да разбира от всичко, па това за което е назначен, да намира само оправдание, защо не е успял да го свърши, и се почват едни коментари по форумите, че работодатела е изидник и си сменял колата, па нямал пари за заплати, но за фактора държава, той просто бил длъжен.
Ти можеш ли да си представиш какво е, идва отпускарския сезон, работниците излизат в отпуска, а ти не можеш да отидеш на починка, щото през годината това и това станало и трябва да използваш времето през което не се работи да направиш някакви освежавания и промени в работните помещения! Идват си работниците от отпуска и се възобновява работния процес, предполага се че имаш някой и друг отговорен човек, но пак не можеш да отидеш на почивка, щото в момента в който тръгнеш и телефона започва да звъни, че тука излезнало нещо, там излезнало нещо и кво да правим!!? Ти вече си пристигнал на мястото за почивка, но напрежението ти става още по-голямо, защото не знаеш как е разрешен проблема, или ако този проблем е разрешен, изникнал е друг, ти започваш да въртиш на този техник или онзи техник да отиде и да свърши работата, защото отговорния ти работник няма контакти с тях. В същото време, месечния ти цикъл от вноски по кредити, доо, наеми, заплати тиктака и на следващия ден си хавщаш пътя и викаш, да ти еба и отпуската и почивката!
Тръгваш си в 17 часа от работа и си оставяш проблемите на работата, но аз като се прибера, па и да не се прибера, на ресторант дори да отида, в главата ми почват едни сметки, че този клиент ми задържа плащане и ако му дам зор може и да го изгубя, а другия доставчик ми дава зор плащане и ако не осигуря навреме пари, ще спре да ми дава напред, а ако изтегля още кредит ще имам още разходи за по отпускането му и лихви всеки месец. В един момент от сметки умората ти надвива и си лягаш и в някои редки моменти в които нямаш чак толкоз проблеми и се отпуснеш да мислиш за други неща и почваш да се замисляш, абе аджеба, много пари изкарвам, ама 2/3 от тях трябва да ги реинвестирам, щото постоянно измислят някакви тъпи изисквания на които трябва да отговарям, а за другата 1/3, нямам време да ги похарча! Купих си много хубаво жилище, перфектно обзавеждане, хубава кола, но няма време да му се порадвам! Дали да не взема да ликвидирам всичко и да се хвана на някой работник и да си гледам спокойствието!!!? И докато се мислиш, оооп криза! Много уплашени тръгват да ликвидират и цените на машини и пр. се сринват и запяваш другата песен, чакай да поодържим кризата, да се нормализира паниката с цените и тогава! Паниката отминава, но вече има безработица голяма! Ти ще ликвидираш, но какво ще правиш после, щото новите работни места са по-малко от тези които са съкратени! До вчера ти е изглеждало, че за такъв с твоите възможности има работа и то добре заплатена, но днес е друго! Спираш да градиш бъдещи планове и викаш, ще я караме докато можем, па после ще му мислим!

Айде и друга тема за размисъл! Имаш едни 20000 спестени от заплати и е нормално да търсиш доходност от тях, освен заплатата която продължава да ти влиза. Най-ниската и безрискова доходност е на влог и всеки месец ти влизат допълнителни около 120лева доход към заплатата от нищото!
Добре де аджеба, ами аз ако имам 200000 вложени в едно производство, не е ли нормално и на мен да ми влизат поне 1200 от нищото и заплата като на добър управител на фирма, която при всички случай ще е по голяма от на другите работници и дали няма и ти на моето място да си сменяш често колите!!!? Ама пуста му българска завист! Завистта ни Митак, надделява върху всякакъв здрав разум!
Активен

freedj

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 204
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: Server
    • Профил
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #28 -: Jun 01, 2012, 17:41 »
Какво се иска в повечето случаи от един сисадмин в БГ? /казвам го от опит/:

Да работи с абсолютно всички ОС;
Да има опит с PHP, Python, Perl, Bash, HTML, C, C++ и т.н.
Да разбира /разбирай - да прави/ ел. инсталации;
Да сменя изгорели крушки;
Да оправя развалени врати;
Да може без проблем в 3 през нощта да отиде в офиса;
Да е на разположение събота, неделя и официални празници... без разбира се да очаква това да му се заплати;
Да разбира от Oracle, MySQL, PostgreSQL, SLQITE...

Т.е.: сисадмин, мрежов админ, програмист, ел. техник, database специалист, общ работник - на едно място,
Тъй де... що да наемаме трима, като може и еидн ;)

Специално със това съм напълно съгласен със теб. Така са направени нещата, че в повечето фирми трябва да си специалист освен в това за което са те наели, а и в още 10 други неща за които не си и знаел, че е трябвало да бъдеш наясно когато си постъпвал на работа. Нещата като цяло при нас в България са много объркани, работим за малки пари, а изпълняваме работата на 4-ма или 5-ма човека. Да, вярно прави сте, че не всеки работодател има възможност да наеме 10 човека за различните дейности, но поне заплащането на един да бъде на базата на това което той върши, а не да работи за 5-ма и да взима същата заплата, която тези от Титан взимат, просто е смешно.
« Последна редакция: Jun 01, 2012, 17:48 от freedj »
Активен

Linux is the LIFE!

backinblack

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Търсим System Administrators (Linux OS Adminitration)
« Отговор #29 -: Jun 01, 2012, 18:14 »
Другарчета, пропускате фактора държава и държавна администрация!
Защо в този вечен спор, никой не я споменава и нея, а само работник срещу работодател!? Държавата също е страна по "сделката" между двете страни, прибира най-много и от двете страни и повече пречи на хората да си гледат същинската работа, вместо да им помага!
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
System administrators
Търсене
Vasil_K 0 1689 Последна публикация Mar 26, 2007, 18:47
от Vasil_K
System administrators
Търсене
Vasil_K 0 1460 Последна публикация Jun 15, 2007, 17:41
от Vasil_K
System administrators
Търсене
Vasil_K 0 1470 Последна публикация Nov 07, 2007, 14:21
от Vasil_K
linux file system
Настройка на програми
stelko89 11 3908 Последна публикация Dec 11, 2010, 23:21
от cybercop
Linux System Administrator
Търсене
jobspace 0 2869 Последна публикация Jan 05, 2011, 17:40
от jobspace