Ами аз не съм се изказвал за заплатите на програмистите, щото не ги зная, пък и не съм се интересувал толкова. Но мен три бона на месец ме оправят, като при това не гледам цени, като харча някъде. Вече с четири е опасно, щото ще се пропия

Шегите настрана, но това са си много пари. Не са малко дори за Западна Европа. Ако се взимат чисто толкова разбира се. Което имах и предвид досега - парите в джоба.
Вчера си пиех бирата в едно заведение и точно бях преполовил първата и онези се събраха всичките заедно с един от шефовете на някакво събрание. Обсъждаха, как да подобрят работата, че да не затворят завинаги. Онзи доста откровено описа картинката с обороти, разходи - всичко в цифри. За първи път чувам някой да казва пред персонала, какви са приходите на фирмата. Мястото не е е голямо. Някъде към четиридесет места, трима в кухнята на смени, две сервитьорки и двама бармани пак на смени. Чух, че им трябват шестстотин и четиридесет лева на ден оборот, просто за да се държат. Понеже често минавам от там, като излизам някъде из града, забелязах, че като отпаднаха мерките и отвориха заведенията, имаше не малко клиенти. Но предполагам, че просто хората са искали да излязат. Сега няма толкова. На почивка ли са, пари ли нямат, ще се разбере септември, но положението не е добре.
Програмистите, та програмистите! Ако онези затворят, седем души остават без работа, като сложим и счетоводителя, който също се храни от това, осем. Половината от работещите заведенията в града са на това положение. На ръба на оцеляването. Ако затворят, колко семейства ще останат и без този доход? И това е само в този бранш.
А разбрахте ли, че се очакват рекордно ниски добиви от пшеницата?