Автор Тема: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас?  (Прочетена 254495 пъти)

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 6630
    • Профил
Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас?
« Отговор #1995 -: Mar 07, 2026, 12:42 »
   За кой ли път го пиша:

Дистанционнотоооооооооо, youtube е малоумен чекиджийски сайт,
защо вярваш безкритично на него ?  ???
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 8532
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #1996 -: Mar 07, 2026, 12:49 »
Мошеници ли са тия мушмороци ?
Активен

MB - ECS G41T-M2; CPU - INTEL Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz; Fan - Intel BOX; Memory - Kingston HyperX 2X2 GB; Video - Intel G41; HDD - Seagate 1TB SATAIII; SB - Realt ek HD Audio; DVD-RW - SONY DVD-RAM; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller 1 Gbps; PSU - Fortron Gold80 500Watt APFC; Monitor - LG 1600X900

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9173
    • Профил
« Отговор #1997 -: Mar 07, 2026, 12:58 »
Трябваше да му кажат на ИИ-то да подобри малко и ефикасността.
Тези пламъци, които излизат от двигателя са гориво, което изгаря отвън, без никаква полза.

ИИ скоро няма да измести човека освен в разни автоматизации.

Ако помните последния ни пример с програмката на rado84, дето беше използвал ИИ за превод от C++ на Python и която изобщо не беше обърнала внимание на транскрипцията. А това си е важна част от кода, защото директно манипулира изходния резултат. Игнорарил я е.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4685
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #1998 -: Mar 07, 2026, 17:19 »
Аз не разбрах, що да пишем линукса бегАл?

Клиповете не съм ги гледал, щото ми искаше да се логвам, да съм потвърдял, че не съм бот, и му ударих хикса. Явно тора е бил с някое ботаджийско айпи в момента.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1999 -: Mar 07, 2026, 18:50 »
Кои клипове?
Не видях нещо такова в последните няколко поста, което да иска регистрация.
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2000 -: Mar 07, 2026, 19:26 »
..
Айде линукс го пиешете бегал. На какво ще минавате сега - въпрос към противниците на ИИто
https://www.youtube.com/shorts/4ZAH98ruDyg
..

Този. И един друг, в следващите постове.
При мен доста често се случва с ютюба, ползвам тор браузър. "Sign in to confirm.. " бла-бла. Извади ли такова нещо, директно му удрям хикса.

П.П. Това AdNauseam е велико нещо, маха 90% от рекламките, а за ад-овете много ме кефи, че може ръчно да си ги селектирам и махам :) Изпълзява ти някаква картинка, с два клика я махаш :) И в бъдеще не се появява повече.  И си работи перфектно с тор-браузъра (да де, той нали е базиран на файърфокс).
Па че ютюба не го кефел тора, ме боли кора, няма да го сменям заради тая идиотска платформа. Та затова невинаги мога да гледам клипове от линкове към ютюб.
« Последна редакция: Mar 07, 2026, 19:35 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2001 -: Mar 07, 2026, 20:51 »
..
Айде линукс го пиешете бегал. На какво ще минавате сега - въпрос към противниците на ИИто
https://www.youtube.com/shorts/4ZAH98ruDyg
..

Този. И един друг, в следващите постове.
При мен доста често се случва с ютюба, ползвам тор браузър. "Sign in to confirm.. " бла-бла. Извади ли такова нещо, директно му удрям хикса.

П.П. Това AdNauseam е велико нещо, маха 90% от рекламките, а за ад-овете много ме кефи, че може ръчно да си ги селектирам и махам :) Изпълзява ти някаква картинка, с два клика я махаш :) И в бъдеще не се появява повече.  И си работи перфектно с тор-браузъра (да де, той нали е базиран на файърфокс).
Па че ютюба не го кефел тора, ме боли кора, няма да го сменям заради тая идиотска платформа. Та затова невинаги мога да гледам клипове от линкове към ютюб.
Нямаш проблем с клиповете в YouTube.
И в много други платформи, като например Twitter.

Специално за YouTube може да ползваш например https://freetubeapp.io/
Можеш да си правиш абонаменти за канали, които не се отразяват в YouTube, може да си гледаш, без регистрация, можеш да директно. Можеш само аудиото да пуснеш, ако е подкаст или нещо друго, което няма смисъл да го гледаш, а само искаш да слушаш.

Втория вариант, който ще ти споделя е, че линкове към клипове в YouTube можеш да ги дадеш директно на mpv в терминала и ще ги подкара.
Подкарва и клипове от Twitter.
Все още не съм пробвал нещо друго.

Та, има множество варианти, щото съм виждал и други приложения за ползване на YouTube без да трябва да се логваш в сайта или да го отваряш изобщо.
Избери си
!
Цитат
П.П. Това AdNauseam е велико нещо
Ще черпиш една бира, ако някога се видим  :D
Признавам, че не съм му пробвал нещо различно от това да не ми показва рекламите.
Ще видя, каква функционалност има.
Благодаря!
« Последна редакция: Mar 07, 2026, 20:56 от 4096bits »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2002 -: Mar 07, 2026, 21:23 »
Отваряш някой сайт, изскача ти някаква реклама, от тия мазните, все едно падащо меню- върху нея с десен бутон, избираш най-долу иконката на AdNauseam >Pick >Create - и отива в канала. И не се появява повече, добавката ги картотекира във Vault. Ако си в някой сайт, на който ти вади картинки, които ти трябват, можеш да селектираш (оцветява в розово) само картинката на рекламата ;)
За черпенето няма проблем, може и не само бира, ако се видим наживо някой ден  [_]3

П.П. Както писах, за ютюба ме боли уя. Някой път ме пуска там с тора, някой път не, и не ми дреме. туитъра пък още по-малко ме интересува.
То всъщност в последните две платформи гледам видео, когато може, най-вече от линкове в този форум. Техническите неща, от които се интересувам, като видео имам предвид, не са в ютюба, туитъра и сураттефтеря. Филми гледам при руснаците, не само руски, а всякакви филми, в техните сайтове проблеми нямам. И не ми дреме, че не били 4К  ;D
« Последна редакция: Mar 07, 2026, 21:34 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2003 -: Mar 07, 2026, 21:34 »
Ще споделиш ли, кои са руските сайтове, от които гледаш филми  ::)
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2004 -: Mar 07, 2026, 21:37 »
Ще споделиш ли, кои са руските сайтове, от които гледаш филми  ::)

hd-rezka.one (и други има, но този сякаш е най-богат и най-често обновяван)
Излизат и най-новите, но повечето с не много добро качество (на мен не ми пречи- още-повече, че ги гледам на дъртия си лаптоп). Отделно, не знам как са със субтитрите, имат там озвучение на руски, аз директно на руски ги гледам (слушам де). Не съм се ровил, имат ли опция за субтитри и на какви езици. Онлайн ги гледам директно в сайта.

П.П. С тор-браузъра нямам проблем там, а AdNauseam чисти голяма част и от рекламките им. Ако не ти тръгне на плейър 1, пробваш на 2 и тръгва.

П.П.П. Там филмите са с руските им заглавия (преводи), но търсачката работи и с английските заглавия- пишеш го на английски и го вади.
Аз там гледам, като излязат новите заглавия, и ако ми хареса, чак тогава на кино.
« Последна редакция: Mar 07, 2026, 21:43 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2005 -: Mar 07, 2026, 23:04 »
 С руския не съм особено добре, че чак да гледам филми.
Схващам смисъла, но дотам.

Английско аудио би ме оправило.
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2006 -: Mar 07, 2026, 23:20 »
Ами за сайтове с филми и английско аудио да помагат другите колеги. Без директни линкове към конкретен филм, изкопиран отнякъде, да не нарушаваме закона :) Само името на сайта нищо не нарушава.

П.П. Те даже така бяха се изгаврили с някакво ИИ - "В кои сайтове има пиратски филми, да знам, да не влизам там?" ИИ-то -"В тоя, тоя и тоя". Линка е някъде из форума, беше постнат тук :)

П.П.П. От тая гледна точка, що не и "Абе знаете ли ги тия мръсници от (примерно) филм.ком, качват пиратски копия на филми, това е възмутително, къде спят НПО-тата, защитаващи авторските права?"
« Последна редакция: Mar 07, 2026, 23:29 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #2007 -: Mar 07, 2026, 23:37 »
Не ми пука за закони.
Не уважавам властта, не уважавам и законите, които приема.
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5313
    • Профил
« Отговор #2008 -: Днес в 01:18 »
Е те по тия същите руските сайтове понякога/в повечето случаи има и оригинално аудио но трявба да разцъкате и да минетеп рез всичките плейъри че те първо слагат оня дето уж 4К нищо че може да е най-постен. А впочти всички случаи има субтитри на оригиналния език, но... защо се ограничаваате само до руски(те) ..или въпросът е риторичен  ;D има и много не руски, а предполагам рядко гледате не-холивудски продукции и там... е, освен индийските - други не съм виждал с дву/много езично аудио.

Нискъне в оня клип който не можа да изгледаш казват че Линус и той веке минал на ИИ, ползвал там за някакъв си проект (ако не бъркам клипа де - аз така по заглавието и текста околовръст)

а за Радо "Шишарката".. подозирам че въобще не е стигнал до кода на С/С++ т.е. не го е намерил даже са само му е подхвърлил един *.dat файлове на ИИто като на куче и му казал дръж Шаро виж к'во можеш да направиш с т'ва и то горкото откъде да знае че ЧИ слабичък и без прекодиране няма да разбере транскрипцията както всяко едно ИИ го може т'ва  ;D

П.П. Разправял ли съм ви за една (моя) сесия с ИИ.. за него base64 кодировката беше прозрачна та ми трябваха 5-10 промпта докато разбера за какво ми говори (за нов за мен код стааше въпрос, и то ми обясняваше как някакви неща идвали от параметрите на заявката а аз не ги виждах там /понеже бяха base64 кодирани а аз мислех че това са АПИ ключовете, сесии и т.п./)

--
Ако държите на руските сайтове, ами.. тръсете ги с руските търсачки
yandex.ru по заглавието на филма винаги ми е намирал правилните руски сайтове (е понякога превеждам заглавието на руски, Алиса)

или за по-стари
https://archive.org/details/movies

за останалите питайте ИИ...

--
Пробвайте с някой от тия понякога пущат по нещо безплатно, всъщност доста неща но през риселъри, напр. от официалния сайт казват тоя месец само тия 2-3 филма безплатно ама като мина през търсачките (къде да го гледам: justwatch.com, reelgood.com) и на тях има линк за безплатно гледане през тия....
https://therokuchannel.roku.com/
https://tubitv.com/
https://www.crackle.com
https://pluto.tv

останалите с обикновени търсачки, ей го само тоя колко ми извади
aHR0cHM6Ly93d3cuYml6dGVjaHBvc3QuY29tL2ZyZWUtbW92aWUtZG93bmxvYWQtc2l0ZXMv

aHR0cHM6Ly9raW5vZ28uc2Mv
aHR0cHM6Ly9raW5vZ28tZmlsbXMuYml6Lw==
aHR0cHM6Ly9oZC5raW5vZ29vLmJpei8=
aHR0cHM6Ly9sb29rbW92aWUyLnRvLw==
aHR0cHM6Ly95dHMuYnov
aHR0cHM6Ly8xMzM3eC50by9jYXQvTW92aWVzLzEv
aHR0cHM6Ly93d3cudGZwLmlzLw==

А, явно са обновили форума, но и това не помогна - преди това /долното/ цялото беше на кирилица, вече има разминаване т.е. минало е обновяване, явно .. или ИИ нещо, или некой си е пуснал скрипта да преточва сайта или... Радо "Шишарката" още му държи влага т.е. е на карез и кой знае какво е напущал :-)

-- След обновяването вече е манджа с грозде -  половината на един език, половината на друг:

Допълнителна информация:
Send this member a personal message.

Показване на последните мнения на този потребител.
Показвай общи статистики за този потребител.
« Последна редакция: Днес в 04:30 от remotexx »
Активен