Анкета

Въпрос: За КОЙ ще гласувам?  (Гласуването приключено: Apr 29, 2013, 21:42)

• ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА,СДС,НДСВ,Кунева и тн.
    - 9 (31%)
    ДРУГ
    - 11 (37.9%)

Общ брой гласове: 18

Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Надолу

Автор Тема: За кой ще гласувам?  (Прочетена 78652 пъти)

shoshon

• Напреднали
  • Публикации: 497
    • Профил
Re: За кой ще гласувам?
« Отговор #180 -: Apr 21, 2013, 12:55 »
Днес на зеленчуковия пазар дето ходя, няма домати от БГ , има от Италия, Испания и Гърция!!!
Знам, че моя роднина бере домати за по 1000 евра на месец в Испания и има над нея някакъв хрантутник, който визма по 5000 евра на месец - земеделски производител.
Хайде да дадем на берачка на домати в БГ по 1000 евра на месец, пък да видим кой е по-работлив и къде се раждат повече домати. Това е истината, всякакви други тези за мързеливия българин са фантасмагории...

Ходи бери ти евтини домати през април.

Нормално в южните държави да има. Баща ми има в момента мисля декар и половина домати, ама ако ще и милиони да му преведеш субсидия, домати няма да има, щото трябва да узреят!

Тая седмица ходих в Германия за 5 дена. Яко беше :)

Следващите месеци може би ще ходя още 2-3 пъти. За сега мога да кажа, че със сигуност те ся по работливи :)

Иначе пък има други неща дето не ме кефят :)
Активен

Вечно Мрънкащ

• Напреднали
  • Публикации: 46
    • Профил
« Отговор #181 -: Apr 21, 2013, 13:00 »
Тая седмица ходих в Германия за 5 дена. Яко беше :)

Следващите месеци може би ще ходя още 2-3 пъти. За сега мога да кажа, че със сигуност те ся по работливи :)

Иначе пък има други неща дето не ме кефят :)
По-дисциплинирани са, но не са по-работливи. Дисциплината е съвсем различно.
Мога да ти кажа, че не съм виждал Немец да седи 22 часа на работа, но видях българин, възпитан в германия да го прави ... в продължение на седмица и повече.
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #182 -: Apr 21, 2013, 14:26 »
Днес на зеленчуковия пазар дето ходя, няма домати от БГ , има от Италия, Испания и Гърция!!!
Знам, че моя роднина бере домати за по 1000 евра на месец в Испания и има над нея някакъв хрантутник, който визма по 5000 евра на месец - земеделски производител.
Хайде да дадем на берачка на домати в БГ по 1000 евра на месец, пък да видим кой е по-работлив и къде се раждат повече домати. Това е истината, всякакви други тези за мързеливия българин са фантасмагории...

Надявам се, че интелекта ти е достатъчно, за да знаеш, че в Европа производството на земеделска продукция се субсидира, включително и у нас, но ще ти го дам за домашно упражнение да свериш размера на субсидиите за Гърция, Испания и България!
Та, мисълта ми е, че преди да отидат тези 1000 евро заплата при берачката, от някъде трябва да влезнат доста повече от субсидия и произведена продукция при фермера!
« Последна редакция: Apr 21, 2013, 14:28 от backinblack »
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3465
    • Профил
« Отговор #183 -: Apr 21, 2013, 21:16 »
Тези били работливи другите мързеливи..... Аде стига глупости.

Ако и много да работиш пък нищо не става, щото постоянно ти пречи и държавата и законите и наредбите и администрацията ..... Пък и нещо да направиш веднага ще те разсипят другите.... щото държавата няма да си мръдне пръста да те защити.

Айде да видим колко ще ти помогне работливостта.
Създайте условия в БГ и веднага ще заработят хората.
« Последна редакция: Apr 21, 2013, 21:22 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #184 -: Apr 21, 2013, 21:34 »
Naka ако ще чакаш условия за нещо, никога, нищо няма да свършиш. Аз съм човека, който твърдеше, че държава и народ не е едно и също, но да чакаш на държавата, няма да дочакаш. Ако ще правиш нещо, го прави. Ако няма да правиш, оправданията, извиненията, извъртанията, измятанията са просто излишни. Макар въпроса, че гадните гърчета и гнусните турчоля са дори по-големи мързели от нас, пък са по-добре. Тук моето лично обяснение, че освен, че сме мързелива нация, сме и извънредно смотани. 
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #185 -: Apr 21, 2013, 21:42 »
Гога, държавата чрез законите създава условия за бизнес, а хората с инициативата си вече работят, произвеждат и създават бизнеси!
У нас в момента няма условия за законен бизнес! Работят само монополните структури и тези които могат да заобикалят законите.
Виж какво става! Имаме ниска цена на труда и пак няма желаещи да дойдат и да създадат работни места! На теб като икономист това трябва да ти говори пре достатъчно що за държава имаме.
Активен

edmon

• Гост
« Отговор #186 -: Apr 21, 2013, 21:52 »

Надявам се, че интелекта ти е достатъчно, за да знаеш, че в Европа производството на земеделска продукция се субсидира, включително и у нас, но ще ти го дам за домашно упражнение да свериш размера на субсидиите за Гърция, Испания и България!
Та, мисълта ми е, че преди да отидат тези 1000 евро заплата при берачката, от някъде трябва да влезнат доста повече от субсидия и произведена продукция при фермера!

:) :) :)
Виж как ви водя към логиката. В БГ няма партия, която да не е за ЕС, а субсидиите не са еднакви??!?!?
Нали никой от вас не смята,че в момента в Испания, Гърция и Италия няма други освен ОРАНЖЕРИЙНИ домати??!?!?
За домашно да проверите!!!!!!
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3465
    • Профил
« Отговор #187 -: Apr 21, 2013, 22:14 »
Naka ако ще чакаш условия за нещо, никога, нищо няма да свършиш. Аз съм човека, който твърдеше, че държава и народ не е едно и също, но да чакаш на държавата, няма да дочакаш.
Не става въпрос за това да чакаш всичко да ти е наготово от държавата, а държавата да не ти пречи. А тя точно това прави -пречи. А и нищо не чакам от нея.
« Последна редакция: Apr 21, 2013, 22:27 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #188 -: Apr 21, 2013, 23:01 »
Tова вече е друго нещо, което ни връща, защо саботирам системата и призовавам и другите да го сторят.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #189 -: Apr 22, 2013, 00:12 »
Ако човекът иска да живее в мир, защо са му правила, за да го направи? Ако човекът не иска да живее в мир, има ли правила, които биха му попречили да го стори?

go_fire, може би в предния ми пост трябваше да добавя "би трябвало" към това, че държавата и народът са едно и също нещо, за да е по-ясно какво имам предвид. Съгласен съм, че в момента не са едно и също нещо, но не защото по принцип не са, а защото народът вярва в обратното. Мненията ни по текущата тема се припокриват - просто ги изказваме по различен начин от различни гледни точки :)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #190 -: Apr 22, 2013, 10:45 »
Момчета и момичета, не искам да звучи като "големия заговор срещу българите", но България се управлява отвън. По план държавата трябва да пречи на народа. Затова не работи съдебната система, затова има милион и един закона, кодекси, наредби и не знам си какво, затова има тежка бюрокрация, затова има поголовна имиграция.
Защо това е така... е, и аз смятам да ви го дам за домашно.  ^-^
Активен

Без правила няма игра

geroy

• Напреднали
  • Публикации: 198
  • Distribution: Windows, NetBSD, Devuan
    • Профил
« Отговор #191 -: Apr 22, 2013, 11:18 »
Как защо? Защото комунистите все още ни управляват с дебел гръб от Русия и руски агенти подвизаващи се под формата на дебели бизнесмени държащи ключови отрасли в България (примерно Лукойл и Валентин Златев, Цветан Василев с неговата КТБ + над 100 навързани фирми а и вече притежава 92% от Пенсионен Фонд Доверие и т.н.).
Активен

Rosen88

• Напреднали
  • Публикации: 178
  • Distribution: Gentoo Base System release 2.7
  • Window Manager: Gnome 41
    • Профил
« Отговор #192 -: Apr 22, 2013, 11:56 »
Всички са един дол дренки крадци, но аз ще гласувам за Сидеров защото той не е бил досега :>
Активен

AMD Ryzen 5 3600x (4.3GHz/1.3V) Noctua NH-D14
GB B450 Aorus Elite
32GB DDR4 3200MHz Corsair Vengeance LPX
Samsung 970 Evo Plus M.2 1TB / Samsung QVO 860 1TB
Western Digital Red 1TB
GB RX580 8GB Gaming
Fractal Design Integra M650
DeepCool Macube 310

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #193 -: Apr 22, 2013, 12:04 »
geroy, изглежда не си наясно какво значи комунизъм. Монополите, които описваш, са напълно характерни за капитализма. Дали нещо е комунизъм или капитализъм не се определя от това дали е обвързано с Русия или със САЩ. Дебелите бизнесмени са капиталистически фигури, чието присъствие може да се забележи във всеки отрасъл на капитализма, и тук далеч не става дума само за България. В комунизма тези фигури нямат работа.
Препоръчвам ти да се зачетеш за това какво са комунизъм и капитализъм. Това, че някой някога е използвал термина с различна идея, не присвоява автоматично различната идея към термина. Комунизмът е идеология, нямаща почти нищо общо с масово лансираната идея за него както от наричали се преди комунисти, така и от настоящи капиталисти.
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #194 -: Apr 22, 2013, 12:14 »
Комунизъм, социализъм, капитализъм... това са само концепции и ментални абстракции. Реалността обикновено достатъчно се различава от теорията.

Ето ви нещо по въпроса.  ;)
Активен

Без правила няма игра
Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 30   Нагоре
« назад напред »