Мен ме мъчи една философска дилема, интересува ме има ли тук във форума някой, който да е удовлетворен от професионалното си развитие, имам предвид някой, който е достигнал върхът, към който се е стремил и да е напълно удовлетворен от постиженията си. Точно преди месец си мислех че съм достигнал върхът в професионалната си кариера, но нещо не се чувствам удовлетворен и сега се чудя дали да не се даунгрейдна.
За да ти отговорим на този въпрос, ще трябва да споделиш малко по-лична информация за себе си, като например на колко си години и какво си постигнал в професионален план. По този начин ще можем да разберем кое ти считаш за връх в професионалното ти развитие.
Ти си прецени, обаче, дали ще го направиш точно в тоя форум.

Защо пък да не го направя, на 41 съм и понастоящем работя в Rolls-Royce отделът за електронни контролери на реактивни двигатели. Кандидатствах преди 3 месеца просто така да се пробвам, апликацията отне около 2 месеца и е била толкова успешна че вместо грейд 7 (всички инженери започват с този грейд) аз започвам с 8 (максимум 12). Ако всички свързват Ролс Ройс с автомобили, точно сега това е собственост на BMW, това, което е "останало" от тази компания е Rolls-Royce Marine - част от консорциума, който произвежда корабни двигатели, електроника и механика за корабната индустрия както и всякаква електроника и механика за бойни подводници и кораби, Rolls Royce Aerospace - реактивни двигатели не само за Aerobus, но и за Боинг, както и доста по-малки производители за самолети, за които не бях дори чувал, докато не попаднах в компанията. Ролс Ройс прави двигателите на Eurocopter както и европейският истребител Eurofighter Typhoon както и на ред американски и други производители на цивилни и бойни хеликоптери и самолети. Ролс Ройс произвежда дори ракети, както и части и турбини за атомни-, водни- и топло- електроцентрали. Позицията, на която работя е project engineer, това е човека, който стои между мениджмънта и дизайнерскиярт екип, той се занимава с това, един проект да се превърне от идея в реалнот, това трябва да е най-вещият човек с всички етапи от изграждането на един електронен продукт. Това е, което аз смятам за върха на своята кариера, докато не влязох в "кухнята". Съжалявам че най-близките ми хора трябва да платят доста висока цена за моите амбиции.