Та, аз също съм го мислил това с генератора и стигнах до извода, че е по-добре от към разходи и съм се спрял на един от тези два модела
И каква е тогава разликата спрямо UPS? Сигурно това няма връзка с компютър, докато стандарните UPS-и може да командват компютъра?
С какви батерии работят? С UPS батерии или с автомобилни акумулатори?
Работят с всякакви акумулатори и предназначението им е да бъдат автономно резервно захранване и от тука вече и за предпочитане да бъдат с по-големи акумулатори. Акумулаторите могат да бъдат силови и автомобилни. UPS акумулаторите са силови, но с малък капацитет.
Акумулаторите са свързват
UPS има електроника която е изчислена за съответната мощност и акумулатори вградени в същата кутия като капацитета им е да изкарат 15-20 минути на фул лоад, а при инвертора е само електрониката, а акумулаторите се добавят отделно според нужната автономност. Като спре тока минава на акумулатори, а като дойде си минава на ток и акумулаторите се зареждат.
В населените места, тока рядко спира за повече от 1-2 часа и една автономност 6-7 часа която в последствие при износването им ще пада е достатъчна. От друга страна и по-големите акумулатори по-малко ще се натоварват когато отдават ел енергията си и ще изкарат по-дълго време.
Акумулаторите се свързват по двойки или четворки последователно и после групите успоредно за големи групи с голяма автономност.