Автор Тема: Евровизия 2014  (Прочетена 24633 пъти)

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
Re: Евровизия 2014
« Отговор #15 -: May 12, 2014, 18:53 »
ААА-китайците цял там завод за лампи бичат, може и да са няколко  заводите вече-тия китарените усилватели  Orange например-дето ги гледам по музикалните магазини и в шоуто на Слави-ама нещо чувам, че не са толкова хубави като руските-от мойте скромни впечатления руските са по-надеждни и по-яки от западните първообразци например 6П14П спрямо EL84   и 6П45C спрямо EL 808

http://www.aliexpress.com/w/wholesale-6ca7-valve-tube-integrated-amplifier.html
http://www.aliexpress.com/item/20-off-hot-Ms-10d-hifi-tube-amplifier-amplifier-audio-power-amplifier-nobsound-wooden-frame-brushed/1571744416.html
« Последна редакция: May 12, 2014, 19:15 от ЗевсБг »
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #16 -: May 12, 2014, 19:19 »
В Съветска Русия, лампите палят хората....
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Златко

• Напреднали
  • Публикации: 2147
    • Профил
« Отговор #17 -: May 12, 2014, 19:26 »
В Съветска Русия, лампите палят хората....

И не само, gat3way, и не само.  ;)

Активен

Без правила няма игра

lunarvalley

• Гост
« Отговор #18 -: May 12, 2014, 21:12 »
in Soviet Russia, apt-get gets you  :D
Активен

d0ni

• Напреднали
  • Публикации: 183
    • Профил
« Отговор #19 -: May 12, 2014, 21:34 »
Ние вместо да даваме пари за глупости да бяхме си правили "Златният Орфей" -дето от там излязоха Хулио Иглесияс и Алла Пугачова-за други не знам от чужденците. Ама за Българското пари няма-за гейропа може....

Чудя се дали се ебаваш или си сериозен. Не съм гледал нито една евровизия, ама доколкото чета точно Хулио Иглесиас е тръгал от нея, както и АББА, Селион Дион и още разни поп-величия, които не ме вълнуват :)

Нямам търпение братушките да направят аналог на евровизията, да видите тогава какво се казва халтура :)
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #20 -: May 12, 2014, 22:40 »
Мен пък един от ранните ми спомени е въпросния Златен Орфей. По канал 1 (то две май нямаше още). На голямото чудовище Електрон дето каналите му се сменят с една врътка като ключовете на бойлерите малко. Горе в ъгъла на кинескопа едно петно в цветовете на дъгата, което майсторите не успяха да отстранят, а за нов телевизор нещата не ставаха толкова лесно. Васил Найденов навлечен в бял шлифер пее на някакви стълби и нашите изтърсиха нещо от сорта на "абе мисля че това е прекалено педерастко". Аз тогава не знаех какво точно е педерастко, но странно защо го асоцирах с пушене на цигара (дали Васко Кеца е държал фас през това време не помня, а и ме съмнява). Та за известно време вярвах че педераст == чичко, който пуши и носи шлифер. Ама много бързо пишлеметата в квартала ми обясниха какво точно означавало.
Активен

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 1267
    • Профил
« Отговор #21 -: May 13, 2014, 02:07 »
Ей, падам от смях с туй "едно време". Хахахахаххаааааааааааа

едно време, когато малките зелени човечета от Алфа Кентавър бяха истински малки зелени човечета от Алфа Кентавър -- светла му памет на човека.
Активен

the lamer's team honourable member

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #22 -: May 13, 2014, 09:02 »
На голямото чудовище Електрон дето каналите му се сменят с една врътка като ключовете на бойлерите малко.

На_една_врата_разстояние, не е коректно да сравняваш видео технология от 70-те със сегашните видео технологии (плоски HD телевизори, дигитални камери и пр.). За аудиото нещата стоят малко по-различно, тъй като предаването на звука не е толкова сложно колкото образа.
Ама викам да не се отклоняваме много от темата. :)
Едно време си имаше своите предимства и недостатъци. Предимствата бяха, че хората бяха повече човеци, а недостатъка беше техниката. Сега нещата се обърнаха - имаме техниката, ама хората станаха гадни.  ::)  [_]3
Активен

Без правила няма игра

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
« Отговор #23 -: May 13, 2014, 10:19 »
Ние вместо да даваме пари за глупости да бяхме си правили "Златният Орфей" -дето от там излязоха Хулио Иглесияс и Алла Пугачова-за други не знам от чужденците. Ама за Българското пари няма-за гейропа може....

Чудя се дали се ебаваш или си сериозен. Не съм гледал нито една евровизия, ама доколкото чета точно Хулио Иглесиас е тръгал от нея, както и АББА, Селион Дион и още разни поп-величия, които не ме вълнуват :)

Нямам търпение братушките да направят аналог на евровизията, да видите тогава какво се казва халтура :)

Ти не си ли съгласен да се дават пари за Български конкурс-дето на него ще се изявяват Български изпълнители, вместо да се дават пари за някакъв евроконкурс, на който явно ни се подиграват, тъй като само една наша пасен-явно по погрешка отиде на финал. ,при положение, че на този конкурс и не така хубави песни като нашите отиват на финал, и много прекрасни песни на други малки държави също не отиват на финал.

И трябва ли да се пилеят държавни пари за всичко това??

Така, че, съм напълно сериозен!!!

А това, че Хулио Иглесияс и т.н. пропяха на "Орфея" по "онова време" говори какъв авторитет е имал...

Гледал съм там 93-та година концерт на Бой Джордж, а пък Латоя Джаксън, такъв концерт изнесе, че никога не мога да го забравя...

Въобще още много преди това по "онова време" идваха какви ли не звезди от цял свят...
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

ЗибелтБг

• Напреднали
  • М
    • Профил
« Отговор #24 -: May 13, 2014, 10:37 »
На голямото чудовище Електрон дето каналите му се сменят с една врътка като ключовете на бойлерите малко.

На_една_врата_разстояние, не е коректно да сравняваш видео технология от 70-те със сегашните видео технологии (плоски HD телевизори, дигитални камери и пр.). За аудиото нещата стоят малко по-различно, тъй като предаването на звука не е толкова сложно колкото образа.
Ама викам да не се отклоняваме много от темата. :)
Едно време си имаше своите предимства и недостатъци. Предимствата бяха, че хората бяха повече човеци, а недостатъка беше техниката. Сега нещата се обърнаха - имаме техниката, ама хората станаха гадни.  ::)  [_]3

Злати, понеже дълги години на времето имах Електрон 714 и се бях научил, да си го ремонтирам сам-при прецизна настройка образът си беше прекрасен за времето!!  Някъде преди 6 години един приятел си купи LCD телевизор Панасоник-32 инча-и викам му-

"за какво си купи тоя БОКЛУК"-"еми за да виждам добре големите надписи, че вече недовиждам"...

--а аз му отговарям-ако така ми работеше комунистическият телевизор-това беше  Електрон 714-с толкова скапана картина-директно го хвърлям от 6-тия етаж....

Сега нещата много са се подобрили, но все не съм доволен и чакам OLED...

държа да отбележа, че на времето звукът по телевизията беше безкрайно по-качествен-знам какво говоря-това си беше професионалният ролков магнетофон-прекаран през честотна модулация-да-и имаше известен шум, но звукът си беше професионален, а не както сега-на ниво далеч под любителското...

На Електрон-а  714 пък като се свържеха с една жичка 2-ра решетка и анода-ставаше свръхкачествен лампов усилвател клас А, като мощноста падаше от 4 на 2 вата...на който, ако се вържеше колона благоевградско производство може да завиди всяка сегашна скъпарска уредба.....спомени...

« Последна редакция: May 13, 2014, 10:45 от ЗевсБг »
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
« Отговор #25 -: May 13, 2014, 10:56 »
Ахам, сега като го проверих в google, точно Електрон 714.

Да твърдиш че картината от този аквариум е качествена, трябва....не знам, явно имаме много различни критерии за качество.
Активен

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
« Отговор #26 -: May 13, 2014, 13:18 »
Видяхме му на зевса критериите за аудио, сега видяхме и видео критериите.
Сега остава да му видим и компютърните.
Сигурно и Правец 8/16 ще се намесят, че то съвременните боклуци компютри ли са.
Абе най-добре да дойдат аналоговите компютри.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6723
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #27 -: May 13, 2014, 13:21 »
Ама много сте критични.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

d0ni

• Напреднали
  • Публикации: 183
    • Профил
« Отговор #28 -: May 13, 2014, 13:23 »
   Ти не си ли съгласен да се дават пари за Български конкурс-дето на него ще се изявяват Български изпълнители, вместо да се дават пари за някакъв евроконкурс, на който явно ни се подиграват, тъй като само една наша пасен-явно по погрешка отиде на финал. ,при положение, че на този конкурс и не така хубави песни като нашите отиват на финал, и много прекрасни песни на други малки държави също не отиват на финал.

И трябва ли да се пилеят държавни пари за всичко това??

Така, че, съм напълно сериозен!!!

А това, че Хулио Иглесияс и т.н. пропяха на "Орфея" по "онова време" говори какъв авторитет е имал...

Хулио и разни други популярни чужди звезди идваха в България като почетни гости. Т.е. вече изградени звезди и идват тук, за да може да има поне някакъв интерес към тъпия златен орфей.

Гледал съм там 93-та година концерт на Бой Джордж, а пък Латоя Джаксън, такъв концерт изнесе, че никога не мога да го забравя...

Ами и аз съм гледал много концерти, това че чуждите изпълнители правят добри концерти няма нищо общо със златния орфей, който си е една халтура.
Активен

Златко

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #29 -: May 13, 2014, 13:40 »
То Бил Гей ви го каза навремето - 64 кБ са достатъчни за всеки - ама все искате още и още, пуста лакомия.  :D
На ви сега лакомия!   >:D
Активен

Без правила няма игра