Шибаните Кобурги не са оставяли никакъв резерв, защото са ни въвлекли в две световни войни. Поне малкия е имал акъл да не праща войски и е послушал Дънов да не изтребва евреите, затова излизаме сухи от кашата, в която ни поставя. И благодарение на Сталин де.
Между другото и в момента нямаме резерв (освен този породен от паричния съвет, заедно със сребърния фонд, който не е от сребро, а така се казва). Просто го изядохме за последните тридесет години. Определено се надявам да не живея дълго, не, че не обожавам живота, а за да не ме заколят внуците ми — мен и всички които сме живели до този момент, затова ще унищожихме бъдещето им с нашата наглост.
=*=
И пак да се върна на темата, въпреки, че има едни около 10 стр. от последното ми включване (които не съм прочел). Последното не ми дава право да коментирам, затова ще коментирам по същество и неща, които се надявам да не са казани.
Повечето тук не сме капиталисти. Имаме и такива естествено. Но повечето сме си пролетарият, като има такива (поне аз) с наклоност към плебса. Последното обикновено се тълкува като мързел, а не протест срещу обществото.
От гледна точка на пролетариите комунизма (безкласовото общество) е най-доброто измисляно някога. Всичко ти е подсигурено, а ти не трябва да се грижиш за нищо.
Основния минус на цялото нещо е — липсата на свобода. За повечето пролетарии това не е проблем. Те не искат свобода. Те искат безгрижен живот. А комунизма и социализма осигуряват такъв.
Това което дава капитализма е възможността във всеки момент ти да станеш капиталист. Това, което отнема е задължението да не правиш избор. Непрекъснато си в ситуация да избираш и нямаш право да се откажеш от нея.
=*=
Нещо, което може би се изплъзва на част от хората тук. В момента всички държави (Куба?), включително Монголия, Китай и Виетнам са капиталистически. Когато имаме някаква форма на размяна (какъвто и да е пазар) съчетана с някаква форма на собственост различна от аристокрация, тогава обезателно имаме капиталистически отношения.
Забележете, че пазара не е задължително да е свободен, а да го има, а аристокрацията не е изключващо условие, за което онагледяване са трите държави, които изредих, стига да има и нещо различно от нея като собственик.
=*=
Най-сериозния въпрос според мен.
Аз лично никога не съм живял на кредит,винаги съм харчел по-малко,
отколкото съм получавал.
И,всъщност,банките дължат пари на мен,а не аз на тях 
Факт.
Въпроса на Хамлет. При твоя вариант имаш сигурност и разум. Във всеки момент на главата ти може да падне тухла, без това да причини катастрофа за семейството ти. Големия недостатък е времето. Не можеш да планираш във времето, което смяташ, че ще си полезен за обществото да ползваш планираните блага, до които ще имаш достъп, по-рано от момента на заслужаването им.
Това също може да доведе до катастрофа в семеен план, дори при наличие на сигурността, която имаш, като не живееш предварително. Това е, че семейството ти може да има несъразмерна времева стиковка в очакванията си спрямо моментните ти възможности. При такова разминаване, конфликта е неизбежен.
От друга страна си казвал, че все още си необвързан, а очевидно родителите ти нямат нужда от помощта ти или поне нуждата им не е по-голяма от моментните ти възможности.
Затова не ти се налага да решаваш проблеми по времето на случване на неща. Все още разполагаш с лукса да не си зависим от време. Което те прави щастливец. Малко сте.
Честито!