Анкета

Въпрос: За КОЙ ще гласувам?  (Гласуването приключено: Apr 29, 2013, 21:42)

• ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА,СДС,НДСВ,Кунева и тн.
    - 9 (31%)
    ДРУГ
    - 11 (37.9%)

Общ брой гласове: 18

Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Надолу

Автор Тема: За кой ще гласувам?  (Прочетена 78679 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Re: За кой ще гласувам?
« Отговор #300 -: May 01, 2013, 00:00 »
Хората там трябва да са много щастливи - могат да си поливат доматите безплатно :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

v13

• Гост
« Отговор #301 -: May 01, 2013, 09:12 »
Кажете сега кое от това дето казва "лудия" не е вярно?

http://vbox7.com/play:8f4ce057ab
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3170
    • Профил
« Отговор #302 -: May 01, 2013, 11:02 »

Не можах да го гледам. Само разбрах, че става дума за Цветанов.
Цветанов е много лесна мишена. Той беше толкова зле, че почти всяко негово изречение беше като взето от бисерите от матурите по български или кандидат-студентските изпити. И понеже ББ е гумена глава и не го махна от МВР, там му подложиха такава динена кора, че сега може и в затвора да отиде за бездействие.
Колкото до Сидеров - единствената му цел е той самият да влезе в парламента. Иначе трудно ще си намери какво да работи за заплата.
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #303 -: May 01, 2013, 11:24 »
И аз още не съм го изгледал, защото е в жалкият жбох, но ще го видя. Иначе Болен гладен няма да остане дори да не хване един процент, защото е журналист. За най-древната професия в писмена форма хляб винаги ще има, не случайно е най-древна  ;)
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

lunarvalley

• Гост
« Отговор #304 -: May 01, 2013, 12:15 »
объркАх са...
Активен

edmon

• Гост
« Отговор #305 -: May 01, 2013, 13:06 »

Не можах да го гледам. Само разбрах, че става дума за Цветанов.
Цветанов е много лесна мишена. Той беше толкова зле, че почти всяко негово изречение беше като взето от бисерите от матурите по български или кандидат-студентските изпити. И понеже ББ е гумена глава и не го махна от МВР, там му подложиха такава динена кора, че сега може и в затвора да отиде за бездействие.
Колкото до Сидеров - единствената му цел е той самият да влезе в парламента. Иначе трудно ще си намери какво да работи за заплата.

Болен е такава маша, че няма как да го оставят да не развява байряци, та не се притеснявайте за него.
За нашите дупета трябва да се притесняваме, че ще си продължават статуквото ако не променим избора си !!!!
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #306 -: May 01, 2013, 13:17 »
Цитат
За нашите дупета трябва да се притесняваме, че ще си продължават статуквото ако не променим избора си !!!!

Дупетата ви ще спрат да ги онождат когато започнете да се бунтувате, а не да се примирявате и да ви манипулират, а не с гласуване!
Ще ви дам само няколко теми за размисъл! Защо в Испания която е също част от ЕС, почти няма касови апарати, пък още по-малко и връзка с данъчната администрация и се укриват по-малко като процент обороти!?
Защо без да се регистрират трудови договори и тем подобни глупости, повечето хора от колкото у нас си плащат осигуровките, но не на някакви измислени прагове, а на реален приход!?
Която и партия да е на власт, не се иска да открива топлата вода, а да приложи поне малко от друга по-малко закъсала от нас страна.
Какво предприемачество ще подпомагат когато без да имаш и 1 лев приход започваш от минимум 1000 лефа на месец разход?
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #307 -: May 01, 2013, 13:41 »
Това за Испания и касовите бележки кой ти го каза? Няколко пъти съм ходил там, верно само в Андалусия и около Барселона, но не помня такова нещо. Май само в магазините за дрънкулки и минерална вода по морето съм виждал да го правят, при това рядко. В Барселона определено издават навсякъде. Сега питах жена ми, понеже е ходила няколко пъти в Мадрид, каза че не помни да не са издавали касови бележки където и да било там.
Активен

v13

• Гост
« Отговор #308 -: May 01, 2013, 13:59 »
Последни новини.

Костов се облизва за коалиция с БСП и ДПС!

Заговорът на Костов, Станишев, Местан и Кунева е факт

Хайде сега мислете за кого искате да гласувате.  :)
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #309 -: May 01, 2013, 14:35 »
Това за Испания и касовите бележки кой ти го каза? Няколко пъти съм ходил там, верно само в Андалусия и около Барселона, но не помня такова нещо. Май само в магазините за дрънкулки и минерална вода по морето съм виждал да го правят, при това рядко. В Барселона определено издават навсякъде. Сега питах жена ми, понеже е ходила няколко пъти в Мадрид, каза че не помни да не са издавали касови бележки където и да било там.

Не казвам, че ги няма касовите апарати с фискална памет! Има ги в цял свят, но не са задължителни и за най-малкия както въведоха у нас на кафе автоматите, а системата за директна връзка с администрацията си е направо ноу-хау! Никъде я няма. Разработена е май за Сърбия и ние сме вторите които я въвеждаме.
Но основния ми въпрос е не дали трябва или не трябва да укриваме приходи и данъци, а защо в други държави които също са част от ЕС и без такива глупости хората по-малко укриват от колкото у нас!?
Според мен, в никакъв случай не опира до съзнание, а до икономически механизми които стимулират хората в един определен момент след като им проходи бизнеса да излязат на светло!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #310 -: May 01, 2013, 14:53 »
Интересно кой е критерия за прохождане на бизнеса и кога точно трябва да се излезе на светло? Сигурно трябва да се калкулира и момента "сега съм на печалба, но като изляза на светло, ще плащам данъци и вече няма да съм на печалба". Сигурно после включва момента "да, и да изляза на светло, ще съм на печалба, но сега изплащам колата и само да я изплатя, ще изляза на светло". И накрая "абе защо да излизам на светло като може да не излизам на светло" :)

Активен

edmon

• Гост
« Отговор #311 -: May 01, 2013, 18:13 »
Интересно кой е критерия за прохождане на бизнеса и кога точно трябва да се излезе на светло? Сигурно трябва да се калкулира и момента "сега съм на печалба, но като изляза на светло, ще плащам данъци и вече няма да съм на печалба". Сигурно после включва момента "да, и да изляза на светло, ще съм на печалба, но сега изплащам колата и само да я изплатя, ще изляза на светло". И накрая "абе защо да излизам на светло като може да не излизам на светло" :)

Няма как да не излезеш на светло, щото като те набарат данъчните, ще те разнасят с месеци по вестниците и ще станеш по известен от Жерар!
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #312 -: May 01, 2013, 20:32 »
В белите държави има данъчна полиция която си върши твърде добре работата! Няма как да си безработен без приходи, пък да да ходиш по кръчми и почивки.
Та, и тука идва момента, как аджеба бизнеса ти още не е проходил и няма печалба, а ти си позволяваш такива и такива разходи за семейството(примерно)!?
По законовите разпоредби, над 15% печалба е спекула, а ти за да имаш 1000 лева заплата, требе да направиш 7-8000 лефа оборот, а при такъв оборот влизаш и по закона за ДДС!
Още много работи има които са просто излишни усложнения защото има хора в администрацията които не си вършат работата.
Защо трябва да има минимален осигурителен праг, при положение, че има минимална заплата, а на осигуровка подлежи всичкия доход до 2200 лефа!? Този минимално осигурителен праг, завишава излишно минималната заплата и за някои длъжности е просто прекалено висок. Когато прага е над минималната заплата, то и на по-ниска заплата да е назначен работника, осигуровката се плаща върху прага. Абе толкоз е омотана, че нямам думи!
Ако ти днес регистрираш фирма за да пробваш частен бизнес защото си останал безработен, но имаш някакви умения и желание да рискуваш, започваш първо от разход за заплата на управителя щото тази фирма не може да няма управител и минималния праг за управител е последно някъде към 700+ лефа! После разходи за счетоводно обслужване, щото ако тръгнеш сам да се оправяш, няма да ти остане физическо време да си свършиш работата за която си регистрирал фирмата. Там отиваш на някакви 70-100 лефа на месец щото още си нов и нямаш почти никакъв документооборот!
Разходи пък за помещение което да отговаря на такива и такива изисквания и още куп други работи като добавиш и става съвсем геч и то при положение, че нямаш още никакъв приход!
Другия вариант е работиш нелегално, без фирма и горните разходи и когато вържеш някой друг сигурен клиент и приход, да я регистрираш и пуснеш със съпътстващите разходи, но не са много бизнесите в които можеш да проходиш по този начин, но в крайна сметка се принуждаваш да нарушиш закона или да мреш от глад!
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #313 -: May 02, 2013, 04:12 »
Едмън, кой е този Жерар?

Бб за пореден път виждам, че третираш счетоводството като разход. То е част от управлението на една компания. И то е, което е отговорно в много важна степен за финансовият резултат. Казано по-напряко от счетоводството зависи, колко и какво може да укриеш, че да остане повече за теб.

След един час все пак се сетих. Имаш предвид Де Пардио̀.

Било се писало Жерар Депардийо
« Последна редакция: May 02, 2013, 11:22 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #314 -: May 02, 2013, 14:55 »
Цитат
Бб за пореден път виждам, че третираш счетоводството като разход. То е част от управлението на една компания. И то е, което е отговорно в много важна степен за финансовият резултат. Казано по-напряко от счетоводството зависи, колко и какво може да укриеш, че да остане повече за теб.

Гога, счетоводителите са не малък и ненужен за фирмата разход щото вършат работа за държавата, а получават заплата от собственика, но квото и да си говорим, има си изисквания които налагат да се ползва труда им и проблема е, че са прекалено много изискванията за които счетоводителя трябва да се труди и от тук вече и да иска по-високо заплащане! В никакъв случай не омаловажавам труда им и не съм срещу тях, а срещу тези които им увеличават работата, но не им поемат заплатата.
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 30   Нагоре
« назад напред »