..
Нискъне в оня клип който не можа да изгледаш казват че Линус и той веке минал на ИИ, ползвал там за някакъв си проект (ако не бъркам клипа де - аз така по заглавието и текста околовръст)
..
Аха, мерси. Е, нека си го ползва, щом му върши работа ИИ-то, пък и нали ти самият казваш същото- че ти върши работа.
За филмите- на мен най-готино ми е на български, но са рядкост

И като няма, предпочитам руското озвучаване пред английското, защото руският ми е по-добър от английския. Честно казано, английският ми е слязъл на ниво еври дей неща, ако мога така да се изразя. Преди бяха при мен двата езика на едно ниво. Английския го ползвах постоянно, като бях във време оно по корабите- в морето международният език е английският (че и в небето, колкото и да се пенявят французите). Обаче отдавна не съм в морето и съответно, не ползвам английски толкова, нивото му (при мен) пада. Реално го ползвам само за четене, и то все по-често се усещам, че за тоя-оня израз ползвам преводач. Руския го ползвам редовно за разни технически неща- схеми, разни чертежи и обяснения. При руснаците има страшно много безплатни неща, за които в ЕС и САЩ искат да плащаш. Или пък например, миналата година ми трябваше инфо, как да възстановя една система на колата. Търся по нета на инглиш, напр. в ютюб- като махнем проблема със "Sign in..", с малко въртене на айпита обикновено се оправя, гледам клип на инглиш, някакъв пич почва да обяснява- това така, тука откачаш това, ето тук ти трябва това.. тъкмо се изкефя, и в един момент клипа спира, и пича вика- за цялото инфо се регистрирайте на канала ми. Ами не ща.. Отивам в руския сегмент, там пак клипче, показва, обяснява, всичко докрай, без регистрации и такива финтове - и си оправих системата. Специфични чертежи, схеми, това трудно го намирам по форуми (за колата говоря) фрий при англоезичните, при рускоезичните- заповядай. Те руснаците (и рускоезичните изобщо) преди и в ютюб качваха разни описания, но в последните години се изтеглиха в техния си рутуб и там качват, та и затова руският ми е по-удобен от английския- ами просто го ползвам редовно, а английският не. И ако няма на български, по- ми е удобно на руски, отколкото на английски.
П.П. Руснаците са царе да направят от нищо нещо, особено по тая част, на която англоезичните казват DIY, а на руски е "своими руками".
Как се разглобява диференциал (на МПС) например- американеца го прави на една маса, с хиляда отделни инструмента, че и химии (за някоя запекла резба), хиляда подвижни лампи и прочие - все едни мини цех гледаш. Да, ама аз мини цех у дома нямам. Руснакът слага диференциала на един тезгях, с най-много менгеме на него, с 1-2 прости ключа, клещи, често и чук и много "мата", го разглобява. Ама нямал специално чукче с гума накрая, да не нарани нещо- става и с подложка от парче дърво. Чам, че по-меко. Запекла резбата- бам с горелката (и то горелка от тия на пропан-бутан, дето приличат на голяма запалка, и ги продават за смешни пари в магазини от типа "Всичко за 1 лев") нагрява и с прост ключ развива.
Спиртна лампа (трябваше ми такава) от консервена кутия и малко термоизолация - моля, заповядайте, руснакът даже от алуминиево кенче на "Кока-кола" направи такава. И то дето гори и с всякакъв боклук, например първак-ракия, първия литър, метилов спирт, далеко от чистота, не е задължително чист технически. Ремонт на винтоверт, разхлопала се главата му- на Запад повечето хора не са по ремонтите на такава техника. Руснакът разглобява всичко, сменя две "копеечни" втулки, показва къде са, как се свалят, какви размери са, сглобява- готово, старият инструмент подновен.
Филтър за аквариум - какви ли не пробвах вкъщи, все водата помътнява след 4-5 дена. При руснаците "своими руками"- корпуса от обикновена пластмасова кутия, пълнежа керамзит, парче вата, останала от изрязване на филтър за аспиратора, един слой зеолит, малко лепило и каква да е ПВЦ тръбичка - айде готово, водата стои чиста два пъти повече време, без да купуваш филтри от по 60-70 лева, и нагоре.
Между другото, украинците са същите, и при тях много полезно инфо съм намирал. В повечето им форуми руският език преобладава.
А новините им на руснаците почнах да ги гледам след като почна войната. Преди това слабо се интересувах от инфополето им, както там го наричат. Но след като еврогейовете почнаха с глупостите, че новините им трябвало да се блокират, то било хибридна атака и прочие глупости, почнах да гледам там. И не беше изненада, че в руското инфополе има новини, за които в ЕС (и нашите юроатланти вкл.) не обелват и думичка. А ако обелят, е откровено изкривено.