Автор Тема: Емигрантите  (Прочетена 21617 пъти)

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Re: Емигрантите
« Отговор #15 -: Oct 08, 2013, 09:51 »
Когато гладните „варвари“ цъфнат на прага ни, както става сега всъщност, какво ще правим?
Ще ги нахраним, защото има достатъчно за всички, стига да решим (справка - Експериментът с купите).
А ти, Златко, продължавай да се луташ в лабиринтите на невъзможностите, които сам си създаваш, в търсене на отговори там, където има само въпроси ;)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #16 -: Oct 08, 2013, 13:26 »
Не веднъж съм спорил, че проблема с демографската криза е в еманципацията между мъжете и жените която толкоз много се прокламира в "развитите" и "демократични" общества!
Кога да роди жената, че и да гледа дете, па камо ли деца, когато от ранна детска възраст се възпитава да учи, да гради кариера и тем подобни неща!?
От тук следват и последователностите на нещата, че защо да учи висше, след като ще се завре в къщи деца да гледа, а след като го е завършила, защо го е учила като няма да се развива?
Съвсем не споделям другата крайност в която жените са лишени от права и тем подобни, но трябва да се възпитават от ранна детска възраст в семейни ценности и умения за създаване и поддържане на домашен уют, а не в кариеризъм!
Мъжа е този който трябва да мисли с какво ще изхранва семейството си и как ще осигури дом, а не жената!

И като погледнете къде няма демографска криза, няма там където жените са с ограничени права!
Активен

lunarvalley

• Гост
« Отговор #17 -: Oct 08, 2013, 16:14 »
ми да им ги ограничим и ше цъфнем и вържем
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #18 -: Oct 08, 2013, 17:01 »
backinblack, не мисля че това би се отразило добре на шивашкия бизнес.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #19 -: Oct 08, 2013, 21:35 »

Ти пък намери кого да даваш за пример.  :D Шивачките и без друго са третирани почти като крепостни селяни.
Активен

Без правила няма игра

b2l

• Напреднали
  • Публикации: 4786
  • Distribution: MCC Interim
  • Window Manager: - // - // -
  • ...sometimes I feel like screaming... || RTFM!
    • Профил
« Отговор #20 -: Oct 08, 2013, 21:37 »

Ти пък намери кого да даваш за пример.  :D Шивачките и без друго са третирани почти като крепостни селяни.

;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ей това ще ме умори  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Активен

"Човекът е въже, опънато между звяра и свръхчовека, въже над пропаст. Човекът е нещо, което трябва да бъде превъзмогнато." - Фр. Ницше

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #21 -: Oct 08, 2013, 21:46 »
Както казах, далече съм от мисълта да им се ограничават правата! Абсолютно против съм всякакви ограничения на личния избор, както в този случай, така и за цигарите дето сме спорили и не искам да спорим отново!
Но пък е факт, че болшинството млади домакини не могат едни яйца да опържат! Ама то и май мъжете само да правят мускули(кухи) и да се пъчат пред огледалото, за друго не стават  :D
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #22 -: Oct 10, 2013, 16:16 »
Тия дето им викате варвари са едни от най-старите народи на света. Ако те са варвари, то ние в никакъв случай не може да се наречем аристокрация. Но, че сме тъпи и си заслужаваме скорошното изчезване, си е без всякакво съмнение.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

d0ni

• Напреднали
  • Публикации: 183
    • Профил
« Отговор #23 -: Oct 10, 2013, 16:17 »
С педантичност на строга лелка, искам да уточня, че въпросните хора за нас са “имигранти”, а не “емигранти”.

Имигранти са за страната, в която влизат, а емигранти - за страната която напускат.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #24 -: Oct 10, 2013, 21:22 »
С непедантичността на прост ламер, нищо от горното мнение не е истина.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4085
    • Профил
« Отговор #25 -: Oct 10, 2013, 21:51 »
С педантичността на "интернет лумпен" ...дамата е права
http://kaksepishe.com/emigrant-imigrant/

..или по-непедантично та да ме разбереш
"С жена не се спори"  ;D

П.П. Всичко това от гледната точка на страничен наблюдател. А какво да кажат горките хорица - те са и двете едновременно... избягали от едно място, дошли на друго, дали ще е за добро кой да им каже.
« Последна редакция: Oct 10, 2013, 21:57 от remotexx »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #26 -: Oct 10, 2013, 21:59 »
Това е въпрос на гледна точка.

Апропо това за диваците и цивилизованите....цивилизациите загиват в момента в който изчезне инициативата, поради тази причина днешния Вавилон и днешния Египет са населени с идиоти с калашници.

И всичко това е доста някак крехко. Преди няколко години бях на море в Андалусия и ходих до двореца Аламбра, та много нагледно се сдобих с много ясна идея къде е била европейската цивилизация и къде са били арабите тогава. Маврите са били избити и изгонени от католическите царе тогава, но същите католици са били абсолютни диваци, от които не е останало нищо, поне не от този период. Докато от маврите е останало, при това доста. Дори днес архитектурата там е доста повлияна от арабската. Самата система за отопление на двореца си е пример за доста техническа находчивост. И нещо което разбрах впоследствие, имаше едни малки каменни съдове вградени в стените. Екскурзоводите разбира се не го казаха, но впоследствие разбрах че функцията им е била да съдържат масло, която онези ислямски педерасти  ползвали за да се праскат отзад, вазелин един вид. В същото време католиците са пекли педерастите на клади. От друга страна, арабите в това време са развивали астрономия, математика, география, докато нашите европейски пичове са били нищо повече от феодални необразовани скотове, които са знаели само да избиват и ограбват и са живеели средно до 25-30 години. Виж само как нещата се променят за няколко века - сега науката и педерастите са при нас....а онези са диваците.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

d0ni

• Напреднали
  • Публикации: 183
    • Профил
« Отговор #27 -: Oct 10, 2013, 23:40 »

Ей, много обиди, защо така? Следя този сайт от самото му създаване (макар че почти не пиша във форума) и рядко съм срещал такова поведение.
И в линка от колегата по-горе, може да видиш кой крив, кой прав.
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6456
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #28 -: Oct 11, 2013, 07:52 »
Аз не разбрах, коя ДАМА е имала право ? Коя е тази ДАМА ?
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

gangov

• Напреднали
  • Публикации: 141
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
    • Профил
« Отговор #29 -: Oct 11, 2013, 09:47 »

В случай, че наистина не правиш разлика между "емигрант" и "имигрант" - http://www.dw.de/%D1%84%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D0%BB%D1%8F-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B0/a-17150063. Ако те мързи да четеш, ще ти синтезирам най - важното от статията:

Фаталната роля на произхода

Защо се получава така, че в очите на германците имигрантите имат предимно недостатъци?..
Активен

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
65 62 61 20 6c 75 69 62 6f 70 69 74 6e 69