Ами бороваче, то нали целта на софтуера е да се водят сметки и наличности на компютър, а не на тефтерче.
.......Пък в програмата си води нещата по обичайния начин.
За воденето на нещата по обичайния начин си има счетоводители които след като си вършат работата, значи са си и намерили нужния софтуер за целта

!
От тука вече да дава и бързи справки за нещата за които иначе трябва да ги смяташ в тефтерчето.
Иначе, това което искам да наглася в програмата е съвсем простичко и го има в почти всяка друга складова програма, но не са много тези които работят на Линукс.
Та, щото казваш се занимаваш с такъв софтуер, ще ти обясня какво искам да наглася.
Тъй като софтуера е само складов, а не складовосчетоводен нагласям следното:
Регистрирам два склада/обекта. В единия обект доставям стоката като съм регистрирал доставчици и после по справката за този обект да следя наличности и движения, а в другия обект като стока дефинирам разни текущи разходи като наем, ток, заплата и пр.!
Двамата собственице са сложени и като доставчици и цел та е тези текущи разходи да се доставят като стока с отложено плащане в брой и да се плащат в някой момент от някой потребител или каса, като в случая, ако има функционалност за дефиниране на каси, всеки потребител да отговаря за отделна каса, а като няма както е в случая, по потребител/продавач да се отчита прихода и разхода, но какво се получава на практика!!?
Във фенкционалноста на програмата няма ОПЕРЦИЯ за плащане на документ, а има редактиране! Демек плащането се отразява като редактиране на вече издадена ОПЕРАЦИЯ и за това и няма справка която да улови момента който ми трябва!
Това нещо мога да го подредя в куп други складови програми, но не работят под Линукс, а повечето са с бд Аксес или MSSQL които изискват Уиндоус машина от което се опитвам да избягам!
А и ако ми погледнеш първите теми в този форум, аз също съм участвал в разработка на складовосчетоводна система. Дори още повече, че цялата логика на продукта който създавахме и зарязахме с програмист е създадена и тествана от мен лично. Уговорката ми с него от самота начало е за мои авторски права и ако някой има интерес да продължи да го развива под GPL лиценз ще му го подаря, но е направено на Делфи/обжект паскал и ФБ Фаирбърд. Хайде за фаербърда има версия за линукс, но за кода май няма начин да се портне и продължи.
Може и да не съм програмист, но знам принципа на обектното програмиране! Трябва да се създаде "събитие" което да се върже с някакво действие.
Та, след тридневна главоблъсканица разбрах, че това от което аз имам нужда го няма създадено в този продукт. Създаването му може и да е проста работа, но има вероятност да промени логиката на работа на продукта и да се отрази негативно на други потребители които са свикнали да работят с него и са доволни от начина по който работи в момента.
Държа дебело да подчертая, най-вече за vixon, че това че не намирам функционалности от които имам нужда не искам по никакъв начин да обиждам техния продукт или да омаловажавам труда им!