Ами това от 50 ст. е точно толкова кисело мляко, колкото Данон, Баба, Дядо, Бор, бреза и всякакви други извращения.
Никой не е казал нещо различно. Както казах, аз си купувам само от 1-2 „марки“, за които, поне на вкус, съм си решила, че са близо до истината. Само че цената им отива към 1.20 - 1.50 лв. за кофичка.
Така, че и да намерите сметана с 35% масленост, това просто означава, че и е набутано по-голямо количество хидрогенезирано олио.
Както казах, трудно се намира истинска
млечна сметана, особено извън София. Явно съм пропуснала да спомена, че не е и българска (което само по себе си не е гаранция за качество, разбира се). Но разликата спрямо растителна се усеща доста осезаемо и като я опиташ в течен вид, и като я разбиеш на крем, и като си правиш от нея масло или маскарпоне.
Посещавам кулинарни форуми дето възхваляват готвенето със сметана. Тогава почвам да се чудя да се смея ли или да плача. И те като кулинари не по-зле от мен знаят, какво съдържа храната им.
Ами и аз ще ти го възхваля, не по-малко от готвенето с масло или който и да е друг истински млечен продукт, направен от
оригиналната суровина. Растителната сметана, маргарините и т.н. имат някаква тежест във вкуса, като ядеш и ти става гадно и тежко и мазно. Млечната сметана и млечното масло искаш само да ги ядеш без да спираш и чак когато вече няма повече осъзнаваш, че и ти нямаш повече място в стомаха.
Ако искате хубаво кисело мляко... Купувате си прясно наливно.
Абе, провинцията е незаменима за спокоен живот.
Много съм съласна, за съжаление. Като се връщаме от Бургас винаги мъкнем по 10-12 литра домашно замразено мляко. Понеже го имам за особена ценност, гледам да внимавам за какво го употребявам и досега не съм правила кисело. Един път, обаче, направих малко сиренце, имах „късмета на новака“ и, съответно, се омете веднагически.
почти всяка седмица правя по 12 кофички крем карамел.
Само?

!!!

Ако не ме домързяваше, и аз така щях, даже и повече.

яйца от ебани кокошки
Между другото, аз си купувах яйца с определението „от свободно отглеждани кокошки“ (на една определена фирма) още преди да забранят клетъчното отглеждане. Просто ми харесаха повече. Съответно големият „ценови скок“ заради „промяната“ не го усетих.
Та затова съм се заканил да си правя homebrew beer!!!
В Студентски отвориха една стилна бирарийка за виенски наденички и тям подобни. Подложките им за хранене са листчета с картинки от процеса за произвидство на бира (по технологията с ниска ферментация). Човек може да си стои с часове и да зяпа.

И бързате да го изядете до два дни, понеже става все-по-кисело
Това не е вярно, ферментацията протича при 37-40 градуса, като се охлади - спира. Затова се завива хубаво с одеало (както и хляба, докато втасва) - за да се поддържа тази температура.
А, иначе, ако очакваш да го съхраняваш на стайна темепратура повече от ден - е това и бъканите с химия „кисели млекца“ от магазина не го могат. Все пак не си говорим за Кока-кола.