« Отговор #2492 -: Днес в 16:03 »
Туй ИИ го величаят единствено в ИТ сферата. И при военните, там с някои уговорки за лобизма. Резонно, изчислителна мощ, вероятности върху база данни.. във всекидневния живот дръжки, просто един балон, като едно време с ковидарлъка- ваксинирайте се бе, какво ще правите без ваксини (ИИ)- вие сте прости, изостанали, не разбирате бъдещето.. и прочие глупости. Имам един близък приятел, в ИТ сферата е, разправя ми, че ако можело да ползвам ИИ, дето щяло да ми систематизира съдебната практика, щял съм с кеф да си плащам за ИИ, щото ми спестявало работа.. глупости на квадрати. Българската правна система не е прецедентна, като американската. Мисъл се иска, не да сочиш готови казуси. Па който иска, нека си плаща. Ма имало ИИ-та, дето кодели, пък други, дето проверявали кода- ми много хубаво, но пак си остава само в тая сфера, ИТ. ИИ ли ще ми каже що имам постоянна фаза на лампата в офиса, да речем, и ще ми каже де е кутията, откъдето през ключа е прекъсната нулата, а не фазата, или аз трябва да си я намеря.. или пък ИИ-то ще ми каже, че телефонът ми е стар и като го ъпдейтна софтуерно, почва да се прецаква, щото е стар, а ъпдейтите ги правят, за да те принудят да купиш нов телефон- аз си го знам и без ИИ. Или пък ИИ-то ще ми каже, че ако ми светне лампата ABS в колата, може да е това, това и това, че и онова.. аз си го знам и без ИИ, че може да е и това, това, и това, че и онова. Че и още куп неща.
П.П. Да не говорим пък за малоумния тренд из какви ли не медии, изкуственият "интелект" да се приравнява едва ли не на субект с разум и да се рисуват апокалиптични картини как щял бил тунингованият аутокомплийт да управлява цивилизацията.. и прочие балалайки.