Автор Тема: Комунисти, фуражки и политика  (Прочетена 20766 пъти)

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 1265
    • Профил
Re: Комунисти, фуражки и политика
« Отговор #105 -: Nov 16, 2012, 08:03 »
Фесът е неуважаемият духовен водач на гордият град Пловдив и околността. Рацингер днес е по-познат с името Бенедикт XVI.

Аха, благодаря.

За връзката Ратцингер <-> Бенедикт XVI знаех, но не знаех, че той е бил предопределен за наследник на Йоан Павел II. Както вече казах -- стоя встрани от тези неща.
Активен

the lamer's team honourable member

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #106 -: Nov 16, 2012, 08:32 »
Че ще залезе, така е. Няма цивилизация дето да не е залязла и да не е дошла друга на нейно място. Всяка цивилизационна идея в един момент се изчерпва. Западната в момента е в апогея си. Кога ще е залеза, ако можех да предположа, нямаше да съм тук.

Според мен Иран е обречен. Това го предвидих на самият 9.11. Казвал съм го много пъти. Позакъсняха малко, но няма да ги търпят още много. Но не вярвам там да се ползва ядрено оръжие. Ползването му е отваряне на пандорината  долапка.

Може и да не съм прав, но за другите си прогнози от същия ден — Осама, талибаните, Афганистан и Ирак, не сбърках. Имаше и изненади. Примерно миналогодишната арабска пролет не можех да предвидя.

Иначе в тия пророчества на разни „ванги“ дето се разпространяват, се твърди, че третата ще я почнат жълтите. Японците имат огромен комплекс от столетия и вярвам, че са способни. Но пророчествата са по-скоро за КНР. До тоя момент все се надявам, че не са толкова побъркани, бивайки хилядолетна поднебесна империя, ама кой ти знае.

Ако има световна война е ясно, че света няма да оцелее и без пророци, макар те да казват, че няколко стотин милиона щели да оцелеят. Аз някак си не мога да го повярвам.

За нас по-интересният въпрос е дали турците ще възстановят османската империя. Досега империя след като е паднала не е успявала да се надигне, но ислямизирането и икономическият подем дават сигнали.

Като си помисля, то не е особено важно това. Няма особено значение кой ще наследи тази земя, дали ще са циганите или турците. Ако са турците, поне ни отпада един проблем. Те ще се занимават с цивилизоването на циганите, а не ние.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #107 -: Nov 16, 2012, 13:08 »
Иначе в тия пророчества на разни „ванги“ дето се разпространяват, се твърди, че третата ще я почнат жълтите.

Слава Севрюкова казва, че ще е Близкия изток, макар че жълтите също едва ли ще стоят със скръстени ръце. Ванга също казва, че един ден Йерусалим отново ще бъде разрушен. Така че, както се казва, "очаквайте включване".

За нас по-интересният въпрос е дали турците ще възстановят османската империя. Досега империя след като е паднала не е успявала да се надигне, но ислямизирането и икономическият подем дават сигнали.

Пак според Слава Севрюкова, една част от югоизточна България ще се присъедини към Турция. Най-вероятно турците ще искат автономия и ще я получат. Всички тия предсказания ги има нета.

Въобще, очакват ни турбулентни години, другарки и другари, стягайте се.

Накрая, ето видео от ТВ предаване за С. Севрюкова и нейните предсказания относно изброените горе работи. А, и още, според нея колите скоро, т.е. през този век, ще станат летящи.  ::) Това като вметка към темата за безплатната енергия.

http://bnt.bg/bg/productions/92/edition/21446/apartamentyt_22_mart_2012_shte_se_sbydnat_li_prorochestvata_na_slava_sevrukova
Активен

Без правила няма игра

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #108 -: Nov 16, 2012, 14:25 »
Въобще, очакват ни турбулентни години, другарки и другари, стягайте се.
Без да се намесвам в разговора ви (нишката не успях да я хвана, камо ли да я следя ;)), ама Златко много ме обърква:

Дрогарки и дрогари, интересна седянка сте заформили тука.  :D

А за края на света готвите ли се, а? 8)

Защото живеем в несвободен и все по-несвободен свят.  [_]3 Стискайте палци за 21.12.  ;D

??? ;D ::)
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #109 -: Nov 16, 2012, 14:43 »
Сред „Вангите“ имах предвид включително нея. Взе да засенчва по популярност дори самата Ванга.

В близкият изток винаги си е било касапница. За хиляда и двеста години ни арабите, ни турците успяха да се впишат в нормалният свят и си останаха диви.

Ако наистина получат автономия съм убеден, че няма да спрат до там. Кой би изял парче от баница, ако може да я прилапа цялата? Въпроса е риторичен. Но пък това няма никакво значение. Прекалено малко сме да задържим територията, а след половин век няма и да ни има, тъй че все тая.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Mitaka

• Гост
« Отговор #110 -: Nov 16, 2012, 16:24 »
Кой пък им вярва на някакви си шарлатанки?

ОК, аз съм врач, и предсказвам, че следващия тираж никой няма да спечели 6 от тотото....
Шансът да позная е точно колкото следващата ми прогноза - "някога, някъде ще започне война".

То това всеки може да го каже :)
Активен

lunarvalley

• Гост
« Отговор #111 -: Nov 16, 2012, 16:48 »
тука стана като (К)анал 2001  :)
Активен

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
« Отговор #112 -: Nov 16, 2012, 16:54 »
Според мен Иран е обречен. Това го предвидих на самият 9.11. Казвал съм го много пъти. Позакъсняха малко, но няма да ги търпят още много. Но не вярвам там да се ползва ядрено оръжие. Ползването му е отваряне на пандорината  долапка.
Дай да ти дам информация за размисъл: Иран има три важни коза: Персийски залив, Ормузки пролив и морски мини. Командно-щабно учение на великия "демократизатор" показва, че с вероятност 75% УАС (ударно авиационно съединение, т.е. авионосец и свита) бива потопено при влизането му в залива при война с Иран. През пролива тече между 60 и 80% (точната цифра не помня) от световния нефтен поток, минирането му означава няколко години разминиране, естествено при спрян трафик на танкерите. Кой точно ястреб ще вдига гири на Иран не е от голямо значение, резултата по отношение на пролива е все същия. По-интересното е, че не тече Либийско-Сирийския сценарии, но явно първо "демокрацията" трябва да сполети Сирия, че после другите.

Иран няма ядрено оръжие. Просто няма, щото технологиите с които разполага не му дават възможност за обогатяване на уран до 90%.

Между другото може да се каже, че Третата СВ тече в момента. Всички "демократизации", Оранжеви революции, че чак до СДС-та, БСП-та и компания са част от танците. Основната разлика е, че мащабното нахуване на територията на противника се замества с купуване на местните, вкарване на отряди наемници и терор, резолюция на ООН, безполетна зона и представяне на всичко като "борба на народа срещу диктатора". Може да си спомниш нашия вариант, сръбския вариант, а в момента акцентът е върху комбинация от двата.

Така че момчета и момичета запасяваме се с пуканки (може и с консерви и патрони) и гледаме шоуто.
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #113 -: Nov 16, 2012, 17:37 »
Без да се намесвам в разговора ви (нишката не успях да я хвана, камо ли да я следя ;)), ама Златко много ме обърква

Марче, няма нищо объркващо - тоя свят е изпята песен и ще си ходи. Со кротце, со благо и со малко кютек.  ;)

тука стана като (К)анал 2001  :)

Ти гледай да не стане като лунен пейзаж, другото ще го оправим някак си.  ;)

Ако наистина получат автономия съм убеден, че няма да спрат до там. Кой би изял парче от баница, ако може да я прилапа цялата? Въпроса е риторичен.

Ааа, не. Дори и пуйките не са толкова прости, знаят че тая не може да стане. Пък и вече не живеем в средновековието.
Активен

Без правила няма игра

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #114 -: Nov 16, 2012, 18:14 »
Златко и как точно предлагаш да спрем едномилионната им армия и осем милиона запас? И естествено всички те въоръжени по най-последна мода, а заедно с това диви, бесни, жестоки и зловещи. Ако леля ти белогвардейката е познала, то няма да спрат в Странджа.

„Либииският“ сценарии не на всякъде е успешен. Трябва народа да си мрази иззедника, за да стане. Нали не забравяме, що за изрод беше Кадафи? Сценарият се провали във Венецуела и Иран. Съответно няма да е той.

И стабилна част от неприязанта на американците се крие именно в споменатия Ормузки пролив и вечните заплахи на персите да го затворят. Петрола е част от обезпечението на долара, а който се бъзика с долара, яде много бой. Поради тази причина моята лична прогноза е много по-кървав сценарии от досегашните.

Самата военна операция най-вероятно ще трае само една нощ. Но за тая една нощ ада ще се изсипе в Иран буквално. След тая една нощ, каквото е оцеляло ще се впусне в деситилетна междуособна война, на фона на която събитията в Афганистан ще са приказка за лека нощ.

=========
А да забравих за ТСВ. Това в момента не е възможно да е ТСВ при положение, че ВСВ не е свършила.
« Последна редакция: Nov 16, 2012, 18:18 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

dejuren

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #115 -: Nov 16, 2012, 19:44 »
Я остави Кадафи за малко, кажи какъв изрод е Асад?
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #116 -: Nov 16, 2012, 20:01 »
А докато масово хората са убедени, че всичко на този свят става само с пари и войни, на картата със страните, получили технологията от Фондация Кеше се появяват все повече държави, като днес това са Конго (Киншаса), Бразилия, Австралия и... САЩ!!! С големи темпове постоянно расте и бройката на хората по цял свят (включително и в България), обединяващи се покрай тази идея. И все повече губи значение (макар и все още далеч не нацяло, но засега вървим натам) въпросът дали Кеше наистина има технологиите, за които говори, или не, защото обединението на хората само по себе си е сила с безгранична мощ.
И ако не виждаш ползите от това обединение, ако не искаш да се включиш в него... замисли се с пасивното си чакане отстрани или активното отричане на идеята дали не се явяваш противник на онова, за което мечтаеш!? Нищо на този свят не е крайно и непроменимо. Не се поставяй сам в окови! Не чакай някой да ти даде света такъв, какъвто го искаш! Светът е наш, можем да си го вземем и сами.

П.П.: Постът ми не е насочен към никого конкретно. Всеки може да си зададе този въпрос ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #117 -: Nov 16, 2012, 20:32 »
Златко и как точно предлагаш да спрем едномилионната им армия и осем милиона запас?

Ами викам да вземем 3-4 атомни бомби на заем от матушка Русия. Ако ли не, пускаме официално оплакване до Аллах за неговите изкалпазанени чеда.

8)

neter, в общи линии си прав.  ;)
Активен

Без правила няма игра

dejuren

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #118 -: Nov 16, 2012, 21:01 »
Матушка си умира да даде 3-4 атомни на страна член на НАТО. Въздушна или ракетна доставка ги искаш?
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #119 -: Nov 16, 2012, 21:24 »
Матушка си умира да даде 3-4 атомни на страна член на НАТО. Въздушна или ракетна доставка ги искаш?

А, ами ето ти сам си отговаряш - ние сме в НАТО. Ако Турция ни нападне, тогава пък чичо Сам ще метне няколко бомби, за да си спази задълженията по договора.  ;)

И матушка може да ни даде бомби, тя има много.  ^-^
Активен

Без правила няма игра