Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11   Надолу

Автор Тема: Русия отговаря на санкциите, отнася го Apple  (Прочетена 37065 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Могат ритуално да си инжектират по един крокодил след това. Откакто американските фашисти окупираха Афганистан, стана кривата работа. Не знам дали знаеш, ама Русия е най-големият консуматор на хероин в света. По-голям и от ЕС и от САЩ и от Китай.
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

ЗибелтБг

• Напреднали
  • Публикации: 1302
  • Distribution: Kubuntu 14.04 Realtime 3.12.0-rt2 JACK Audio Connection Kit
  • Window Manager: KDE 4.13.3 !!! VLC-настр-Аудио-SRC-Sinc function(best quality)
  • М
    • Профил
Нямам информация честно казано..странно, че не съм забелязал...
Активен

Кубунту  със Realtime Kernel дава звук, който няма нищо общо с другите дистрибуции...Линукс е за галеници на Боговете-не е за простосмъртни...при прекомпилиране-make menuconfig, Under ‘Processor type and features’, Scroll  down to ‘Timer Frequency’ and set this to 1,000Hz!!! за 3.12 иска lzop

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Ем да може, не си ги гледал по тоя начин нещата явно. Близо 3 милиона от 140 милиона са пристрастени към опиати, nice. Единствено Иран и Афганистан имат по-голям проблем с това като дял от населението. Също така почти 1 милион носители на ХИВ вируса. Ако видиш някоя черна класация по въпроса, Русия е веднага в края на африканските държави по този показател. Единствените "бели" държави близо до тях в класацията по процент от населението ХИВ позитивни са латвийските им бивши републики и Украйна. Което ме навежда на мисълта че цялата работа се е почнала още по времето на СССР. България на фона на това между другото стои доста добре в това отношение.
« Последна редакция: Aug 04, 2014, 01:28 от gat3way »
Активен

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Могат ритуално да си инжектират по един крокодил след това. Откакто американските фашисти окупираха Афганистан, стана кривата работа. Не знам дали знаеш, ама Русия е най-големият консуматор на хероин в света. По-голям и от ЕС и от САЩ и от Китай.
смятай какво ще стане като изтърват и Крим
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
"...
 Общият експорт на Руската федерация (РФ) за 2011 г. се равнява на  $516 млрд. Делът на суровините и материалите в обема на целия износ е 93,3%. От тях нефтът и нефтопродуктите са 62,0%, газта – 11,2%, черните метали и полуфабрикатите – 10,2%, минерални торове – 3,6%, каменните въглища – 2%, дървесината, цветните метали, рудата и железните концентрати – 4,3%.

..."

точка по въпроса!

То тва не е толкова лошо, износът на Катар или ОАЕ сигурно изглежда по същия начин. Разликата между тях и Русия обаче е потресаваща.
о, Да, много е лошо. природният ресурс е краен.  умните нации използват крайния ресурс, не за да го изчерпват, а за да обезпечът развитието и употребата на безкрайния ресурс. а това, което съм публикувал е само фрагмент. статистиката е, че икономиката върви стремително надолу.

ето и целия материал:
" Общият експорт на Руската федерация (РФ) за 2011 г. се равнява на  $516 млрд. Делът на суровините и материалите в обема на целия износ е 93,3%. От тях нефтът и нефтопродуктите са 62,0%, газта – 11,2%, черните метали и полуфабрикатите – 10,2%, минерални торове – 3,6%, каменните въглища – 2%, дървесината, цветните метали, рудата и железните концентрати – 4,3%.

Делът на технологичната продукция от общия обем на експорта на Русия е 6,7%, от които оръжието – 2,3% и други – 4,4%. За сравнение през 1980 г. 25% от износа на СССР е бил в готова продукция.

Приходите от експорта (над 93% от който се състои от суровини) са най-важното перо от държавиния бюджет на Руската федерация и съставляват 54,5% от всички доходи на страната.

Общият внос в РФ за 2011 г. е в размер на $305.3 млрд. в това число: машини, оборудване и транспортни средства – 62,4%, леки автомобили – 8,2%, камиони – 1,5%, хранителни продукти – 7,9%, метали и тръби – 6,6%, лекарства и антибиотици – 4,7%, дрехи, обувки, платове – 4,2%, нефтопродукти – 2,7%, мебели – 1,3%, други – 0,5%.

Видно е, че разликата между експорта и импорта е повече от $200 млрд. (ок. 6 трилиона рубли), т.е. търговското салдо е положително с много големи излишъци. Но в структурата на вноса и износа се забелязва една негативна тенденция (която всъщност съществува през цялата история на руската държава) – огромна част от експортираните стоки са предимно суровини и изключително малко технологична продукция, докато при импорта е точно обратното. Следователно Русия разчита изключително на природните си ресурси и не е в състояние да предложи на световния пазар качествени индустриални продукти, които да се конкурират с чуждите такива.

Износът на руски стоки, различни от нефт и газ (метали, химически продукти, оръжие, дървесина, зърно), е два пъти по-малък от вноса ($305.3), което се равнява на износа на страни като Швеция и Австрия (които изнасят основно промишлена продукция). Може да се каже, че ако Москва не разполагаше с такива природни дадености, нейният износ щеше да се равнява с този на далеч по-малки като територия и население страни. Това показва, че Русия е изключително зависима от износа на горива и всеки спад в техните цени нанася силен удар върху жизнения стандарт на руските граждани. На 16 ян. 2013 г. руският министър на финансите Антон Силуанов обръща внимание на тревожния факт, че през 2012 г. ненефтогазовия дефицит (отрицателното съотношение между износа и вноса на продукция извън нефта и газа) на Русия достига 10,6% от БВП, което с един процентен пункт превишава показателите за 2011 г.

Днешните пенсии, стипендии, социални помощи и останалите публични разходи в Русия са обезпечени на 54,5% от високите цени на суровините на международните пазари и този тренд продължава вече почти четиринадесет години. Оказва се, че дори и този днешен невисок жизнен стандарт на руското население се дължи в огромна степен на пазарната конюнктура, на екстремно високите стойности на горивата, а не на човешкия потенциал, не на реални постижения в науката, техниката и икономиката. "
Активен

luda_glawa

• Напреднали
  • Публикации: 652
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Не ми е ясно за какво спорите. Кое ви е по-мило - Западът или Русия? Защо никой от вас не каза, че най-мила му е България? Аз лично предпочитам да живея в Швейцария на Балканите! Имаме природните дадености. Само акъл ни требе. Дори не пари. Акъл! И да мислим за НАС, а не за СЕБЕ СИ. Има надежда да ви кажа за България, но си трябва време. Възпитавайте децата си!
Активен

С Уважение:

Luda Glawa ;-)

K1r0

• Напреднали
  • Публикации: 16
    • Профил
Темата е уникална.

https://www.youtube.com/watch?v=qOkalW6krEs

Дядо ми беше заклен комунист до 1996. Все още е жив и здрав човечеца, но явно след нея година е решил да им тегли една най-накрая. В момента си живее щастиво в капиталистическа България. Не веднъж съм го питал: сега по-добре ли е? След като той ми казва, че е по добре, предочитам да вярвам на него, а не на форумните тролове.

М-у другото мога да кажа, че произлизам от семейство, което се занимава основно със земеделие. Българските производители имат проблем с пласирането на продукцията си, а не с липсата на производтво.. Всеки дрънка произвдоството това, производството онова но никой не мисли колко е трудно да се намери пазар за голям прозиводител.

България все още трудно се препознава като доверен партньор в правенето на бизнес и много стока идва от Гърция/Румъния.

На България и трябва правителство, което трябва да има добър международен облик и леко да побутне търговията навън.

Каквото и да си говорим, тук тежката промишленост няма много бъдеще.

А, че руснаците правили Компютри и ОС-и с който ще завладеят IT-то, мога само да се посмея. IT е глобален отрасъл. Нищо не зависи от една държава. Смея да твърдя, че и държавата не печели кой знае колко от IT.

... "базирани на Линукс"... Xa-Xa! Какво значи това - със сърп и чук за тапет + 2-3 скрипта?

Активен

satir

• Напреднали
  • Публикации: 1073
  • Distribution: FreeBSD-10.1 & LMDE
  • Window Manager: i prefer MATE
    • Профил
k1r0, чудесно е, че сте големи производители :) да попитам само: ползвате ли услугите на ССБ. поне от 20 години мъчат занаята и не знам до къде са го докарали, но големите производители отиват на борсите, а не си губят времето с пласирането на продукция - твърде са заети с произвеждането и. ако звуча заядливо, не ми се връзвай, защото не се заяждам, не и с тебе :) ако се ядосвам на някой, то е на дребните и средни производители, които се не успяват да се сдружат, като както си требе и да продават заедно, като голям производител. борсите регулират пазара, търговията на зелено определя търсенето.. абе, дълга тема, но няма развита държава, чиято търговия да не се осъществава на борсата. другото е някаква екзотика - рибните пазари по някакви азиатски места, да речем или нещо подобно. това са бутиковите неща, за които не говоря. но решението е в борсите.
Активен

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Хм и какво излиза сега, Путин би трябвало да е благодарен на американците и европейците че ходят да правят тарапаната в Либия и Ирак и да вдигат цените на изкопаемите горива, за да може тоя да си изхранва руснаците. А той вместо това се дърви и плюнчи. Много неблагодарно, предвид че разни хора измират за да може редовия руснак да се наплюска като хората и да не се стреля по улиците и да не прави революции.

Мдам, и аз да бях и на мен щеше да ми писне и щях да им резна благинките, да си рупат там сибирски грудки поляти с водка от дестилирани табуретки.
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Хм и какво излиза сега, Путин би трябвало да е благодарен на американците и европейците че ходят да правят тарапаната в Либия и Ирак и да вдигат цените на изкопаемите горива, за да може тоя да си изхранва руснаците. А той вместо това се дърви и плюнчи. Много неблагодарно, предвид че разни хора измират за да може редовия руснак да се наплюска като хората и да не се стреля по улиците и да не прави революции.

Мдам, и аз да бях и на мен щеше да ми писне и щях да им резна благинките, да си рупат там сибирски грудки поляти с водка от дестилирани табуретки.

Отворих темата и видях публикацията ти. Видях и това "Безмилостен трол" в профила ти. Такъв ли си ? И, срещу заплащане ли го правиш ? Поста ти, плод на цинизъм ли е, или има по- материални подбуди. Не вярвам, че има човек, който пише такива неща по убеждение.
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
От чист цинизъм, да. И какво сега, само в приказки ли трябва да вярвам по убеждения? Тя сметката е ясна - тия си правят 93% от приходите с изкопаеми горива, които за 10 години скачат повече от двойно заради войните които други водят. Т.е без да си мръднеш пръстите можеш да твърдиш колко си велик и колко си оправил кочината. Накрая на всичкото и да поучаваш тия дето те правят богат. И мани другото, ами и да блъснеш по масата и да кажеш "майната ви, щом вие правите глупости, и аз ще правя и по-големи даже".

Мен ако питаш заслужават да бъдат принудени поне да открият новаторски начини да добиват етанол от нефт и газ.
Активен

cybercop

• Напреднали
  • Публикации: 5626
  • Distribution: Ubuntu LTS, CENTOS 6.x
  • Window Manager: Xfce, Gnome 2
    • Профил
Горивата поскъпват по две основни причини.
1. Увеличено потребление
2. Свършват

Войните са за контрол над оставащите. Осигуряване на бъдещи доставки.

Войната (каквато е в момента) срещу Русия няма нищо общо в това. Просто, Русия е единствената, която е останала, способна да обединява държави срещу САЩ. Смачкат ли я - нищо повече няма да може да спре САЩ са господство над човечеството. А, най- лошото е, че изобщо не знаем, кои наистина дърпат конците на тази империя, както и на европейските и израстъци.
Ценностите вече са ни подменени в голяма степен. Кланяме се дрънкулки, закупувани срещу долари. На хартийки, изписани с двусмислени символи и мотото на Майер Ротшилд върху тях. Пренебрегваме важните неща и ценим несъществените. Някогашните добродетелите са осмивани, а невежеството и алчността се издигат на пиедестал.
Отглеждат ни като добитък - някъде по- охранени, на друго място по- гладни, но винаги глупави и безволеви. Инструменти, които използват, докато станат излишни. Тъпчат ни с буклуци от които печелят и в същото време, чрез които съкращават времето а живот и махат "излишният" добитък, товарещ пенсионните системи. Да не говорим за лекарствата, при които печалбата е над 100 пъти и за някои от които тепърва се измислят болести.
« Последна редакция: Aug 05, 2014, 23:09 от cybercop »
Активен

Ползването на Linux води до пристрастяване. Факт.
http://s19.postimg.cc/4oajwoq5v/xenial2.png

gat3way

• Напреднали
  • Relentless troll
    • Профил
Да бе да :)

Що ми се струва че тия пикове корелират прекрасно с иракската и либийската инвазия? Иначе не вярвам как за няколко години изведнъж находищата свършват или пък потреблението скача няколко пъти.

Ама и ти ще излезеш идеалист, великия Путин. Тоя пич освен че е супер демагог, очевидно обича с чужда пита помен да прави :)
Активен

d0ni

• Напреднали
  • Публикации: 183
    • Профил
Тъпчат ни с буклуци от които печелят и в същото време, чрез които съкращават времето а живот и махат "излишният" добитък, товарещ пенсионните системи.

между другото тъпите американци, които са извести че ядат боклуци са на 35 място по продължителност на живота, докато умните руснаци с техните здравословни храни и начин на живот са чак на 124-то :(
Активен

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
На печелившите честито (т.е. на народеца)
 ...'Медведев предложи повишаване на някои данъци заради санкциите...''' http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/05/2356694_medvedev_predloji_povishavane_na_niakoi_danuci_zaradi/

Математиката започва да изплува над демагогията.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 11   Нагоре
« назад напред »

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Apple Talk services
Настройка на програми
crash_linux 7 8383 Последна публикация Aug 27, 2005, 17:56
от crash_linux
Apple vs. microsoft
Хумор
senser 1 6213 Последна публикация Nov 10, 2007, 18:45
от HeavenWarrior
Защо Apple има по-добър подход от Microsoft...
Живота, вселената и някакви други глупости
gat3way 54 38565 Последна публикация Sep 12, 2012, 13:37
от Mitaka
Olimex vs. Apple
Коментар
neter 3 4293 Последна публикация Aug 12, 2014, 13:48
от go_fire
Продавам продукти Apple
Кошче
CERBCCC 20 8496 Последна публикация Nov 17, 2014, 16:29
от Acho