Не смесвай информиращ пост в профилиран по някаква тема форум, с научна статия

Нещата са чисто практически, върху практически опит.
Тука например (в този форум) колко научно обосновани статии сме написали, вкл. и ти самият?
А иначе, е те тука се разминаваме:
"1. Не е (дборе) обучено върху вашите си специфични БД, някой от които може и да не са публични, а се е самообучавало върху каквото намери из нета (само за справка програмист-агентите са обучавани върху реален код /а не върху какво мислят потребителите за тоя код/)
- най-вероятно щото на никой не му пука(ло) да го обучава върху правни и законодателни инициативи..."Т.е. че ако щеш цялото изговорено, писано и записано право, барабар със съдебната практика и всички дебели учебници да вкараш в базата му данни, това си остава просто база данни, и каквито и щеш усъвършенствания на алгоритъма да му правиш, това си остава просто изчисляване на вероятности върху базата данни. Нито от това ще придобие разум, нито ще почне да разсъждава. И никакъв интелект няма да стане, а ще си остане просто изчисляващ софтуер, пък ако ще и свръхмегабогата да е базата данни. Да, вероятно прекрасно се справя в сфери, свързани с изчисления, но където си трябва разсъждение- не. Това ми е мнението, вкл. и от личен опит. Нали писах как Грока вместо да вземе предвид съвкупността от смекчаващи и отегчаващи вината обстоятелства, наказателен казус му зададох (и това съм писал по-назад в темата), и да определи индивидуализирано наказание, той просто елиминира по-малкия брой отегчаващи със същия брой от повечето смекчаващи и му останаха само смекчаващи вината обстоятелства. Прихвана ги един вид. Да, ама правото не е аритметика. Там не се смята ей-така, -2 + 5 = +3, а се иска мисловен процес, разсъждение и оценка на всичкото, така да го кажа, че ще стане лекция по наказателно. Защото ако са само + 3 смекчаващи, това е за наказание към (че и под) минимума. Но ако са -2 отегчаващи и +5 смекчаващи, вече си е за над минимума, нагоре, че може и към среден размер, а за под минимума изобщо не може да се говори. И освен това, тези -2, +5, не са просто цифрички (аз за по-ясно ги изписах така) - всяко едно смекчаващо и/или отегчаващо вината обстоятелство си е индивидуално, спрямо извършеното престъпление, и дееца. Не става с изчисление. Някой път само едното отегчаващо евава мамата на петте смекчаващи, при определяне на наказанието.
Та така, аз свалих кюфтетата от скарата, айде