Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 25   Надолу

Автор Тема: Относно ЕС  (Прочетена 59624 пъти)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7572
    • Профил
Re: Относно ЕС
« Отговор #285 -: Jan 28, 2014, 17:37 »
Защо ли не се учудвам?! Не се питам всъщност. В Италия има ли го това дето го има в САЩ - прецедент. Ако има такова нещо, тази страна ще стане рай за педофилите. Докато останалата част от континента не узакони тази извратеност. А руснаците ма кефат  ;D
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #286 -: Jan 29, 2014, 01:17 »
Я глей ти...архивни кадри маааалко след падането на соца :)

https://www.youtube.com/watch?v=5rGw0J_jGJs

Яки времена са били :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

appmaster

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #287 -: Jan 29, 2014, 05:18 »
Думи нямам... То това са го направили толкова злокобно, че може да служи за сценарий за "страшен" филм с комични моменти.  [_]3
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #288 -: Jan 29, 2014, 06:46 »

Чакай, чакай, това нищо не е!
http://cosmos.actualno.com/Severna-Koreja-izprevari-vsichki-dyrjavi-prati-chovek-do-Slynceto-samo-za-18-chasa-news_12874.html  ;D
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #289 -: Jan 29, 2014, 09:16 »

Е, 23 години от тогава и нищо трагично не се е случило.  [_]3
Това сигурно са затворените реактори в Козлодуй. Другите пък бяха ремонтирани, така че...
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #290 -: Jan 29, 2014, 10:06 »
Да, затворените, това май е втори.

От друга страна ЕС ни натискаха да ги затваряме срещу което ни наринаха едни пари за консервиране и модернизация на двата нови блока. Иначе сигурно щяхме да си караме още с тях и някой ден тези разгърдени веселяци да сътворят патакламата.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #291 -: Jan 29, 2014, 23:34 »
Цитат
Думи нямам... То това са го направили толкова злокобно, че може да служи за сценарий за "страшен" филм с комични моменти.

То е ясно че са пресолили коментарите, макар че ако аз бях журналист и ме пратят в някоя Молдовска (примерно) АЕЦ и заваря такава гледка, сигурно и моите коментари ще са същите.

В смисъл ОК, разходили са ги да им покажат и предполагам са се постарали преди това да не изглежда ептен кочина, така че ме притеснява какво е било без да идват чуждоземни новинарски екипи по принцип. Тези хора щом въобще не са се притеснявали какво ще видят гостите им, значи са считали цялата работа за съвсем нормална. А щом в шибана атомна електроцентрала това е нормално, значи представи си какво става да речем в обикновена консервена фабрика, кипи усилен организиран труд :)

В днешно време дори да имаше всякакви проблеми с организацията и техниката, поне щяха да се постараят да не ходят космати и разгърдени по джапанки на работа, да си държат тоалетната хартия на бюрото и да се изкъпят предния ден бе мама му стара :)
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
« Отговор #292 -: Jan 30, 2014, 03:32 »
Гейт, губи ти се един момент, че "едно време", стане ли гаф, където и да е и за каквото и да е се носеше персонална отговорност и за не малко неща се влизаше в затвора дори, а в днешно време всичко се прави така, че да няма персонална отговорност.
Теглиш един елементарен кредит и той се застрахова в случай, че спреш да плащаш, банката да си получи парите от застраховка! Няма персонална отговорност за инспектора който не е преценил платежоспособността ти! Имаш идея която искаш да реализираш, но този или онзи консултант трябва да я прецени, а после да контролира изпълнението. Гаранционни фондове които да покриват загубите от безотговорни решения...... надявам се схващаш за какво говоря?
Та, когато носиш персонална отговорност, решенията които вземаш, винаги ще са доста по-различни от тези за които отговорността ти е само на думи, без да отговаряш материално или съдебно.
В момента единствените които отговарят имуществено са частните предприемачи които се мъчат да правят някакъв бизнес и при неуспех губят спечеленото за години на зад! Всички други само ланкат! По-лошото е, че системата генерира все повече безотговорност и всичко се прави така, че все повече и да се резмива.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #293 -: Jan 30, 2014, 07:37 »
Каква персонална отговорност, тия там ако сгафят нещо, сами ще се затрият и то доста по-грозно отколкото държавата въобще може да ги накаже. Като гледам обаче това въобще не ги притеснява.
Активен

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #294 -: Jan 30, 2014, 08:25 »
Каква персонална отговорност, тия там ако сгафят нещо, сами ще се затрият и то доста по-грозно отколкото държавата въобще може да ги накаже. Като гледам обаче това въобще не ги притеснява.

Каква персонална отговорност ли? Не забравяй, че малко по-надолу по течението на Дунав имаше един остров.  ;)
Активен

Без правила няма игра

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #295 -: Jan 30, 2014, 09:58 »
Като отнесеш приличната доза гама радиация ще ти е безкрайно все едно дали ще изкараш последните си няколко дни в Белене или където и да е другаде.
Активен

lunarvalley

• Гост
« Отговор #296 -: Jan 30, 2014, 11:08 »
и кво  :)
Активен

appmaster

• Новаци
  • *
    • Профил
« Отговор #297 -: Jan 30, 2014, 20:12 »
"Ма чакайти сига!"
Ние така или иначе сме тръгнали пак към това положение.
Образованието ни е толкова зле, че последно като бях в училище си зададох въпроса:
Ок, специалистите ни, си заминават по чужбина - а какво правим тогава, когато дори и обслужващият сектор не може да си намери персонал или намира такъв просто като проформа, колкото да има там нещо, което да се движи?
От всяко нещо ще лъха на консуматорство, няма да има една фирма, която да е българска и всичко ще се базира на това - "ние ти даваме това, взимай го защото нямаш друг избор."
В тази връзка - какво значение има изобщо, дали ще умреш от радиация, като живееш в такава държава?
Аз едва ли не бих се зарадвал на ядрена катастрофа - да вземе да се изчисти цялото това население.

Сега с тази новата простотия - задължително гласуване. - МА добре бе, защо по дяволите трябва да се задължаваме да гласуваме?
Какво означава това? Това означава че нямаме алтернатива (щом не искаме да гласуваме), но въпреки това, правителството ще те задължи да консумираш, това което "има като мат'риал"...

И тука пак идваме до следното нещо - ако ти не искаш да гласуваш за тези, които направо те задължават да гласуваш за тях, тогава какво ти остава? Еми остава ти да си събереш пари за еднопосочен билет и да заминеш в друга страна, където гласуването не е задължително?

Значи те нямат нужда от реформа (изобщо си нямат идея, какво значи тази дум), а имат нужда да си засилят политическото влияние над електората и в допълнение ги интересува как точно да прецакат опозицията, така че да не може да ги бие на следващите изборите.

Резюмето на целия тоя ферман отгоре е: Ние сме тъп народ и това няма да се промени в скоро време, колкото и да ни се иска. И доказателството за това е как все по-малко проблеми се решават всеки ден, спрямо това, колко нови проблеми се появяват...
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #298 -: Jan 30, 2014, 20:47 »
Лятото чаках за една среща на пейка край училище някакво в Младост и имаше 5-6 ученика, които не зная какво правеха точно, но изглежда бяха свършили часовете и те чакаха нещо да се разбират с други къде ще ходят. Заговорих ги след около двайсетина минути, че ми писна да чакам и стана много хубав разговор. Учеха в някаква паралелка с разширено изучаване на информатика мисля, че беше и бяха въудушевени от всичко това. Може да се дължи и на преподавателя, но тези "лапета" ми вдъхнаха надежда за България. Тогава. Особено едно момче и едно момиче. Категорично заявиха, че искат да живеят и да се развиват тук. Дали още е така, нямам представа. Имам и приятелка, която е доста млада и ми е скачала едва ли не, като се изкажа отрицателно за страната ни. Разбира се, нямал съм предвид парчето земя, на което живеем, но реакцията и беше такава. Промених си мнението за младежта или поне не е толкова фиксирано. Въпреки това, все още не виждам, как ще се измете цялата смет, която ни заобикаля.
Активен

appmaster

• Новаци
  • *
    • Профил
« Отговор #299 -: Jan 30, 2014, 21:03 »
Не всички ученици са тръгнали по лесния път, но съотношението е толкова голямо, че когато тези ученици завършат и тръгнат да работят, много бързо осъзнават, че голямата част от обществото, която ги заобикаля, просто не му дреме грам за тях.
И тогава идва решението за повечето, да идат в чужбина. Трябва да си много добре психически, за да работиш с хора с близко до примитивното мислене. Имам предвид - за да останат хем те доволни, хем ти да си си свършил работата коректно и на всичкото отгоре да не се натоварваш излишно. А като цяло лично аз преценявам хората по начина, по който задават въпроси.
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 25   Нагоре
« назад напред »