Автор Тема: Комунисти, фуражки и политика  (Прочетена 20791 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Re: Комунисти, фуражки и политика
« Отговор #30 -: Nov 01, 2012, 10:26 »
Е то по тази логика и сега е богата - просто богатството си е сменило собственика.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

danaildr

• Гост
« Отговор #31 -: Nov 01, 2012, 10:31 »
Държавата е доста богата. Повече от 20 години ни крадът и още има какво да се краде. А това че нямало алтернатива е лъжа. Алтернатива ВИНАГИ има и тази алтернатива сме НИЕ. Ако само си седим и в полупияно състояние псуваме правителството, няма да се оправим. Трябва да действаме. Да се вдигаме на протести, да показваме на необразованите и немислещите какво в действителност става по етажите на властта. Защото тея дето сме ги сложили там, не са сложени за да ни управляват, а са сложени да ни служат. Защото министър значи служител, не управник. И когато почнем да мислим за тях като за наши служители, и че ние, а не те, сме шефовете, едва тогава ще СЕ ОПТРАВИМ. Иначе има да си чакаме до Видов ден и пак няма да стане
Активен

gangov

• Напреднали
  • Публикации: 141
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
    • Профил
« Отговор #32 -: Nov 01, 2012, 10:32 »
Държавата е доста богата. Повече от 20 години ни крадът и още има какво да се краде. А това че нямало алтернатива е лъжа. Алтернатива ВИНАГИ има и тази алтернатива сме НИЕ. Ако само си седим и в полупияно състояние псуваме правителството, няма да се оправим. Трябва да действаме. Да се вдигаме на протести, да показваме на необразованите и немислещите какво в действителност става по етажите на властта. Защото тея дето сме ги сложили там, не са сложени за да ни управляват, а са сложени да ни служат. Защото министър значи служител, не управник. И когато почнем да мислим за тях като за наши служители, и че ние, а не те, сме шефовете, едва тогава ще СЕ ОПТРАВИМ. Иначе има да си чакаме до Видов ден и пак няма да стане

+1
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
65 62 61 20 6c 75 69 62 6f 70 69 74 6e 69

kokoex

• Напреднали
  • Публикации: 46
  • Distribution: Gentoo
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #33 -: Nov 01, 2012, 10:41 »
Аз съм съгласен с Вас, че алтернативата сме НИЕ! Но задайте си въпроса - каква алтернатива сме ние!?
Хайде честно и самостоятелно си задайте въпроса - колко пъти последната седмица минах на червено (и като водач и като пешеходец)? Колко пъти последната седмица си казах - виж го тоя боклук, аз съм по-велик от всички? Колко пъти си изхвърлих боклука, билетчето, опаковката в кошчето/казана? Колко пъти се изплюх на улицата? Колко пъти напсувах? ...
Отговорете си честно и сами за себе си решете - аз алтернатива ли съм?

И когато на поне 50 процента от обществото тези неща започнат да им правят впечатление - едва тогава ще се появи ОБЩЕСТВО и това общество ще бъде наистина АЛТЕРНАТИВА!
А сега на тоя етап си заслужаваме това което сме :(
Активен

vlp

• Напреднали
  • Публикации: 29
    • Профил
« Отговор #34 -: Nov 01, 2012, 10:45 »
Д-р. Борисов е сериозен учен в областта на противопожарната отбрана и защитата на населението при бедствия и аварии и следва да ръководи пожарната или гражданска защита. Цветанов следва да отговаря за масовия спорт, доц. Нейков за елитния включително олимпийските състезатели. Фандъкова следва да стане шеф на отдел образование към Столична Община или да заеме адекватна длъжност в Министерство на Образованието. Крайно време е да се сформира ескпертно правителство.  ;)
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #35 -: Nov 01, 2012, 10:53 »
Видов ден идва от сръбската митология, но интересно, че на тоя ден все лоши неща са им се случвали.

Краденото на българско приключи с Костов (като не броим „царските“ имоти). От там насетне се крадат европейски пари. Имайки предвид, че те са по-малко от вноската ни за съюза, то излиза, че пак са наши, ама и европейците си вземат.

И понеже вече и на европейците трябва да даваме, та дълга ни се вдигна три пъти. Накрая излиза, че в момента крадем от банките, защото тоя дълг, никой, никога няма да върне.

Съгласен съм по принцип с мненията на Дидо, но без частта за комунизма, за което сме си говорили двамата, защо така смятам. Но се сетих за една популярна фраза, че в политиката влиза тоя дето не става за нищо друго.

Относно главътъ не е толкова важно кой е. И бай ти Тошо беше селски тарикат, пък управляваше повече от Ферди педеругата. Ама тия надолу под него са кочина. Особено Дянков. Тоя ни съсипа буквално.

И имат толкова плоска тактика, че не знам, как народа се връзва. Пример. Преди няколко седмици излезе много лош доклад за нас по повод Шенген. Същия ден главната новина на ермалките беше, че „сме направили още една крачка към безвизов режим с щатите“. Никой, никъде не обясни, каква е тая крачка, колко е голяма, кой я е направил и какъв ще е ефекта.

Измислят си положителни новини, за да прикриват лошите. Другият номер е стар като Рим — разделяй и владей. Непрекъснато обществени групи се настройват една срещу друга — София срещу страната, града срещу селото, волейболисти срещу мотористи, работещи срещу социално слаби, учени срещу средното образование и т.н.

Едно от последните неща, които са измислили, но все още не приложили е, общественото образование (воглаве с градините и яслите) да стане платено, пълна издръжка от родителите. Е питам се аз, защо да не запиша децата си в частно училище дето са 8-10 деца в паралелка, а ще го пращам в държавното дето са 26 и за кое по-напред?

И защо по дяволите плащам данъци, ако всичко ще си плащам? Къде отиват четири лева от 4,50 за всяка кутия цигари, която купувам, а на ден са две? Ако държавата няма да има никакъв ангажимент към мен, то защо аз да имам към нея? Какво правят с парите ми? Това са все въпроси към Дянков.

За малко да забравя за старицата болна от СПИН според един от най-високопоставените ѝ лидери. Тия младежки организации ги знам. Мой близък приятел е член на една такава, а е на… 32 години. По устав в нея се членува до… 45! А председател е една над 60 годишна баба!!! Е да за тая партия с библейски персонажи в нея, това си е направо юношеска възраст.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

gangov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #36 -: Nov 01, 2012, 11:10 »

За малко да забравя за старицата болна от СПИН според един от най-високопоставените ѝ лидери. Тия младежки организации ги знам. Мой близък приятел е член на една такава, а е на… 32 години. По устав в нея се членува до… 45! А председател е една над 60 годишна баба!!! Е да за тая партия с библейски персонажи в нея, това си е направо юношеска възраст.

Членува се до 35 години в младежката организация. Това, че председател е била 60 годишна баба е напълно възможно, ако тази баба е председател на ОПО ( най-малката клетка в партията, където няма ограничения за възрастта)
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #37 -: Nov 01, 2012, 11:22 »
Зам. кмета там е на 45 пък е член на младежката организация. Понеже се шашнах, че приятеля ми може да е член на тая организация, специално го попитах до колко се членува. Попитах и какви още членуват. Всички се оказаха над тридесетте, майки с по няколко деца и т.н.

Ама този Станишевия, нали уж е млад? Значи младите са победили и държат властта, ама са същите непрокопсаници като лиловците, генералгоцевците, бригадираспаруховците и там натам.

В предният си коментар забравих да кажа за живота при Бойко и преди Бойко. Датогава живеех по-добре, много по-добре, но не мога да правя сравнение, тъй като настоящият ми доход е равен на нула лева месечно. Значи имам над шестстотин причини тогава да съм живял по-добре.

Но пък като се замисля, в частта от мандата, в която работех, все пак съм получавал увеличение на възнаграждението, тъй че пак не мога да сравнявам. Но пък управлението на Бойко съвпадна със спирането на кредитите. Като няма кредити, потреблението е по-малко и от това буксува цялата икономика. При тройните бандити това не беше така.
« Последна редакция: Nov 01, 2012, 11:24 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

gangov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #38 -: Nov 01, 2012, 12:09 »
Зам. кмета там е на 45 пък е член на младежката организация. Понеже се шашнах, че приятеля ми може да е член на тая организация, специално го попитах до колко се членува. Попитах и какви още членуват. Всички се оказаха над тридесетте, майки с по няколко деца и т.н.

Ама този Станишевия, нали уж е млад? Значи младите са победили и държат властта, ама са същите непрокопсаници като лиловците, генералгоцевците, бригадираспаруховците и там натам.

В предният си коментар забравих да кажа за живота при Бойко и преди Бойко. Датогава живеех по-добре, много по-добре, но не мога да правя сравнение, тъй като настоящият ми доход е равен на нула лева месечно. Значи имам над шестстотин причини тогава да съм живял по-добре.

Но пък като се замисля, в частта от мандата, в която работех, все пак съм получавал увеличение на възнаграждението, тъй че пак не мога да сравнявам. Но пък управлението на Бойко съвпадна със спирането на кредитите. Като няма кредити, потреблението е по-малко и от това буксува цялата икономика. При тройните бандити това не беше така.

Къде е това чудо? Да остават младежите да дишат малко, сами да се оправят.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #39 -: Nov 01, 2012, 12:14 »
Писах ти на лично, защото не съм го питал, мога ли публично да разкривам такива подробности.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #40 -: Nov 01, 2012, 12:18 »
Докато вие обсъждате 16-я конгрес на партията, ето какво се случва (за пореден път) в родината:

Жена почина след нахапване от кучета в Симитли

:-[
Активен

Без правила няма игра

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #41 -: Nov 01, 2012, 12:24 »
Златко ти си по-напред от мен, знаеш броя на конгресите. Аз си спомняма априлският пленум ;) Не че съм бил роден де. Ама преди три години, като половината български „градове“ честваха петдесет годишнината си, беше много забавно  ;D

Сега се усещам, че на фона на връзката, която си пуснал, шегата ми е много неуместна. Извинявам се на четящите!
« Последна редакция: Nov 01, 2012, 12:29 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

mimosh

• Напреднали
  • Публикации: 317
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
« Отговор #42 -: Nov 01, 2012, 12:28 »
Проблема в голяма степен се изразява в гражданското общество, както каза един колега по-нагоре.

Като няма оплаквания за определени неща (например че са ти откраднали тасовете на колата) горе чичковците и лелите си мислят че такъв проблем не съществува щото те гледат само цифри и статистики.

Да попитам Колко пъти сте се обадили на телефон на общината за някаква нередност дупка или каквото и да е?
Те няма как да знаят докато някой не докладва. И после се чудим що не го оправят.

Лично съм докладвал дупка направена от строител за свръзка към канал на една кооперация. Дупката стоя 3 месеца незаровена. Писах мейл до общината, отговориха ми (след 1 седмица ама тва е друга тема), но след отговора (че ще се напрви проверка и предписание) на другия ден дупката беше запълнена и асвалтирана.  ;D
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #43 -: Nov 01, 2012, 12:34 »
Това ме подсеща, как преди няколко месеца софийската община се опита да осъди човек, който на собствени разходи се опитваше да популяризира по всякакъв начин въпросният телефон на същата община за тези случаи. Да благодаря. Аз не съм софиянец, ама е ясна картинката.

Което ме подсеща, че друг мой приятел „софиянец“ миналата зима ми се оплака, че са ми тафсали чистачките на голфа. От илядо деветстотин и деведесето лето, което е тамън в миналото хилядолетие, не бях чувал за подобен случай. Българите сме пасмина.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

gangov

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #44 -: Nov 01, 2012, 12:46 »
Докато вие обсъждате 16-я конгрес на партията, ето какво се случва (за пореден път) в родината:

Жена почина след нахапване от кучета в Симитли

:-[

То и в моя град се бяха навъдили много кучета по едно време, ама се намериха хора, които разрешиха проблема. Обикновенни хора, необвързани с нито една партия, понеже тук се говори за партий, се събраха и изчистиха града за 3-4 дена.
« Последна редакция: Nov 01, 2012, 12:58 от gangov »
Активен