В момента, ситуацията е следната:
Имам два еднакви домейна еу и ком на две различни външни ИП-та. Еу домейна с ИП-то към което сочи го ползвам само за експерименти и след 1+ седмица експериментиране, реших това нещо да го вкарам в употреба при мен си за моите си нужди. Тъй като, много работи с тези уеб истории са ми тъмна индия, на еу домейна експериментирам с виртуалката до като се омаже и после връщам до снапшот и мажа от начало до като стане
, а като стане го въвеждам на чисто в другата виртуалка, която ми е рутер на домашната мрежа от реални и виртуални компютри.
Та, инсталирал съм и уебмин да гледам разни неща как ги прави, че с конзолата съм скаран, но логическото ми мислене ми говори, че всички настройки нужни за работата трябва да се правят от админ панела на зентиала, без да влиза в употреба конзолата или уебмина, пък отделно, че може и да се омаже всичко, като се вкарват настройки, за които системата "не знае", а в настройката на уеб сървъра нямам никакви други настройки, освен да избера името и дали да е криптирана или не криптирана връзката, а също логически като си мисля, разработчиците не може да не са предвидили такава ситуация и за това се замислих, дали в ДНС-те не се въвежда нещо, а там има повечко настройки.
Има и друго, което ми се вижда особено, че сайта не се отваряше от вътрешното ИП, което е зад сървъра в мрежа 192.168.1.0 до като не ги вкарах домейните в ДНС настройката.
Иначе, в краен вариант и това е варианта с уебмина да му вкарам допълнителни настройки в конф файла.
https://wiki.zentyal.org/wiki/En/3.2/Zentyal_3.2_Official_Documentation тука има и с картинки обяснения, ама англичанския ми е никакъв
!