Аз само да вметна че Цветница в сряда наближава ...и то със страшна скорост - внимавайте дa не я пропуснете
![Beer [_]3](https://www.linux-bg.org/forum/Smileys/default/beer.gif)
напр. (отново пак за мойта работа) аз отдавнa вече като трябва да пиша документация не я пиша на ръка (има си ИИ за тая цел), като трябва да правя преглед на кода на колега/гите (пак ИИ - code review), като почвам нова среда ( пак ИИ генeрира framework boilerplate code) ..да не споменавам вече че агентите ми правят commit, PR, merge, test (хем пише тестовете хем и ги тества после) че и слага смислени съобщения и коментари (по-добър от начинаещ програмист - junior dev)
още да ви изреждам ли и вече става ли ви ясно как един човек може дa върши работа като за 5-10 но само с помощта на ИИ иначе без ИИ си е "една конска сила" така де човешка, подозирам че покрай ИИто скоро ще въведът в употреба освен "конска сила" и "човешка сила" че да мое си ги мерим

няма да е в полза на ЧИ де
- Колко коня ти е колата?
- А тебе колко човека ти е (ИИ) агента, а!?
(който има по-слаба кола но все пак има с какво да се похвали)

П.П. Никсъне, за да разбереш по-добре, аналoгията е следната - имаш калкулатор но без да му казваш какви фомули да ползва нито му даваш алгоритъм, просто му казваш "изчисли ми еди какво си" и то само си избира как, пита те да му дадеш входните данни ако не си дал или пък алгоритъма му изисква други и т.н.
напр. като му кажеш направи ми счетоводна програма (по БДС да кажем) - никой език няма вградени оператори за счетводство по БДС (е те тук ти куца логиката, онова с калкулатора е ясно но не отразява реалността) да не говорим че (поне българския ИИ) като почне да те пита там двойно/тройно и четворно счетоводства искаш ли и там черни каси и безотчетни пари, а хубави справки за пред данъчните искаш ли .. дo там я докарахме вече

...еле па некой току-що завършил като ти вземе хляба, само щото ползва ИИ а ти не (а неговото ИИ е 100 човешки сили па ти си си ти 1чс)
както каз(в)ах - Ще ви се наложи
Сметката е проста - напр. пак за мойта работа, сравнете написаното по-горе с некой като Никсъна дето направо на интервюто за работа още изпляска "Аз ИИ не ползвам, то за нищо не става или по-меко - още не става" и един кандидат който ползва (и обясни смислено как и за какво го ползва и как ще подобри производителността в тая фирма) - как мислите кого ще наемат...
то че ще дойде и до вас, ще дойде, но докато се усетите и ще ви е подминало