Много пъти съм казвал, че това, че Линукс не става за десктоп си е лично мое мнение

Никой не карам да мисли като мен.
Споменах и какво ползвам за сървър.... както и, че с Убунту съм имал толкова проблеми, че ми е трудно да ги изброя, а с Дебиан например - проблеми нямам. Не знам, може аз да не разбирам от Убунту, и за това да имам проблеми - идея никаква.
За сървър линукса за мен е незаменим, просто си има дистрибуции, които (според мен!) стават, и такива, които не стават. Убунту е една от тези, които не стават.
Хайде, и да не подхващаме офис темата, че варианти много.
В случая, аз не споря с никой - изказвам мнение. А се намират хора, които веднага започват да ме изкарват "хейтър" и т.н. Аз никой не съм тръгнал да убеждавам, че това, което ползва не става, а мен ме убеждават, че не съм прав като не ползвам нещо, което АЗ мисля, че не става.
Линукс като десктоп беше.
Преди да почнат да се стремят да го направят "ala Windows" или "ala Mac"... то там му беше чара - че беше нещо уникално. Сега, ако ще ми се държи "близко до" (кое-да-е-от-двете), аз по-добре да ползвам някое от тях

Другата им грешка (специално на убунту) е че направиха компютъра да изглежда като таблет с тяхното унити. Знам, че може да се махне, но аз съм свикнал да ползвам нещата out-of-the-box. Не да ги конфигурирам и настройвам.
Всъщност, единственото, което настройвам е - втория дисплей. Дори картинката на десктопа, т.нар. wallpaper не си сменям...
стига, че се отплеснах.
Имам си свое виждане на нещата, и просто го споделям, без цел да засегна никой. А ако някой се засегне - проблема си с лично и изцяло негов.