Анкета

Въпрос: За КОЙ ще гласувам?  (Гласуването приключено: Apr 29, 2013, 21:42)

• ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА,СДС,НДСВ,Кунева и тн.
    - 9 (31%)
    ДРУГ
    - 11 (37.9%)

Общ брой гласове: 18

Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Надолу

Автор Тема: За кой ще гласувам?  (Прочетена 81545 пъти)

geroy

• Напреднали
  • Публикации: 198
  • Distribution: Windows, NetBSD, Devuan
    • Профил
Re: За кой ще гласувам?
« Отговор #210 -: Apr 22, 2013, 22:00 »
Комунизъм никога не е имало, точно поради тази причина, комунизмът никога не се е провалял като идеология. Комунизмът не е измислен от Маркс, той просто е формулирал своето виждане за това, що е то комунизъм.

Принципно в книгите на Азимов за Фондацията има много повече смисъл в идеята за Галаксея отколкото комунизъм като идея - всички са равни, няма собственост и т.н.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #211 -: Apr 22, 2013, 22:05 »
Когато четох като пубер тази поредица се чудих що за дивотия правят тези психари. Те бяха някакви безнраствени копелета, предоволни от това, че са изкалтили „Мулето“ и цялата галатиктика. Чудех се възможно ли е наистина да има такива гадове. Ама тук влизаме съвсем в седемдесет и трета тема. Остава да зачекнем Л. Рон Хабърт с „Мисия Земя“ и съвсем я втасваме. Дай да си говорим за Курт Вонегът, поне е готин тип.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

edmon

• Гост
« Отговор #212 -: Apr 22, 2013, 22:30 »
Комунистическите идеи са противохристиянски и ни доведоха в това бездуховно, безнраствено, неморално битие.

Аз пък смятам, че налагането на монотеистични религии е само и единствено с цел да се установи еднолична власт, т.е. щом има само един бог, значи има само един Цар,Крал,Султан,Император и тн..
:)
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #213 -: Apr 22, 2013, 22:37 »
Добре да се уточня. Да кажем бездуховно. Аз не налагам православие или друга православна секта. Не подмятам само за християнство. Говоря за всяка известна или не вяра. Аз смирено ти давам това право.

Даже не питам какво. Но те не го дават. Това е дето осъждам. Истинската вяра дава избор. Дава и предупреждение, но не отнема избора. Тези дето осъждам не дават свободата. А бидейки тук в този форум се подразбира, че съм за свободата.

Дали ще си християних. Дали ще си сатанист. Дали ще си агностик или дори безбожник. Това е твоя избор. И аз уважавам правото ти. Иска ми се всеки да ти го даде. И тогава няма да има за какво да си бърборим. 
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #214 -: Apr 22, 2013, 23:41 »
При толкова много опити да се въдвори комунизма ако успеха е 0% и навсякъде това което се получило не е комунизъм, искам следващият човек, който ми обясни колко прекрасна идея е комунизма, предварително да представя документ от психиатрията че е в добро психично здраве плюс седмични отрицателни проби от урината за фенетиламини, канабинол и халюциногени от последната половин година.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
« Отговор #215 -: Apr 23, 2013, 00:38 »
Перифразирам:
При толкова много опити да се въдвори мир, ако успехът е 0% и навсякъде това, което се е получило, не е мир, искам следващият човек, който ми обясни колко прекрасна идея е мирът, предварително да представя документ... ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #216 -: Apr 23, 2013, 00:46 »
Почти, с тази разлика че на някои места мирът си е въдворен доста успешно. Примерно не знам в коя война са участвали в Швейцария последно. Въдворяването на комунизма обаче навсякъде досега е довело до извращения и трагедии.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Вечно Мрънкащ

• Напреднали
  • Публикации: 46
    • Профил
« Отговор #217 -: Apr 23, 2013, 07:04 »
Почти, с тази разлика че на някои места мирът си е въдворен доста успешно. Примерно не знам в коя война са участвали в Швейцария последно. Въдворяването на комунизма обаче навсякъде досега е довело до извращения и трагедии.
Мирът е липса на война .... много по-лесно постижим е от комунизъм. Да въдвориш мир е необходимо просто да отстраниш воната и/или причините за нея. Да постигнеш комунизъм се изисква много повече, трябва да промениш изцяло мисленето на хората.
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #218 -: Apr 23, 2013, 08:27 »
neter, мир и комунизъм не са синоними. Мирът си е мир, а комунизмът - това е организация на обществото и обществените отношения.
Мир има само в рая. За съжаление ние сме в ада.  ::)
Активен

Без правила няма игра

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3469
    • Профил
« Отговор #219 -: Apr 23, 2013, 10:52 »
Много ми е тъпа тази 'политическа' тема. Верно, че всеки е живо заинтересуван за бъдещето на Б-я и всеки иска да се оправи Б-я ....... Ама много мнения....много философии ... всеки си има мнение и разбира от политика и си мисли че неговото е правилно......
Да ама кое е наистина правилното??? И не е ли по добре да се спре да се философства. Не само от нас ами и от реалните политици/управляващи. А когато дойде момента за всемане на някакво малко решение всеки един управляващ или служител да се замисли кое ще да е най-правилното.

Та така заприличали сме на Жълт вестник. Като в повечето новинарски медии - пълни с тъпи коментари.
« Последна редакция: Apr 23, 2013, 10:55 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

bot

• Гост
« Отговор #220 -: Apr 23, 2013, 11:33 »
Много ми е тъпа тази 'политическа' тема. Верно, че всеки е живо заинтересуван за бъдещето на Б-я и всеки иска да се оправи Б-я ....... Ама много мнения....много философии ... всеки си има мнение и разбира от политика и си мисли че неговото е правилно......
Да ама кое е наистина правилното??? И не е ли по добре да се спре да се философства. Не само от нас ами и от реалните политици/управляващи. А когато дойде момента за всемане на някакво малко решение всеки един управляващ или служител да се замисли кое ще да е най-правилното.

Та така заприличали сме на Жълт вестник. Като в повечето новинарски медии - пълни с тъпи коментари.
предполагам че знаеш вица за робота-барман, ако ли пък не:

Един човек влиза в супер “high-tech” бар, където робот стои зад плота вместо барман.
Отива човекът на бара, а роботът го пита:
-Колко е Вашето IQ?.
Човекът отговаря:
-150.
... ... Роботът веднага му сипва 16-годишно уиски и започва разговор за глобалното затопляне, интерференцията на заобикалящата среда, квантовата механика, нанотехнологиите и т.н.
Човекът остава много впечатлен от вечерта и затова и на другата вечер решава да тества робота.
Когато роботът го пита за неговото IQ – той казва 80.
Веднага роботът му сервира бира и му говори за футбол, карти, любими ястия, жени и пр.
Все така заинтригуван, човекът се връща на следващата вечер отново.
На третия ден същият влиза и казва "IQ=30"
Роботът, без да го пита, му налива една карнобатска и казва:
-"И к'во напрайхме ся? Пак гласувахме за същите говеда, нали

пп с което искам да ти кажа че тъпите коментари си вървят по подразбиране в политическите теми
« Последна редакция: Apr 23, 2013, 11:38 от bot »
Активен

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3469
    • Профил
« Отговор #221 -: Apr 23, 2013, 11:49 »
Малко смешки. ;D
Винаги когато някъде се споменава за IQ тестове - тип опознаване на 'завъртяни квадратчета' все се сещам за това.

Та ето до какво води прекаленото решаване на IQ тестове. Завъртане и попълване на фигурки.
« Последна редакция: Apr 23, 2013, 13:33 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #222 -: Apr 23, 2013, 14:04 »
 Моля, вижте прикрепения файл. ;)
« Последна редакция: Apr 23, 2013, 14:12 от Златко »
Активен

Без правила няма игра

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #223 -: Apr 23, 2013, 15:53 »
geroy, изглежда не си наясно какво значи комунизъм. Монополите, които описваш, са напълно характерни за капитализма. Дали нещо е комунизъм или капитализъм не се определя от това дали е обвързано с Русия или със САЩ. Дебелите бизнесмени са капиталистически фигури, чието присъствие може да се забележи във всеки отрасъл на капитализма, и тук далеч не става дума само за България. В комунизма тези фигури нямат работа.
Препоръчвам ти да се зачетеш за това какво са комунизъм и капитализъм. Това, че някой някога е използвал термина с различна идея, не присвоява автоматично различната идея към термина. Комунизмът е идеология, нямаща почти нищо общо с масово лансираната идея за него както от наричали се преди комунисти, така и от настоящи капиталисти.

Мда, трябваше да го напиша като екс-комунистите. Те са продукт на опита да се наложи една измислица като комунизма. Комунизъм има още в Северна Корея. В Китай отдавна не е комунизъм.
Наясно съм с полюсите в политиката. Исках да наблегна на другото което написах.  ;)

Абе Пич, на какъв език трябва да ти се обясни, че това на което ти и друга голяма част наричате комунизъм, няма нищо общо с истинските идеи на комунизма! Нетер ти обясни каква е основната разлика, в Уикипедия също е много добре обяснено и съществува все още точно в истинския си вид в някои части на Израел, но няма нищо общо с със Северна Корея и други като нея!
Аман от необразовани с претенции!
Активен

geroy

• Напреднали
  • Публикации: 198
  • Distribution: Windows, NetBSD, Devuan
    • Профил
« Отговор #224 -: Apr 23, 2013, 17:28 »
Абе Пич, на какъв език трябва да ти се обясни, че това на което ти и друга голяма част наричате комунизъм, няма нищо общо с истинските идеи на комунизма! Нетер ти обясни каква е основната разлика, в Уикипедия също е много добре обяснено и съществува все още точно в истинския си вид в някои части на Израел, но няма нищо общо с със Северна Корея и други като нея!
Аман от необразовани с претенции!

Стига си философствал. Не видя ли, че ти написах за комунизма, че е една измислица и утопия.
Като толкова си се хванал за думата кажи тогава как го наричаш този строй дето ние всички освен теб и нетер му викаме комунизъм :) Това ни е наслагвано на всички родени през онова време - Българска Комунистическа Партия. Същото е като да викаш на копира - ксерокс или на високопроходимите коли - джип.

Опитах се да наблегна на другото, което написаш което е много по-важно от това как го наричаме тоя строй, но незнайно защо всички се хванаха за думата комунизъм.
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 30   Нагоре
« назад напред »