Автор Тема: Комунисти, фуражки и политика  (Прочетена 20751 пъти)

Mitaka

• Гост
Re: Комунисти, фуражки и политика
« Отговор #120 -: Nov 16, 2012, 21:34 »
Според мен.. трябва да се прасне една атомка на "освободителите", на "не-терористите", на единствените в историята, които до момента са ползвали атомна бомба на 2 пъти срещу цивилни хора... трябва точно те да се разредят малко, защото от тях идват всички войни в момента.

Аз до сега не съм чул арабин (иранец, иракчанин, афганистанец) да отиде някъде и да нападне някой? Това май го правят само "освободителите"???? Та, без тях... света би бил много по-спокойно и красиво място!
В Ирак имаше "оръжия за масово поразяване" - показваха саелитни снимки, доказателства, имха свидетелски показания... КЪДЕ СА ТЕ СЕГА????

Мразя американци повече от мръсните гадни гнусни цигани!!!
Активен

nyakoy

• Напреднали
  • Публикации: 164
  • Distribution: Distrohopper
  • Window Manager: Gnome2, KDE4, OpenBox
    • Профил
« Отговор #121 -: Nov 16, 2012, 22:03 »
  А как Турция ще нападне съюзник от НАТО? Те си имат достатъчно проблеми, за да си навличат други. Аз все си мислех, че Русия няма да позволи намесите в Сърбия, Ирак, Афганистан, Либия, Сирия и т.н. , но явно съм надценявал тази империя. Отделно в Иран освен руски има и силно застъпени китайски интереси. Надеждата ми е големите Китай, Бразилия, Индия да съумеят да станат големи играчи и да уравновесят нещата. Явно единия ЕС не може да устиска нито на външните , нито на вътрешните борби. Едно време надеждата ми беше една обща заплаха (за живота на Земята) отвън/отгоре , но няма гаранция, че няма да има някакъв сценарий и кризисното световно правителство да се окаже такова благодарение на шашма. И после вече ще е късно.  Сега съм се ориентирал да се надявам в една промяна в мисленето на човечеството. 
П.С. Не знам дали сте в течение, но преди 2-3 седмици огласиха откритието на молекула, която заставя раковите клетки да се държат като здрави, което включва собствената им смърт, когато имат проблем.
Активен

Keep in mind, you did not learn Windows in a day, and it will take some time to learn Linux as well.

Slackware may be a dinosaur, but the main advantage of dinosaurs is it takes at least a meteor strike to take them out.

Isn't it enough to just "not use" something?

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #122 -: Nov 16, 2012, 22:20 »
Цитат
Аз до сега не съм чул арабин (иранец, иракчанин,...) да отиде някъде и да нападне някой? Това май го правят само "освободителите"? Та, без тях... света би бил много по-спокойно и красиво място!

Ами не знам, едните се биха с другите години наред, пък другите отидоха на гости на Кувейт. За повече не им стигат акъла и парите.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #123 -: Nov 16, 2012, 22:42 »
Златко, че две членки на НАТО не можели да воюват е точно толкова мит, колкото и това, че две комунистически държави (или от Варшавският договор, ако предпочиташ) не можели. Примера го имаме съвсем близко, точно под нас, на юг. Турция и Гърция воюват едно петдесет години и хич не мислят да спират. И двете са членки, тъй де.

Нещо повече. НАТО си има регламент за ненамеса в такива случай.

Относно Асад. Ами да за тамошните нрави си е направо калинка. И затова „либийският“ (в кавички, защото Либия хич не е първата, а последната) сценарии не успява.  Следя доста сериозно темата. Стигна се дотам, че ООН, запада сами да се възмущават на джихадистите дето пак те пратиха там.

Единственият им шанс е да навиват насилието още повече до крайност, макар и сегашното да ми се струва прекалено, но пък те арабите са майстори на зверствата, та кой знае какви върхове още могат да постигнат.

Само поправка на Митака. Персите не са араби. Но и двата народа са известни с множеството си войни. Вярно персите не са известни чак толкова много с безчовечна жестокост, колкото арабите и турците, но и те имат, с какво „да се похвалят“ в четири хилядната си история.
« Последна редакция: Nov 16, 2012, 22:45 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

nyakoy

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #124 -: Nov 16, 2012, 23:31 »
 Ти виж какви са ги вършили в средата на 20в. французите в Северна Африка, холандците в Индонезия, пак французите и американците в Индокитай, японците в Югоизточна Азия, руснаците в Германия, Полша, Унгария, Чехия, Азия, германците из Европа,  атомните бомби...  Как хвърляха бомби с обеднен уран в края на 20в ... После приказвай за щуротиите на средновековието!
А Хан Крум милия и човечния си е пил винцето от дървено канче. Страшно цивилизовано да дадеш на Историята такъв спомен.
Активен

Keep in mind, you did not learn Windows in a day, and it will take some time to learn Linux as well.

Slackware may be a dinosaur, but the main advantage of dinosaurs is it takes at least a meteor strike to take them out.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #125 -: Nov 16, 2012, 23:40 »
Някой приемам, че по случайност тази забележка не беше към мен, но все пак ще отговоря. Руснаците по време на ВСВ не могат да бъдат обвинени за нищо, обратното трябва да сме им безкрайно благодарни. След „официалният“ край да има много какво да се каже, особено за Чехословакия.

Хана ювиги Крум е малко мътен момент. Хем бил забранил и изкоренил лозята, хем си правил от черепа на Никоифор чаша за за вино. Не се наемам да коментирам при толкова явно противоречие.

Иначе да европейците хич не сме ангели, но все пак всички щуротии дето сме вършили (без Хирошима и Нагасаки!) са си нищо пред това дето вършат и до днес араби и турци.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

nyakoy

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #126 -: Nov 16, 2012, 23:53 »
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=7063 Харесай си една от позициите!

Туй религията е чудно нещо, хем обединява много хората, хем много ги разединява.
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #127 -: Nov 17, 2012, 10:50 »
Турция и Гърция воюват едно петдесет години и хич не мислят да спират.

Къде точно воюват, да ме подсетиш?
И още, защо смяташ, че ВСВ още не е свършила?
Активен

Без правила няма игра

dev_urandom

• Напреднали
  • Публикации: 114
  • Distribution: Slackware
    • Профил
« Отговор #128 -: Nov 17, 2012, 11:18 »
Според мен.. трябва да се прасне една атомка на "освободителите", на "не-терористите", на единствените в историята, които до момента са ползвали атомна бомба на 2 пъти срещу цивилни хора... трябва точно те да се разредят малко, защото от тях идват всички войни в момента.

Аз до сега не съм чул арабин (иранец, иракчанин, афганистанец) да отиде някъде и да нападне някой? Това май го правят само "освободителите"???? Та, без тях... света би бил много по-спокойно и красиво място!
В Ирак имаше "оръжия за масово поразяване" - показваха саелитни снимки, доказателства, имха свидетелски показания... КЪДЕ СА ТЕ СЕГА????

Мразя американци повече от мръсните гадни гнусни цигани!!!

++1

http://www.businessinsider.com/us-syria-heavy-weapons-jihadists-2012-10
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #129 -: Nov 18, 2012, 01:25 »
Въобще не ви се свидят чуждите атомни бомби, имате ли си идея колко струва една (и какво остава за ракетата, която да я достави)...вземете си направете ракета с ядрена бойна глава бе пфу :) Аз ако можех да си направя такава, щях да я бухна в Китай и да гледам сеир (само дето надали ще го надживея). В САЩ няма да е чак толкова интересно :)

А, сега се сетих как ми направи впечатление като съм бил отвъд голямата локва, там вземат все още насериозно противорадиационната защита, има си укрития и са означени добре. Това е забавно, защото е трудно да видиш такова нещо в Европа в днешно време. А пък се очакваше през студената война, Европа да опере пешкира ужким....света се променя, определено.
« Последна редакция: Nov 18, 2012, 01:28 от gat3way »
Активен

dejuren

• Напреднали
  • Публикации: 1025
  • Distribution: Ubuntu, RedHat
  • Window Manager: lxde KDE4
    • Профил
« Отговор #130 -: Nov 18, 2012, 03:04 »
А, сега се сетих как ми направи впечатление като съм бил отвъд голямата локва, там вземат все още насериозно противорадиационната защита, има си укрития и са означени добре. Това е забавно, защото е трудно да видиш такова нещо в Европа в днешно време. А пък се очакваше през студената война, Европа да опере пешкира ужким....света се променя, определено.
В грешка си, Европа опираше пешира по един по-различен танково - мото-стрелкови сценарий, а най-прекрасното разбира се е запазено за потенциалния приятел :)
Активен

http://webchat.freenode.net/?channels=ubuntu-bg
The quieter you become, the more you are able to hear.
Две седмици цъкане с мишката спестяват два часа четене на документацията.

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #131 -: Nov 18, 2012, 03:17 »
Хм, ами не е точно така. Примерно до ден днешен в Турция има американски ядрени ракети. Едно време е имало такива и във ФРГ примерно. Така ако стане конфликт между СССР и САЩ, от натискането на копчето до Москва на стъкло е имало около час-час и нещо. Проблемът е настанал когато руснаците ощетени от цялата работа са решили да уравновесят нещата с онези кубински далавери. Така че да - по време на студената война, Европа е щяла просто да си замине скоростно при ядрен конфликт. Просто защото докато дойдат танковете ще минат дни. Ракетите обаче пристигат малко по-бързо.
Активен

dejuren

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #132 -: Nov 18, 2012, 03:23 »
Пропускаш че не е задължително на ракетен обстрел да се отговори със същото по стрелящите позиции. Москва на стъкло така или иначе няма да се размине, срещу компенсация във вид на Берлин, Брюксел, Париж и други японски думи пощадени от радиация, със запазена инфраструктура и промишленост, работеща за този, чиито кашици замезват френски пастет с баварска и белгийска бира в момента. А и най-свежите данни за ядрени ракети в Турция са от края на Карибската криза, в смисъл че са изтеглени (1962 г)
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #133 -: Nov 18, 2012, 03:26 »
Пффф, каква промишленост, какви пет лева. Настане ли ядрената пуцалка, на никой няма да му е до танкове, окупации и тем подобни глупости. С няколко хиляди бойни глави от двете страни на океана, на никой няма да му остане време за това. Далеч по-важно е да ликвидираш всякакви възможности да изстрелят нови ракети срещу теб. Това е единственото важно в случая.

P.S не са изтеглени и до ден днешен. Има над 100 ракети в Турция понастоящем.
Активен

dejuren

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #134 -: Nov 18, 2012, 03:32 »
Доктрината за ограничената ядрена война не е празна приказка. Пердашим другата страна на океана, като така и така се е почнало, излизаме на Ламанш в края на втората седмица (или на първата не помня), и тъй като със много голяма вероятност потенциалния приятел няма да бухне по Париж атомна почваме последния купон преди Голямото Ядрено Зазимяване. Дърва трупате ли индианци?

Прав си обаче за джагалите, още имали нюкчета. Явно са им докарали свежи след кризата. А виж гърците се били отървали от техните 2001 година?!
« Последна редакция: Nov 18, 2012, 03:35 от dejuren »
Активен