"Дефиницията за интелект е: Способността за вземане на адекватни решения в непознати ситуации."
Тъй де - баш по дефиницията...
1. и хората работим с проценти но неявно и/ли несъзнателно - напр. като видите една "девойка" и веднага изчислявате дали е под прага ви на "чувствителност" или е .. а-а-а аз /чак/ толкова пиене не мога да изпия т.е. да кажем че прагът ви е 50% ако ги нема нема смисъл да се пробваш даже (само че повечто хора не се замислят много как ги вземат повечето решения в тоя живот та.. от тая гл.т. ИИ маи e по-добър, там поне пада яко мислене и ако го накарш и точните проценти ще ти извади)
2. това за ония дронове си е точно "вземане на решения в непознати ситуации" - той е трениран само да разпознава типа самолет (по фюзелажа) че да не удари некой от селскостопанската авиация и второ да знае къде да го удари най-ефективано (там в статията от линка ми имаше снимка и с червен кръст беше отбелязано или отгоре ама зад пилотската кабина или в крилото - явно са се надявали да е зареден догоре с керосин чак и в крилата), но го пущат в непозната ситуация - него само му е казано като на човек, отиваш на тия GPS координати оглеждаш се за свободен самальот - там с другите дрони ще се разберете тъй че да не избомбите сичките само един и същ таралясник и... само това, останалото е от него (от ИИ-то)
П.П. Даже не е нужно да пушате видеото на... не знам как е по-равилно де се каже заставката или шапката (на предването) а бе на картинката (thumbnail-a) още - виждат се червените кръстове, явно там има доста гориво и/ли боеприпаси т.е. те на това са го обучавали там да разпознава и да удря и.. вероятно да прескача по дърти(те) таралясници дето вече и без друго ги е изяла ръждата и са там само за маскировка
https://www.youtube.com/watch?v=yEm4zFdixygа вече второто трябва да се изгледа - вижда се как точно там ги удрят, въпреки нахвърляните отгоре гуми за маскировка които въпреки че ги няма на шаблона (както му викате) ИИ добре се справя и само в нешaблонната ситуация - и с гуми и без гуми - т
ури им хикса както казват старите геймъри и айтишници...
https://www.youtube.com/watch?v=y-ksNjIAkJoЕх, имаше там и един бая ръждасал който можеше и да го прескочи и да литне до другия на 5 метра от него по-новия, но... човешко е да се греши (скоро ще трябва да вкл. и ИИ в тоя лаф - айде поне на 50% /както би казал ИИ/)
П.П.П. Ето
точно тук 4м19сек (в жълто) се вижда вземане на решение - art RTL (както ми го разясни един друг ИИ подходящо кръстен копилот) - (поради пушека от горящия самолет - преценя правилно че или тоя вече е поразен или че е в кофти позиция и от къдеш нищо се не види и размисля, същото би направил и човек в сходна ситуация)
artRTL deactvated: bad position (а на едно др. място има червена грешка
InternalError 0x4000 - понеже май опашката на самолета пречеше, дали не удари перка тоя дрон с грешка 4000 ..просто зах
оди под неподходящ ъгъл)
(Copilot) breaking it down: (artifical Radar Target Lock)
- "art" could refer to artillery or
artificial.
- "RTL" might stand for Return To Launch, Real-Time Location, or even
Radar Target Lock, depending on the context.