« Отговор #2794 -: Oct 02, 2024, 20:55 »
Не.
За Израел се чудя нещо друго- проведоха наскоро две уникални операции- пробутаха на "Хизбула" заредени с взрив пейджъри и радиостанции, и ги взривиха (заедно с ползвателите). Малко спорна акция, още-повече в чужда държава, граничеща с тероризъм, защото не само хизбулаторите ползват пейджъри и радиостанции, а половината Иран, даже имаше снимка с президента им, на масата до него- пейджър, но този аспект няма да го коментирам. След бума с пейджъри и радиостанции, хвърлиха бомби и ракети и избиха почти цялото ръководство на "Хизбула" - което на мен ми говори, че са ги хванали на едно място, но как да е. Т.е., мисълта ми е, че израелското разузнаване е изключително компетентно и действа професионално, също така, че има способността да събира уникална информация, и то относно силен враг.
И на фона на всичко това, някак не ми се вярва, че в същото това компетентно и професионално разузнаване, не са знаели какво се е готвило миналата година- когато навлязоха в Израел всякакви босоноги маймуняци, по потници и с автомати, както и с разни глайдери, варвари, и изтрепаха освен сума ти цивилен народ, и някои подразделения на израелската армия по границата. А по-скоро, са знаели, но са ги оставили ("проспали") да влязат и да си извършат зверствата, за да имат после оправдание за всякакви свои действия. Като страничен (или може би не по-малко важен) резултат- в Израел това тушира и протестите срещу Нетаняху и плановете за промяна във Върховния им съд (а бяха доста стабилни протести).
Лично мнение, може и да греша, но така ги виждам аз нещата.
Относно Руско-украинската война- ясен е изходът, украинците губят. Още по-бързо ще се развият нещата, ако се запали и война в Близкия изток- оръжията на САЩ ще си сменят посоката, от Украйна, към Израел. А насам (към Европа) пак ще тръгнат масово емигранти.