Автор Тема: Набират се колонизатори за Марс!  (Прочетена 5688 пъти)

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
Re: Набират се колонизатори за Марс!
« Отговор #30 -: Jan 14, 2013, 16:11 »
На мен ми се ходи, ама жената не ме пуска.

Като ти гледам аватара, няма нужда да ходиш.  :D
Активен

Без правила няма игра

rscossworth

• Участници
  • Публикации: 5
    • Профил
« Отговор #31 -: Jan 14, 2013, 21:15 »
Марс трябва да се колонизира от комунисти, понеже е червената планета. Аз даже предлагам всички комунисти да я колонизират, както в онази песен за комсомолците:

Цитат
Комунистите щурмуват небесата,
комсомолците след тях летят.
Пионери,
пионери!
Славен път ни чака –
звезден път!

Братята роми рано или късно ще я колонизират, за къде сте се разбързали.
Активен

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #32 -: Jan 15, 2013, 08:50 »
Gat3way... комунисти или не, първият строй, който реално може да съществува там е точно комунизъм, защото капитализмът е куха система, която се храни от бедните...

Докато това в едно малко общество, просто неможе да съществува, нали се сещаш, че никой няма да търпи един книжен плъх да обира всичко от труда на останалите ?!  ;)

А и всеки ще-неще, ще трябва да строи за общото благо...  :P
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #33 -: Jan 15, 2013, 09:09 »
Няма как да стане. Ти виждал ли си партиен секретар да се труди за общото благо?
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #34 -: Jan 15, 2013, 09:18 »
А и всеки ще-неще, ще трябва да строи за общото благо...  :P

А ако не ще, какво става в такъв случай?
Активен

Без правила няма игра

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #35 -: Jan 15, 2013, 12:51 »
Като го оставя 3 дни без храна или изяде няколко шута в бъбреците, пак ще се затруди... аман от лентяй.  :)
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #36 -: Jan 15, 2013, 13:54 »
Като го оставя 3 дни без храна или изяде няколко шута в бъбреците, пак ще се затруди... аман от лентяй.  :)

Чакай сега, тебе кой те назначи за шеф? Пък и нали комунизЪм ще се практикува там на тая червена планета?
Активен

Без правила няма игра

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #37 -: Jan 15, 2013, 16:15 »
Цитат
Чакай сега, тебе кой те назначи за шеф?

Тъкмо и аз този въпрос щях да задавам, ама си ме изпреварил :D
Активен

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #38 -: Jan 15, 2013, 17:38 »
Никой, ама като е комунизъм и не бачкаш няма и да плюскаш... обществото ще те рита в бъбреците...
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #39 -: Jan 15, 2013, 22:01 »
Еееее, ама чакай ся! Основния привцип на комунизма е всеки да работи според възможностите си и да потребява според потребностите си!
Това с бъбреците е по-близо до аватара ти от колкото до комунизма!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #40 -: Jan 15, 2013, 23:47 »
Аз не знам да има строй при който да няма някой, който да си клати краката и друг съответно да върши черната работа. Всички обществени строеве са измисляни с тази идея - още от родово-общинния, робовладелския, през феодализма и до ден днешен. Това е еволюцията на човечеството. Съответно на Марс няма да е много различно. Има и един друг парадокс - тъй като гравитацията ще е по-ниска, мухането с мотиката и блъскането с чука ще е по-лесно. Закво обаче след като земеделие и индустрия там няма да има дълго след като го колонизират. Така че тия дето са по-добри в мухането с лопатите и кирките, пак ще са прецакани (двойно прецакани заради скъпия алкохол).
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #41 -: Jan 16, 2013, 00:00 »
Да вземем предвид, че американците не казват цялата истина.... може би поне канабис ще вирее :)
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #42 -: Jan 16, 2013, 00:14 »
Така е ама на руснаците апаратите им падат преждевременно и няма как да потвърдят или да отрекат това, което им се предоставя :)
Активен

Mitaka

• Гост
« Отговор #43 -: Jan 16, 2013, 00:36 »
Така е ама на руснаците апаратите им падат преждевременно и няма как да потвърдят или да отрекат това, което им се предоставя :)

Да, странно... то май и нещо китайско/индийско имаше, което падна?
Ама според мен който и да намери каквото и да е там.... няма да каже току така :)

Аз в интерес на истината не им вярвам... не се трошат току-така милиарди за нещо, което... не е нищо.
Както и странният факт, че кюриосити-то, което струва незнам си колко милиарда има 2 мегапикселова камера... дадоха някакво тъпо оправдание, свързано с това, че така снимките ставали по-малки, а ъплинка им бил само 128к, и така пращали повече снимки... което не го вярвам.
Активен

vyrgozunqk

• Гост
« Отговор #44 -: Jan 16, 2013, 06:13 »
Нали се сещаш, че тези 2 мегапиксела, нямат нищо общо с тези на дигиталният ти апарат или тези на телефоната, най-малкото заради размерът и вида на сензора ? : )

Да не говорим, че техните снимки са в RAW и тови ги прави убийствено големи и действително при 128К може да те побърка...

Давам пример, взимаш един мобилен телефон с "неограничен нет" към бг оператор(примерно глобул), като са му превишени мегабайтите на максимална скорост и пускаш при тези 128к да се тегли една мп3-ка... Та докато брадясваш през този час, а можеби и повече поради постоянната нужда от рестартиране на даунлоуда, поради дроп-ове в линка ще имаш време да осмислиш нещата...
Активен