Еми как няма да търсят къде да ударят украинците и икономически, на тях им нахакаха сума ти пакети със санкции:
https://fakti.bg/world/1072796-sibiga-rusia-tarsi-nova-kriza-s-hranite-udraiki-korabi
Какъв е украинския проблем в главата, открих едва, когато Ремо написа (преписа от тях) „Горит Москва“. Но проблема на западняците ми е ясен много по-отдавна. Те си мислят, че нещата се случват на празно място, голо поле. Няма причинно-следствени връзки. Няма историческо натрупване. Това е голям елементаризъм.
Дори вчера като написах за опростяването, Ремо ме поправи, че било по най-късия път, а не по най-простото обяснение. Ама в главата на западняците, земята е плоска, Галилей не се е раждал и змея от Мордор ги чака накрай света с отворена паст, защото е толкова гладен, че не може да я затвори. Западните журналя до един трябва да ги освидетестват, това е олигофрения.
Англичаните принудиха руснаците да го направят. Те не искаха. В самото начало на войната цяла година едностранно поддържаха, предложеното от самите тях зърнено примирие. В същото време се опитаха да
подарят жито на Африка, но не им беше позволено да го изнесат през Босфора. В същото време, украинците подучени от англичаните, им потопиха флагманския кораб, използвайки за целта съветско торпедо, за да ги унижат.
През всичките четири години на войната англичаните (украинците) не спряха нито за момент да нападат Русия по море, като това изобщо не беше ограничено само до Черно море и в никакъв случай само до военни кораби. От близо година почти не са нападали военни кораби и пристанища, защото руснаците с две годишно закъснение (те никога не са били по бързането, такива са си мърди) взеха да ги защитават.
И въпреки това и още много само до преди месец руснаците не отговаряха на всички тези провокации, за което лично аз съм ги ругал до небето, което е нищо спрямо това, което ги попържаше самото руско общество.
Безкрайно закъсняха. Това трябваше да го правят от началото. Няма причина да имат хуманитарни подбуди, когато самото украинско ръководство няма никаква жал към собствените си поданици.