А има ли кражби на електрички? Че ми стана интересно, не техническата част, т.е. как, а дали ги крадат? Джамбазите дали са почнали вече с клонингите и препродажбата в страни извън САЩ и ЕС?
Колите от 20 век си имат и предимствата

Например по-малко електроника.
П. П. Цитирам- "6) колата детектва когато се опиташ да я натовариш на платформа или да я влачиш."- това съм го виждал на стар мерцедес w201, по-известен като 190-ка, не е само при теслите. Пича си беше вградил някакви сензори (не познавам техниката), ако има разместване, смяна на наклона- му звъни джиесема. Ако му затапят с "тапа" джиесем сигнала на колата (в някакъв допълнителен модул, монтиран вътре в колата има сим-карта)- пак му звъни джиесема, че колата е затапена. Не знам как се постига технически, но ми го демонстрира, включително и с тапата за джиесем-сигнала на операторите. Неговия телефон в мен, аз през две преки в барчето, той с тапа затапва колата и телефона му при мен звъни. За разместването и наклона ми го показа, като се затвори сам в колата, включи там алармата, заключи колата и я пусна да се движи напред по инерция, без да я пали- пак му зазвъня телефона (беше у мен). Доста интересно показнО беше.
Нещо се плащало там на мобилния оператор, за да ти звъни тела, като се случи затапване, или местене.
П.П.П. Уточнявам, че такава алармена система, естествено, не е фабрична на такава стара кола, човека се занимава с аларми и прочие електроника и си е монтирал такова чудо на своята кола.