Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 25   Надолу

Автор Тема: Относно ЕС  (Прочетена 59433 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Re: Относно ЕС
« Отговор #240 -: Jan 23, 2014, 12:32 »
Едната Турция е втората най-голяма армия в НАТО и държава с население 90 милиона. Дори тя не може да си прави каквото си иска и е верния съюзник на американците в региона, последните дори ядрено оръжие имат разположено там.

За всякакви паралели между България и Швейцария е повече от абсурдно да говорим. Ние не държим парите на половината свят. И няма как да се случи обратното, като се има предвид що за държава сме.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7568
    • Профил
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #242 -: Jan 24, 2014, 02:50 »
Гейт, нарочно ти дадох пример точно с Турция и Швейцария защото единствено общо нещо между тях е, че си отстояват националните ценности и политика!
Турция от една камара години се мъчи да стане част от ЕС, но не приема условията, дето първо да си разгради двора, пък после да чака благини от ЕС. Като беше войната в залива срещу Садам, американците разчитаха на базите в Инджирлик, но Турция каза, че ще я ползват, ама ако накешат 20 милиарда долара! Онези тръгнаха по схемата, ама айде сега ще ползваме, пък после ще договаряме, но Турция застана твърдо и им постави, че няма да пусне самолет преди да са се договорили и кинтите не влязат! И онез си докараха самолетоносачите и от тях водиха войната.
Това е само един пример за отстояване на национални интереси който ти давам.

Швейцария, развиват си банково дело, което не се харесва на ЕС заради разните тайни и тем подобни. Имат данъчна политика различна от тази на ЕС и много от новобогаташите като се замогнат и стават швейцарски граждани, заради данъчната политика, но и Швейцария не се натиска да става част от ЕС ;)
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #243 -: Jan 24, 2014, 09:26 »
Едната Турция е втората най-голяма армия в НАТО и държава с население 90 милиона.

Не 90, а 75.  ::)
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #244 -: Jan 24, 2014, 09:57 »
ОК, другите 15 живеят в ЕС :)

Турция от камара време напира за ЕС, но не влиза не защото не иска да си разгради двора, а просто защото никой не я иска там и затова й поставят невъзможни условия. Те си гледат националния интерес доколкото им позволяват отгоре.

Швейцария естествено няма никакъв интерес да влиза в ЕС, защото тогава ще трябва да си синхронизира законодателството откъдето най-малкото ще си загуби предимствата, поради които хората си влага парите там.

А ние какво точно губим от влизането в ЕС, че не мога да се сетя? А да, знам, става малко криво за видните представители на национално-отговорния капитал. Просто защото хората се изнасят в пропадналата изпедерастена Европа и тук не остават балъци, които хем да вършат работа, хем да са съгласни да става за без пари. И гадовете ни натирват закони и регулации на всичкото отгоре, как да си гледаш кефа бе.

Това ме подсеща за онези пичове от българската асоциация на софтуерните компании, баском ли кво беше. Всяка година оттам излизат платени пиар съобщения до медиите с поредния им конгрес на който обясняват как заплатите вече били достигнали средноевропейските, че дори ги надминали и не можело да растат повече, но имало голям проблем с намирането на кадри. Чудя се толкова ли са прости че не са се сетили, ми да хванат да наемат германци, англичани и французи бе! Ще им плащат същите пари, тук е по-евтино и още не е толкова пропаднало и изпедерастено като там :)
Активен

lunarvalley

• Гост
« Отговор #245 -: Jan 24, 2014, 11:12 »
Цитат
А ние какво точно губим от влизането в ЕС, че не мога да се сетя?
ти па, кво се правиш на улав? :)

Просто стана модерно кахърни евроскептици да въздишат морно как ЕС не ни трябва и как в най-скоро време ще се разпадне. Обикновено се подкрепя с примери като размера на краставиците и реакторите на Козлодуй. Това, че имаме импотентни политици, някак си минава между другото. А за покварената Западна Европа най-много матрял има у руски блогове и техните нашенски имитации. Обикновено се прави връзка и със световни конспирации, за които ще отнеме повече от един параграф да се пише. Важното е човек да се чувства над останалите, прозрял истината които другите (овце) не искат да видят.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #246 -: Jan 24, 2014, 11:32 »
Прочети европейското законодателство и тогава се изказвай толкова категорично. Пуснал съм малко линкове в предния си пост, дано предизвикат любопитството ти. Хората говорят там за неща, които лесно могат да се проверят. И предполагам, че повечето от "европейците" наистина не знаят за какво става дума, просто защото никой не се наема да прочете няколко хиляди страници "скучна" материя. Историята е показала, че империи не се създават, за да бъдат хората щастливи и свободни и също, че всяка империя се разпада. Има европейски законодателен орган, едропейски комитет, има съд, трябва да се пазим, когато се създаде европейска армия и полиция, която да пази "интересите" на европейците. В момента, в който една организация ще има правото да отиде в която и да е държава в рамките на съюза и да се справя с хора, нарушаващи европейските закони, тогава вече ще свириш друга песен. Убеден съм. Засега все още това е изискване към всяка държава сама да следи за тези неща. тук разбира се не го правим,  ;D но това скоро няма да е така. Вече е налична почти всяка институция и държавна структура, която присъства и във всяка една държава. Ясно е, какво ще става.  ^-^ Да ни е честито!  >:D Но тези напрежения, които са зараждат са хубави. Скоро всичко ще се разпадне. Надявам се.
Активен

lunarvalley

• Гост
« Отговор #247 -: Jan 24, 2014, 11:56 »
Аз съм напълно ЗА това да има Европейска полиция, нещо като ФБР в Щатите.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #248 -: Jan 24, 2014, 12:25 »
Боже мой! И си мислиш, че като не си доволен от нещо и излезеш на протест, тази полиция ще е загрижена за теб, както всяка друга, навсякъде по света? Ясно е вече, защо нещата са такива. Явно има повече наивни като деца "възрастни". Ако не можеш да си вземеш поука от това, което се случва навсякъде по света. Ами жив и здрав!  ;)
Поне да се беше обосновал.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #249 -: Jan 24, 2014, 13:04 »
Основното което губиш Гейт е, че от заработени 1000 лева, за лични нужди харчиш по-малко и от 500, при положение, че имаме по-ниско данъчно облагане от това в европата!
Като се синхронизираме с тях, ще ти останат и под 500. Като ти сложат чипчето което е естествено за твое добро, тогава пък даже и няма да можеш да се оправдаваш защо не си изработил не 1000, ами 2000 от които пак толкоз ще ти останат.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #250 -: Jan 24, 2014, 13:15 »
"Проблемите" на БАСКОМ са проблеми на всички "работодатели" в БГ и не веднъж съм го коментирал, че искат прекалено много за прекалено малко, но като се завърже този монопол от големи международни фирми и унищожат малките и гъвкави фирми и това ще получат.
Сега има не малко видове труд който е до голяма степен занаятчийски и добрите кадри успяват да си намерят работа на свободна практика доста по-заплатена, но завържат ли се нещата и на тях ще сложат чатал! А повярвай ми, на теб ако ти дават повече пари, това е не защото си готин, а защото, ако ти предложат малко ще си намериш повече на свободна практика като фриленсър.
Част от нещата  които аз се занимавам също могат да се изнесат и ги изнасят, но не по-собствено желание, а защото добрите кадри не им връзват да работят при тях на място, а без тях им се спъва целия производствен процес.
Активен

lunarvalley

• Гост
« Отговор #251 -: Jan 24, 2014, 13:26 »
Цитат
И си мислиш, че като не си доволен от нещо и излезеш на протест, тази полиция ще е загрижена за теб, както всяка друга, навсякъде по света?

казах "нещо като ФБР". Апропо, нашата полиция в момента колко е загрижена за тебе? До толкова, че да ти кажат да не им губиш времето при битово претъпление?

Цитат
Ясно е вече, защо нещата са такива. Явно има повече наивни като деца "възрастни".
мда :) нещата в глобален мащаб вървят на зле, защото много наивитети кат мене са се навъдили, разбирам. ;)

Цитат
Ако не можеш да си вземеш поука от това, което се случва навсякъде по света.
поуки си взимам, но не само от конфликтите. понякога е полезно да седнеш да си помислиш, как биха могли да бъдат нещата, как са, защо са такива и как могат да се променят към по-добро.

Цитат
Ами жив и здрав!
ти също

Цитат
Поне да се беше обосновал.
За кое? За полицията ли? Моето мнение е, че ако искаме Европа да е силна (за да може да се противопоставя на САЩ, Китай, Русия ако щеш) тя трябва да е единна. За да е единна, трябва централизация, която включва и "федерална полиция", а не да се разчита само на местните.

Цитат
В момента, в който една организация ще има правото да отиде в която и да е държава в рамките на съюза и да се справя с хора, нарушаващи европейските закони, тогава вече ще свириш друга песен.
защо да "свиря друга песен"? Точно от това има нужда.

Цитат
Засега все още това е изискване към всяка държава сама да следи за тези неща. тук разбира се не го правим,
факт

Цитат
но това скоро няма да е така.
а дано, ама надали...

Цитат
Вече е налична почти всяка институция и държавна структура, която присъства и във всяка една държава.
я седни да го парафразираш това, че нещо е оплетено. Искаш да кажеш че вече си имаме всяка една държавна структура, ли? "Вече"? Преди, какво -- няма ли сме?

Цитат
Но тези напрежения, които са зараждат са хубави. Скоро всичко ще се разпадне. Надявам се.
И по-хубаво ли ще бъде? Мафията ще си има държава и ще сме поредната мижава държавица за закриване. Не че и сега не вървят на там нещата, но ако има някаква надежда, това е ЕС.

Апропо, знам че е навъзможно да промения мнението на когото и да било в тоя форум (както и ситуацията във всички БГ форуми). За това обикновено не пиша чаршафи.
« Последна редакция: Jan 24, 2014, 13:29 от lunarvalley »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #252 -: Jan 24, 2014, 13:58 »
Цитат
Основното което губиш Гейт е, че от заработени 1000 лева, за лични нужди харчиш по-малко и от 500, при положение, че имаме по-ниско данъчно облагане от това в европата!
Като се синхронизираме с тях, ще ти останат и под 500. Като ти сложат чипчето което е естествено за твое добро, тогава пък даже и няма да можеш да се оправдаваш защо не си изработил не 1000, ами 2000 от които пак толкоз ще ти останат.

Забелязвам че много обичаш да говориш в бъдеще време. "Като ти сложат чипчето", "като ти вземат заплатата", "като те изпедерастят". Съжалявам ако това ще те засегне, но твоите апокалиптични прогнози не ме вълнуват особено или поне не повече от тези свързани с края на света според календара на маите. В крайна сметка обсъждаме равносметката от членството ни в ЕС, а не прогнозите на backinblack за бъдещето на въпросния съюз.

Когато ми стане неизгодно да живея тук, ще си бия шута - в крайна сметка сме свободни хора.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #253 -: Jan 24, 2014, 15:38 »
А аз се опитвам да ти обясня, че не трябва да сме от едната прегръдка в другата!
Аз не искам хората с образование по-ниско от основно да имат еднакъв глас с образованите и мислещи, но това не отговаря на европейските ценности и за това искам да излезем. На педалите никой нищо не им забранява, че да имат претеции за равни права, но европата отново е на различно от моето мнение. Това е държавата България и в нея живеят българи и официалния език е българския. Който не му харесва и има някакви претенции, да си заминава в Турция или където си иска! Да, ама и това противоречи на европейските ценности!
Пет пари не давам Бойко, Гей или който и да е ще управлява, а дали това което върши отговаря на моите разбирания.
Не е нормално да плащаш заплати за полиция, цяла система с права повече от редовия българин, а да плащаш и за СОТ, щото имуществото ти иначе няма да пренощува! Като не може да си върши работата полицията, да ги съкращават и да се икономисат тези пари от данъци.
Имам приятел който има 4 апартамента в комплекс на Сл.Б. Събират по някакви кинти за поддръжка на комплекса според квадратурата на собствениците. От тези кинти се плаща поддръжка на басейна с всичките му разходи, озеленяване, почистване, заплата на управител който де се грижи за всичко това и....... и охрана! 2/3 от бюджета на комплекса отива за охрана! Нормално ли е това, при положение, че има полиция!

Хайде стига с тези двуполюсни модели! Можем и без ЕС и без БРИКС!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #254 -: Jan 25, 2014, 00:48 »
Цитат
Аз не искам хората с образование по-ниско от основно да имат еднакъв глас с образованите и мислещи, но това не отговаря на европейските ценности и за това искам да излезем.

Това е....притеснително. Отделно не става въпрос за европейски ценности, а за демократични принципи. В смисъл и аз не харесвам определени хора и определено не ги считам за особено интелигентни, но кой съм аз (и кой си ти) да определяш трябва ли да имат право на глас? Тези хора също работят и плащат данъци.

Таааа все си мисля, тъй като тези хора съществуват така или иначе и въобще не биха били доволни от подобна интервенция, все си мисля че трябва да се атакуват не симптомите, а причината за това. В смисъл да имаме адекватно образование. Последното обаче се финансира от нашите данъци. И пак стигаме до това, не ми се спори по този въпрос вече.

Цитат
На педалите никой нищо не им забранява, че да имат претеции за равни права

Това изречение само по себе си включва доста противоречия, не мислиш ли?

Цитат
Това е държавата България и в нея живеят българи и официалния език е българския. Който не му харесва и има някакви претенции, да си заминава в Турция или където си иска! Да, ама и това противоречи на европейските ценности!

Какво? Откъде го разбра това (само без апокрифни конспиративни блогове ако обичаш)?

Цитат
Не е нормално да плащаш заплати за полиция, цяла система с права повече от редовия българин, а да плащаш и за СОТ, щото имуществото ти иначе няма да пренощува! Като не може да си върши работата полицията, да ги съкращават и да се икономисат тези пари от данъци

Не е нормално, да. Сега остава да разбера по какъв начин ЕС е виновен за това.

Цитат
Имам приятел който има 4 апартамента в комплекс на Сл.Б. Събират по някакви кинти за поддръжка на комплекса според квадратурата на собствениците. От тези кинти се плаща поддръжка на басейна с всичките му разходи, озеленяване, почистване, заплата на управител който де се грижи за всичко това и....... и охрана! 2/3 от бюджета на комплекса отива за охрана! Нормално ли е това, при положение, че има полиция!

Не е нормално, ама не е сварил на място. Да си ги беше купил на гръцкото беломорие, където нямаше да се налага да плаща за СОТ. Еееее сигурно щяха да го дерат с данъците, което е много по-лошо, нали така :)

Активен

Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 25   Нагоре
« назад напред »