Автор Тема: проблеми с Убунту 12.04 на лаптоп  (Прочетена 737 пъти)

vaskooo123

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Здравейте, до сега не съм работил с линукс. Сложих убунту 12.04 Направих някои неща, които се препоръчвта в разни туториали но като цяло не знам дали съм пропуснал някои важни неща (все пак за първи път се сблъсквам с линукс). Използвам лаптоп - Dell Vostro 3560 на 6 месеца, i5 - 3210M, AMD HD 7670, 4GB RAM. Докато съм под линукс и не го натоварвам (само интернет брауз например) процесора не се натоварва над 10%, мемори - също 10%. Само че перката на вентилатора не се спира. На батерия издържа час и половина, а на уиндоус 7 - над 3 часа. Някаква идея каква може да е причината?

ПП: Инсталирал съм всички ъбдейти
« Последна редакция: Mar 26, 2013, 18:41 от vaskooo123 »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Re: проблеми с Убунту 12.04 на лаптоп
« Отговор #1 -: Mar 26, 2013, 19:02 »
В настройките (в горният десен ъгъл от падащото меню) си поиграй с управление на захранването. Най-вероятно е настроено на пълна производителност.

Другият вариант е да си с някакъв скапан видеоускорител (чети не е произведен по поръка на Интел) и да смята всичко на професорчето, което за Юнити си е просто смърт.

Четейки описанието ползваш добре поддържано АМД, а натоварването на професора е под 10%, което ме навежда на мисълта, че тук е по-скоро първият случай. Именно поради това започнах с него.

..изтрито...

Редактирано, съгласно т. 6 от Правилата на форума.

go_fire, свободен си да зададеш въпросите си на ЛС, но нека не натоварваме темата със странични неща.
А и vaskooo123, и всички останали потребители действително е добре да се стараем за правилното изписване на съществителните собствени имена и избягването на чужди думи, които все още не се считат за официално приети в българския език.
bop_bop_mara
« Последна редакция: Mar 26, 2013, 19:30 от bop_bop_mara »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #2 -: Mar 26, 2013, 22:57 »
С кофти работа си се захванал Пич! Тези магии с дискретните и допълнителните карти още не са изчистени съвсем и май е почти невъзможно на този етап да го докараш да издържа колкото с Уиндоус на батерия.
И аз имам един Делл N7110 с и5 и нВидия под Линукс върви по същия начин щото ползва само интелската карта и го ползвам с Уин7, но само като не съм в къщи.
Разрови из темите във форума, но като за новак ще ти е малко трудно да се оправиш. За някви бумблета пишеха колегите, но аз съм се отказал да го мъча отдавна.
Активен

vaskooo123

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #3 -: Mar 27, 2013, 11:05 »
Инсталирах Jupiter и сложих на Power save mode, сега издържа максимум 2 часа и половина което е далеч по добре. И все пак е с половин - един час по-малко от уин 7 :)
Сега имам проблем с Eclipse за С++ , инсталирам го и слагам IDE за С++ Developers, само че ми подчертава бая неща като напиша Hello world програмата и ми казва след като го билдна и опитам да дам рън "Binary file not found" ??!
Търсих в нета, доста хора го имат този проблем но не мога да намеря адекватно решение още :/ Някой да се е сблъсквал с този проблем?
Активен