На голямото чудовище Електрон дето каналите му се сменят с една врътка като ключовете на бойлерите малко.
На_една_врата_разстояние, не е коректно да сравняваш видео технология от 70-те със сегашните видео технологии (плоски HD телевизори, дигитални камери и пр.). За аудиото нещата стоят малко по-различно, тъй като предаването на звука не е толкова сложно колкото образа.
Ама викам да не се отклоняваме много от темата. 
Едно време си имаше своите предимства и недостатъци. Предимствата бяха, че хората бяха повече човеци, а недостатъка беше техниката. Сега нещата се обърнаха - имаме техниката, ама хората станаха гадни.
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
Злати, понеже дълги години на времето имах Електрон 714 и се бях научил, да си го ремонтирам сам-при прецизна настройка образът си беше прекрасен за времето!! Някъде преди 6 години един приятел си купи LCD телевизор Панасоник-32 инча-и викам му-
"за какво си купи тоя БОКЛУК"-"еми за да виждам добре големите надписи, че вече недовиждам"...
--а аз му отговарям-ако така ми работеше комунистическият телевизор-това беше Електрон 714-с толкова скапана картина-директно го хвърлям от 6-тия етаж....
Сега нещата много са се подобрили, но все не съм доволен и чакам OLED...
държа да отбележа, че на времето звукът по телевизията беше безкрайно по-качествен-знам какво говоря-това си беше професионалният ролков магнетофон-прекаран през честотна модулация-да-и имаше известен шум, но звукът си беше професионален, а не както сега-на ниво далеч под любителското...
На Електрон-а 714 пък като се свържеха с една жичка 2-ра решетка и анода-ставаше свръхкачествен лампов усилвател клас А, като мощноста падаше от 4 на 2 вата...на който, ако се вържеше колона благоевградско производство може да завиди всяка сегашна скъпарска уредба.....спомени...