Н-ти човек водещ в отворения код нещо мигрира...
Аз не знам къде е написано, че отворен код и Линукс са еквивалентни понятия. Или че който подкрепя отворения код трябва да бъде фанатик и да не докосва нищо друго. Който както успее да се уреди и както му харесва. Важното е софтуерът (от всякакви категории) да бъде качествен и да върши работа.
Linux just never managed to cross the desktop chasm.
За мен е доста жалко да чуя това от човек, работил именно върху десктопа на Линукс операционните системи.
Мисля, че това е най-същественото в тази „провокация“, която n00b ни отправя. И то не в посоката, че десктопът на Линукс не става за нищо. А в посока на това как трябва да вярваме в идеите си, как трябва да създаваме не алтернативи (които, както е в случая, да изоставим при някое разочарование), а самостоятелни проекти със свои качества и иновации.
Сега ще помоля n00b за списъка с n-те човека, водещи в отворения код (което, да припомним, не е същото като свободен софтуер!), които са мигрирали. В смисъл, знам за 1-2, интересно ми е кои други визира. И, все пак, макар тук наистина да става въпрос за минаване към Mac OS X, има доста хора от FOSS света, които ползват Mac-book с Линукс заради хардуера. И не смятам за редно едните и другите да бъдат поставяни под общ знаменател.
ПС.
Иначе каквито и аргументи да изложа, все няма да съм прав за повечето пишещи тук 
Ти вероятно ще си „прав“ (в смислъл, не вярвам да тръгнеш да ни лъжеш), но за повечето пишещи вероятно няма да си „по-различен“ от опита, кото те пък имат с десктопа на Линукс. Така че, в крайна сметка, всичко опира до личен вкус: за десктопи, за храни, за коли, за жени... А личният вкус е нещо хубаво за човечеството.