« Отговор #538 -: Sep 03, 2024, 19:14 »
Аз не съм съгласен, че е по-хубаво да е в нета ОС (и приложенията). Предпочитам да са ми на компа, както и инфото- първо, че нета може и да е калпав (и често е), второ, каквото искам, си правя на моята машина, и всичко си е там, а не разчитам всичко да ми е в някакви облаци. Например ползвам някои стари приложения на месинджъри на компа, щото на тела спират да бачкат, искат ъпдейт, а като ги ъпдейтна, тела спира да бачка нормално (щото е стар). Друг пример- в офиса ми като се случи токов удар половин час преди съдебно заседание, юпиеса спасява компа, но не и нета. Трети пример- на компа са ми всичките бланки, идва клиент, който иска нещо си спешно - пиша и разпечатвам. Но ако всичко е в облак и в тоя момент няма нет- дръж дедовия. Мога и още неща да изброя, но няма смисъл, изказвам лично мнение.
Ако толкоз пищи нещо да се ъпдейтва, ще си пусна пакетния мениджър когато реша, и ако въобще реша, че е необходимо.
Въпрос на приоритети, и кой за какво си ползва компютъра. Не мисля, че е нормално, да имам просто един терминал към нета, а всичко друго качено там, и за достъпа ти трябва нет.