Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 19   Надолу

Автор Тема: За световната политика, Украйна и българското общество  (Прочетена 48336 пъти)

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
от днес са на допълнително въоръжение   http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1-400

"Вычислительные комплексы Эльбрус-90микро функционируют под управлением ОС Solaris и GNU/Linux (например, МСВС). Существует в нескольких вариантах исполнения: PC, ноутбук, предназначенный для работы в жестких условиях эксплуатации, АРМ оператора, шкафное, конструктивы Евромеханика и c PC"

гейовете нека си се връткат
« Последна редакция: Mar 18, 2014, 00:03 от ЗевсБг »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Лоша работа, SPARC-ове и SunOS - и двете са ги правили американски империалисти и кой знае колко задни вратички са оставили от NSA. Да не се налага да се смлатят че да се разбере. Това като анекдотичната история с ранните SCADA системи за газопроводите, които американците нарочно оставили съветите да откраднат и резултата бил най-голямата неядрена експлозия в историята, за щастие без нито една жертва:

http://en.wikipedia.org/wiki/Siberian_pipeline_sabotage
« Последна редакция: Mar 17, 2014, 23:48 от gat3way »
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
    Преди няколко години се появи информация, че руски програмисти работят на ключови места в американските системи. Та не се знае кой кого управлява, и на кого служи. Много наивно е да се смята, че американците са по-умните, и управляват нещата.

американските  MIM-104 Patriot са много под  като възможности спрямо Триумф С-400

Та дори и да има вратички-в случая няма никакво значение

да  ги видим гейовете какъв парад ще си спретнат спрямо това...
« Последна редакция: Mar 18, 2014, 00:00 от ЗевсБг »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Да, даже google е основан от руснак. Него сигурно са го подлагали на продължителна империалистическа промивка на мозъка, щото си спомням как беше изтърсил че Русия е Нигерия със сняг с тази разлика че разни каубой управлявали нефтения им бизнес. Путин тогава бая беше избеснял и се разтягаха локуми, че ще забраняват на google да оперира в Русия, съответно накрая руснака с половин уста се извини и такива работи :)
Активен

ЗибелтБг

• Напреднали
  • М
    • Профил
   САЩ ги обичат само в Израел, та някой ден ще си останат в историята като велика сила.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Аз не знам САЩ да ги обичат където и да било, включително в САЩ, просто защото управляващият елит за съжаление в днешно време доста се разминава в ценностите си с електората си. В Израел още по-малко ги обичат.

Разбира се Русия е изключение, там народа поема с пълни шепи щедро леещата се пропаганда, до степен до която паралелите с научната дефиниция за фашистки режим почват да вадят очи. Примерно силен и умишлено подклаждан национализъм - да, факт. Неприязън към идеята за човешките права особено когато "обстоятелствата налагат" - до известна степен да, факт. Идентифициране на врага и изкупителната жертва като кауза, обединяваща  народа, нуждата да се елиминира приетото за обща заплаха и враг - определено да,факт, като чета руските медии, Путин удобно се е идентифицирал с Русия, до степен до която излиза че десетките милиони загинали във ВСВ руснаци са загинали само за да оправдават каквато простотия му хрумне, ако не си съгласен с неговата политика, медиите те изкарват все едно плюеш върху паметта на дядо си. Сексизъм, доминирано от мъже управление, традиционните роли на мъжа и жената в семейството се утвърждават, разводите, абортите и хомосексуализмът се заклеймяват и правителството се самоидентифицира като бюстител на традиционните ценности - да, факт. Контролирани пряко или косвено медии - факт. Обсесия с националната сигурност, страхът като инструмент за мотивиране на населението - да, факт, бандеровските фашисти, империалистите, евреите, гейовете, европейците, китайците, мюслитата и какво ли още не, все врагове на Русия, кроящи зли заговори. Обвързване на религията с правителството и подчиняването на религията за нуждите на правителството - да, факт, не само че не е патриотично да не подържаш Путин, ами ставаш и враг на православието. Корпоративната власт е грижливо опазвана от държавата и има силна връзка между индустриалните/финансови елити и управляващият елит - да, факт, олигарсите около Путин не падат от луната. Всякакви синдикати и движения за правата на работещите се потискат, тъй като това е единствената реална заплаха за фашистката власт - не мога да се сетя кога последно е имало социални протести в Русия, въпреки че постоянно се оплакват, че цените се покачват. Със сигурност, руските работници не са по-презадоволени примерно от френските, но някак не стачкуват толкова. Омраза към интелектуалците и публично заклеймяване - факт, освен за придворните на Путин. Който не е съгласен с правителствената линия, бива обществено порицан и наказван (като например един професор в университет, който написа че инвазията в Крим е трагедия и го уволниха). Обсесия с проблемите на престъпността и наказанието, хората са склонни да дават неограничени права на изпълнителната власт, злоупотребите с полицейска власт и нарушенията на човешките права се оправдават в името на патриотизма - да, факт, справка Навални или онези патки от Пуси Райът. Вездесъща корупция - да, факт. Изборни нарушения, манипулиране на изборите пряко или косвено чрез целенасочени кампании, изменяне на законите в полза на някой кандидат - да, факт, не знам чия конституция беше променена, за да може Путин да вземе трети мандат.

Това е по дефиниция за "фашистка държава" в интернет и намирам много стряскащи прилики с Русия. Да добавим и рязко скачаща ксенофобия, насилие над хора изповядващи други религии или с друг цвят на кожата по улиците, преди не много време примерно заклаха няколко човека в Москва щото им приличали на кавказци (а те дори не бяха).

Най-най-най смешното е че тия ти говорят за фашисти, бандеровци, есесовци, за да си оправдаят външната политика, докато в случая превръщат собствената си държава в скапано подобие на третия райх. Имам предвид дотам стигат приликите, че подобно на Хитлер си организираха и спечелиха олимпиада, веднага след което се заеха с анексиране на съседни територии под претекст че имало заплаха за езика (1 към 1 с Хитлер и Чехословакия!) им.

Тва братче не изписва вежди, а вади очи. Няма как да се радвам на фашистка държава. Не ме интересува и как се били измъкнали от кочината и какъв велик човек бил Путин, защото Германия по същия начин се е измъкнала от доста по-голяма кочина и Хитлер по същия начин са го величали и останалия свят по същия начин се е чудил тъповато какво да го прави докато не е станало късно и не са измряли милиони хора. Някак примерно държави като Тайван, Сингапур, Южна Корея и т.н. са се измъквали от кота нула за няколко десетилетия за да се превърнат в това което са днес и без да имат никакви природни ресурси и ядрени оръжия. Дори същата fail-нала хитлерова Германия след като е била срината със земята и половината е отишла другаде, пак само за 1-2 десетилетия е станала една от 5-те водещи икономики в света (където много по-голямата и пълна с природни ресурси Русия и до ден днешен не е).
« Последна редакция: Mar 18, 2014, 01:36 от gat3way »
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Гейт, аналогиите които правиш са съвсем неуместни!
Има едно нещо което му се казва конституция. После идват едни други неща които трябва да урегулират прилагането на тази конституция и се казват закони. После идват едни други неща които указват как се прилага закона и това са наредбите.
Разликата между него и другите е, че при него системата просто работи, а при другите се създава една много хубава конституция и после с години не могат, защото не искат да създадат закони които да я приведат в действие. Все някъде в правилата се вкарва някое малко камъче които обръща колата. Като с обществените поръчки за автомобилите им. Преди време се коментираше една такава поръчка как накрая едно от изискванията е да бъде със задно предаване и всички други, освен Мерцедес и БМВ отпадат.

И сега, хайде да се върнем на изначалния ми въпрос в темата!
Всички сме недоволни от системата у нас как се политиците се интересуват само от личния си джоб и как да откраднат повече. Как пенсиите и заплатите били ниски, пътищата лоши, медицинското обслужване лошо и тем подобни, а в същото време, като излезе един държавник който да отстоява държавните интереси, ако трябва и с твърда ръка, ама той бил диктатор и пр.

Аз не знам какъв е живота от първа ръка в Русия, но това, че имат само 5% безработица, мога да се обзаложа, че е по-добър от колкото в ЕС.                                                                                                                                                         
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Ми значи Северна Корея се вписва най-добре в дефиницията ти за преуспяла държава - там безработицата е 0% и не-работенето е криминализирано. И системата работи безупречно - примерно организират се избори, където гласуването е задължително, въпреки че се избира един човек и на практика само ти губят времето. При все това работи - хората гласуват и резултатите дори ги ползват за целите на преброяване на пълнолетното население.

И аз не знам колко хубаво е в Русия, но знам че в ЕС има доста емигранти от Русия, докато за обратното явление нещо не съм чувал. Дори дъщеря му на Путин е нагледен пример.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Отново неуместно сравнение!
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Неуместно или не ти изнася :)
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Не веднъж ти казах, че днешна Русия няма нищо общо със СССР!
Разликата между СССР и Северна Корея е съвсем малка и тя се изразява само в това, че в СССР не бяха чак такива изроди като в СК! Дори и по времето на Сталин/Берия си мисля, че не е имало чак толкоз изродщини!
Но, принципна разлика в управлението у нас по това време, в СССР и СК няма. Нямахме право на частна собственост, освен жилище и разни други лични придобивки. Нямахме право на информация и да излизаме на вън!
В днешна Русия, не знам на някой да е отнето правото да пътува на вън! Не знам да е забранено да развиваш частен бизнес! Не знам да си задължен да работиш някъде както беше "едно време" и сега в СК!
Само 3 разлики, но много съществени! Като не ти харесва заплатата у нас или там, можеш да отидеш да работиш в друга държава. Като не ти харесва тази или онази медия, можеш да слушаш, гледаш и четеш която си искаш.

Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6912
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Хахаххаххааааааааа, а с някои от хартиените медии и друго мое си обършем.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Точно така, също като не ти харесва (примерно) тук - можеш да отидеш в Русия. И много мистериозно, вместо от страдащата от безработица и (?!?) нефункционираща конституция Европа да се изнасят към Русия, става предимно обратното. Следователно не виждам как би могла да ми служи за пример, въпреки великото лидерство на великия водач.
Активен

backinblack

• Напреднали
    • Профил
Цитат
И много мистериозно, вместо от страдащата от безработица и (?!?) нефункционираща конституция Европа да се изнасят към Русия, става предимно обратното

И това ще стане Френде, и то съвсем скоро! Всичко все още хубаво в ЕС е остатъци онази стара Европа от преди ЕС. Колкото повече власт изземва ЕП, толкоз по-лошо и става и пак ще ти припомня, че не от вчера безработицата расте! Няма как при растяща безработица на някой да му се подобрява стандарта на живот, освен на една малка група към която, аз и ти няма да се причислим.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Ами ОК, ще го повярвам когато го видя. Засега ми е в графата "света ще свърши през 2013".
Активен

Страници: 1 ... 11 12 [13] 14 15 ... 19   Нагоре
« назад напред »