Ето отговорите на изходите.
cat /proc/asound/version
Advanced Linux Sound Architecture Driver Version 1.0.24.
cat /etc/asound.conf
cat: /etc/asound.conf: No such file or directory
lspci -v|grep HCI
00:1d.0 USB controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 01) (prog-if 00 [UHCI])
00:1d.1 USB controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 01) (prog-if 00 [UHCI])
00:1d.2 USB controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 01) (prog-if 00 [UHCI])
00:1d.3 USB controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 01) (prog-if 00 [UHCI])
00:1d.7 USB controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB2 EHCI Controller (rev 01) (prog-if 20 [EHCI])
Струва ми се, че е малко семпличка информацията, но това е. Страшно ме плаши това, че когато трябва да се инсталира в промпт аз нищо не разбирам от това. Нито дума. Пише направете едикакво си, то примене друго. Трябва да пише едикакво си, то при мене пак друго. А доколкото разбирам ALSA се инсталират само в прозорчето с "буквичките"

Аз намерих през софтуерния мениджър някакви драйвери и ги инсталирах, но пак нищо. Защо въобще не отчита че има включено USB устройство в компа, това не мога да си отговоря. Разбирам да не го разпознава, но въобще да не го отчита, това .......

не знам. Решил съм твърдо да мина на линукс и ако вие ми помогнете, ще съм наистина щастлив.