Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 42   Надолу

Автор Тема: Спецоперация и мир  (Прочетена 50530 пъти)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7483
    • Профил
Re: Спецоперация и мир
« Отговор #195 -: Jul 11, 2022, 09:48 »
За малките и големите букви на предметите в училище, дни отседмицата, месеци и прочее не се врънкайте, щото @jet си ги пише така по инерция. По техния край така си се пишат. Ма има достатъчно други трески да дялкаш по него. Само аз съм съвършен  :D
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6433
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #196 -: Jul 11, 2022, 09:53 »
А такаааааааааа
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

ray

• Напреднали
  • Публикации: 1464
    • Профил
« Отговор #197 -: Jul 11, 2022, 09:53 »
Никакви аргумети/думи няма да убедят @jet, него само реализирана и публично призната реалност може да го убеди (по-скоро да приеме без да е вътрешно убеден, поне на думи).

Предполагам че и тогава пак ще намери "виновници" и "обяснения" за несбъднатите пророчества и предсказания  :P Той не греши - никога !
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5042
    • Профил
« Отговор #198 -: Jul 12, 2022, 11:35 »
   Реактивния винаги се е барал за тузар,и винаги е имал свръхвисоко самочувствие.

Само че ... има теЗла,която лесно може да се хакне.
Интересно,дали е взел някакви мерки това да не се случи ...
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #199 -: Jul 12, 2022, 11:48 »
Еми мрежата на колата трябва да е зад два NAT-a и поне три Firewall-а.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #200 -: Jul 12, 2022, 12:18 »
   Очевидно подчинените на Мъск не са се постарали ...

И между другото,може да се хакне по няколко начина.
Има видеоклипове в тубата и на други места.
В един от тях 19-годишно пишлеме отваря предните врати на теЗла -та,
после я подкарва,все едно,че е негова ...

Какво да коментираме !
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7483
    • Профил
« Отговор #201 -: Jul 12, 2022, 13:06 »
То и със заключването на много коли е така. Купуваш си една джаджа, да ти слуша честотите и после можеш да ги повториш и излъчиш.

Все още работи с много от колите този номер. Дори с повечеето.

А има и начин тази система с ключа да се заобиколи изобщо.

Най-евтиния трик е да принудиш колата да си помисли, че е станал инцидент и да се отворят предпазните възглавници. Тогава и вратите се отключват.

Да живеят компютрите и електрониката. Само правят нещата за бандитите по-лесни.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3469
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
« Отговор #202 -: Jul 12, 2022, 15:04 »
Колите ви от 20в. така се отключват, при колите от 21в нещата са другояче. Например съм забранил колата да се отключва когато я наближа с телефона (всички хакове до момента до едно време работеха през тази пробойна), отключвам си я с картата - така колата дори не търси ключ в ефира (сканирай си ако си нямаш работа). Активирал съм и пин кода за потегляне.  Но най-големия фийчър е че 1) е винаги в интернет  - винаги знаеш къде е колата и винаги може да бъде блокирана (ако не от мен то поне от Тесла) - тогава става само за резервни части.; 2) си получава ъпдейти (включая секюрити такива); 3) мога да оглеждам с камерите какво става около колата отдалечено през телефона; 4) като гледам дори не сте  и чували за Centry Mode; 5) работи под Дебиан; 6) колата детектва когато се опиташ да я натовариш на платформа или да я влачиш.
« Последна редакция: Jul 12, 2022, 15:07 от jet »
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4013
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #203 -: Jul 12, 2022, 16:05 »
А има ли кражби на електрички? Че ми стана интересно, не техническата част, т.е. как, а дали ги крадат? Джамбазите дали са почнали вече с клонингите и препродажбата в страни извън САЩ и ЕС?
Колите от 20 век си имат и предимствата :) Например по-малко електроника.
П. П. Цитирам- "6) колата детектва когато се опиташ да я натовариш на платформа или да я влачиш."- това съм го виждал на стар мерцедес w201, по-известен като 190-ка, не е само при теслите. Пича си  беше вградил някакви сензори (не познавам техниката), ако има разместване, смяна на наклона- му звъни джиесема. Ако му затапят с "тапа" джиесем сигнала на колата (в някакъв допълнителен модул, монтиран вътре в колата има сим-карта)- пак му звъни джиесема, че колата е затапена. Не знам как се постига технически, но ми го демонстрира, включително и с тапата за джиесем-сигнала на операторите. Неговия телефон в мен, аз през две преки в барчето, той с тапа затапва колата и телефона му при мен звъни. За разместването и наклона ми го показа, като се затвори сам в колата, включи там алармата, заключи колата и я пусна да се движи напред по инерция, без да я пали- пак му зазвъня телефона (беше у мен). Доста интересно показнО беше.
Нещо се плащало там на мобилния оператор, за да ти звъни тела, като се случи затапване, или местене.

П.П.П. Уточнявам, че такава алармена система, естествено, не е фабрична на такава стара кола, човека се занимава с аларми и прочие електроника и си е монтирал такова чудо на своята кола.
« Последна редакция: Jul 12, 2022, 16:23 от Nik123 »
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #204 -: Jul 12, 2022, 16:42 »
Колите ви от 20в. така се отключват, при колите от 21в нещата са другояче. Например съм забранил колата да се отключва когато я наближа с телефона (всички хакове до момента до едно време работеха през тази пробойна), отключвам си я с картата - така колата дори не търси ключ в ефира (сканирай си ако си нямаш работа). Активирал съм и пин кода за потегляне.  Но най-големия фийчър е че 1) е винаги в интернет  - винаги знаеш къде е колата и винаги може да бъде блокирана (ако не от мен то поне от Тесла) - тогава става само за резервни части.; 2) си получава ъпдейти (включая секюрити такива); 3) мога да оглеждам с камерите какво става около колата отдалечено през телефона; 4) като гледам дори не сте  и чували за Centry Mode; 5) работи под Дебиан; 6) колата детектва когато се опиташ да я натовариш на платформа или да я влачиш.

ЪХЪ...
"1) е винаги в интернет  - винаги знаеш къде е колата и винаги може да бъде блокирана (ако не от мен то поне от Тесла) - тогава става само за резервни части.; 2) си получава ъпдейти (включая секюрити такива);"

Ами именно това е един от основните проблеми:постоянната интернет връзка.
Т.е. колата  може да се хакне.
По отношение на ъпдейтите: ами миналата (или по-миналата) година хакнаха
СоларУиндс именно през ъпдейтите.
Че и М$ изпищяха ...

След като успяха да хакнат толкова могъщи корпорации,смяташ ли,че
ще е сериозен проблем някаква каруца ?
« Последна редакция: Jul 12, 2022, 16:45 от spec1a »
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #205 -: Jul 12, 2022, 16:48 »
То тогава най-хубу една Жигулка, или едно Москве.
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #206 -: Jul 12, 2022, 16:57 »
   Абсолютно !
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #207 -: Jul 12, 2022, 16:59 »
ХАхахаххахааааааааааааааааааа............или пък едно Трабантче или Запорожка.

Проста кола - чиста работа.
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4077
    • Профил
« Отговор #208 -: Jul 12, 2022, 16:59 »
Айде, замина си цяла бригада (имаше май стар руски сериал с това име) барабар с бригадира - не им трябват явно ни перални ни тоалетни чинии, ни нов багажник за лдата ни за жугулката нито за москвето..

https://m.youtube.com/watch?v=-4rTwj5B3TE

..особено за Москвето  :o
Активен

spec1a

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #209 -: Jul 12, 2022, 17:05 »
   А ти,дистанционен,каква кола караш бе ?

Също ли теЗла ?
Или си баровец, може би най-новия ел. "Мерцедес" дето можел да изкара