Го, ти верно, че май беше икономист!
Само малка забележка. Техника може да се бракува чрез натрошаване. Изготвя се протокол. При тоя вариант приход няма
Абсолютно прав си, но пак не можеш да я изхвърлиш в кофата за смет, а се предава на отпадъци, а от там идва приход, който трябва да бъде осчетоводен, а и доказва това, че не е изхвърлена на неподходящо място
И още едно уточнение. ДДС, акцизи, подоходни данъци и изобщо всякакви налози не отиват за социално осигуряване, а за издръжка на държавата
Прав си, но НОИ е с доста голям дефицит, а нали се сещаш, че не можеш да похарчиш нещо което го нямаш

и този дефицит се покрива от другите приходи в бюджета.
Днес осигуровките са за тези, които не са достатъчно предвидливи и рационални. Сиреч грижим се за тези, които нямат и не могат
Дай ми едно разумно обяснение, защо аз трябва да мисля, за тези, които НЕ ИСКАТ да мислят за бъдещето си и не искат да се натоварват, а да си гледат кефа!!!?
И точно за това съществува горен осигурителен праг. Смята се, че при доход над него, лицето е доказало практичността на действията си и няма нужда от „държавна патерица“
Смисъла от горния осигурителен праг е по-друг! Осигуровка се дължи върху всеки доход до този праг, без значение от къде идва. И по този смисъл, ако имаш 200000 на лихва или в бизнес и ти носят приход освен заплатата, не е реално и върху него да плащаш осигуровка, а смисъла на осигурителния кодекс е "уж" да получаваш пенсия според внесеното.
Поради тази причина двамата никога няма да се разберете
Мда, никога не съм се разбирал с хора които разсъждават и говорят от интереса си, а не от принципната гледна точка!
Интересите са винаги различни за различните хора и в повечето случаи, това което е изгодно за единия, не е изгодно за другия, но общата цел или принцип, прави нещата еднакво изгодни и за двамата!