Автор Тема: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2029 год.  (Прочетена 725894 пъти)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4928
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
По-скоро ще си пробват корейците новите ракети и др. техника в бойни условия. То цялото НАТО прави същото откъм украинската страна.
Пропагандата от идиоти за идиоти, че на руснаците не им стигали хора и техника и затова им трябвали северните корейци, дори не си струва да се коментира. Не руснаците правят амнайста мобилизация и мобилизират даже и полуинвалиди, които ловят из улиците, също и не руснаците реват пред целия свят за оръжие, това се случва при украинците.
« Последна редакция: Aug 06, 2026, 14:54 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9709
    • Профил
На мен дуго ми се върти в главата.
Руснаците плениха доста американска и европейска техника.
Включително и непокътнати машини.

Питам се, колко от тях са предали и на корейците, след като са разбрали, каквото им трябва от тях?
Сигурен съм, че тази мисъл не дава мира и на не малко хора в Пентагона.
Откакто С. Корея разработи ядрено оръжие, никой вече не се заяжда с тях, включително американците.
Само от време на време се съобщава по медиите, когато тестват някоя и друга балистична ракета.
През останалото време нищо не се чува за тях.
А преди това Тръмпа много им се заканваше. И не само той.

Питам се още, колко ще им трябва преди да разработят собствени хиперзвукови ракети.
Иран го направиха самостоятелно.
Макар и все още да не са използвали такива.
Предполагам, че ги пазят за специални задачи.

Опасявам се и друго.
Сега, като Японската йена тръгна надолу, а САЩ се юрнаха да я спасяват, дали това е възможно изобщо?
Ако икономиката на американците започне да се срива, Тръмп ще започне още повече да дрънка с оръжие и не съм сигурен, докъде този ненормалник ще стигне.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

jet

• Напреднали
  • Публикации: 3470
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Гледам тука още си описвате сънищата и преписвате пропагандата.
Ама Лилипуткин се оказа най-некадърният руски ръководител. Надмина дори рекордьора по некадърност Брежнев.
Много му се кефите на Путкин ама помогна за разпада на СССР, сега разпада Рассия с пълна парА.
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 9709
    • Профил
Добър вечер.

Ами дай пресните и неизкривени новини.

Ние тук си ръсим старата пропаганда или каквото ни снасят да кажем срещу броени копейки.
Може пък да ни обърнеш в правата вяра.
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5877
    • Профил
А къде ли за продали/изпили(ли) хубавия плат за парашута...
https://novini.bg/article/2026080619203273563

и отново стария рефрен - инвестирахте ли се (а.к.а. а бе вие новините следите ли ги въобще)
https://novini.bg/article/2026080618550158852
...прекъсване на електроснабдяването на фона на енергийната криза на острова, причинена от блокадата на доставки на петрол на САЩ, която затруднява снабдяването на горива за централите и електрогенераторите в Куба.

П.П. На бай Дончо му се иска остров, ма Гренландия му приседна нещо, да видим сега кубинката дали нема да му полегне...
« Последна редакция: Aug 06, 2026, 22:56 от remotexx »
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9145
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Гледам тука още си описвате сънищата и преписвате пропагандата.
Ама Лилипуткин се оказа най-некадърният руски ръководител. Надмина дори рекордьора по некадърност Брежнев.
Много му се кефите на Путкин ама помогна за разпада на СССР, сега разпада Рассия с пълна парА.

Ей, човек последните няколко години, дето не съм активен, ти най-много ми липсваш, защото те чувствам най-близък. Живееш в Канада, дето живее и близкия ми Лисо по вестникарската линия. С теб се разбираме на тема Блаватска, Щайнер и най-великия Сент-Ив д'Алведр. И не на последно място си учил електроника, което е моя граал. И Ники поназнайва, ама ти си божество.

Липсваш ми, пиши по-често!

=*=

Сега по другия въпрос. Аз съм последния, дето може да бъде наречен путинист. Тоя не го трая и в червата си. Ама не съм съгласен с оценката ти. Според мен Брежнев е единствения, общо взето читав водач-капитан-вожд на Съветския съюз. А и за путяка мисля, че всъщност не се справя зле в сложната, международна обстановка. Обвинявам го в това, в което и повечето руснаци. Много е мек. Не е решителен. Разчита на диалога, вместо на бруталната сила. Знае, че го лъжат западните „партньори“ и остава да си разиграват коня по дъската, а дори не знаят правилата на шахмата.

Но това е нещо хубаво. Ако Путин беше, такъв, какъвто го искам, отдавна на тази планета да е останал само третия свят и то силно мутирал след стотиците попадения от водородни и други бомби.
« Последна редакция: Днес в 00:15 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 9640
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Еми как няма да търсят къде да ударят украинците и икономически, на тях им нахакаха сума ти пакети със санкции:

https://fakti.bg/world/1072796-sibiga-rusia-tarsi-nova-kriza-s-hranite-udraiki-korabi
Активен

Без подпис - най-хубу. Че тука разни цървули мрънкат като дървени философи.

Acho

• Напреднали
    • Профил
Сек'ви пинизи и пунтове са измислили в хода на войната:

https://www.dnes.bg/a/2-svyat/731049-ruski-lyubovni-kapani-primamvat-ukrainski-voynitsi-kam-smartta
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Еми как няма да търсят къде да ударят украинците и икономически, на тях им нахакаха сума ти пакети със санкции:

https://fakti.bg/world/1072796-sibiga-rusia-tarsi-nova-kriza-s-hranite-udraiki-korabi

Какъв е украинския проблем в главата, открих едва, когато Ремо написа (преписа от тях) „Горит Москва“. Но проблема на западняците ми е ясен много по-отдавна. Те си мислят, че нещата се случват на празно място, голо поле. Няма причинно-следствени връзки. Няма историческо натрупване. Това е голям елементаризъм.

Дори вчера като написах за опростяването, Ремо ме поправи, че било по най-късия път, а не по най-простото обяснение. Ама в главата на западняците, земята е плоска, Галилей не се е раждал и змея от Мордор ги чака накрай света с отворена паст, защото е толкова гладен, че не може да я затвори. Западните журналя до един трябва да ги освидетестват, това е олигофрения.

Англичаните принудиха руснаците да го направят. Те не искаха. В самото начало на войната цяла година едностранно поддържаха, предложеното от самите тях зърнено примирие. В същото време се опитаха да подарят жито на Африка, но не им беше позволено да го изнесат през Босфора. В същото време, украинците подучени от англичаните, им потопиха флагманския кораб, използвайки за целта съветско торпедо, за да ги унижат.

През всичките четири години на войната англичаните (украинците) не спряха нито за момент да нападат Русия по море, като това изобщо не беше ограничено само до Черно море и в никакъв случай само до военни кораби. От близо година почти не са нападали военни кораби и пристанища, защото руснаците с две годишно закъснение (те никога не са били по бързането, такива са си мърди) взеха да ги защитават.

И въпреки това и още много само до преди месец руснаците не отговаряха на всички тези провокации, за което лично аз съм ги ругал до небето, което е нищо спрямо това, което ги попържаше самото руско общество.

Безкрайно закъсняха. Това трябваше да го правят от началото. Няма причина да имат хуманитарни подбуди, когато самото украинско ръководство няма никаква жал към собствените си поданици.
« Последна редакция: Днес в 10:13 от go_fire »
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Acho

• Напреднали
    • Профил
Баровците щели да  си произвеждат сами ракетите, а хамериканците да гледат отстрани:

https://novini.bg/article/2026080703462760480
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Защо руснаците до преди две седмици, оставяха свободното корабоплаване от и за Одеса (и спомагателните пристанища в Николаев). Ами защото ставаше въпрос за износ на суровини. Откакто не могат да изнасят метали и въглища, остана основно зърно и олио.

Навсякъде по света това е дейност заемана от мафията. Няма обикновени хора, които да печелят от износа на ресурси.

А голямата „тайна“ на украинската престъпност е, че това са всъщност руски борчаги. Украинските мутри или самите те са руснаци, или подчинени на руските им началници.

Точно по същия начин мутрофоните от другата страна са единствените, които печелят от „сенчестия флот“. Голям мит е, че нещо от тези пари влиза в хазната. Ако влиза, са копейки. Руския бюджет се пълни от големите договори с Индия и Китай, където нефта и газа си влиза напълно легално, и основно по тръби.

Но явно все пак в крайна сметка силоваците успяха да си надделеят на волята. И няма как. Безумния запад непрекъснато вдига залозите, това не може да бъде оставено без отговор, защото ще проиграят войната.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
Баровците щели да  си произвеждат сами ракетите, а хамериканците да гледат отстрани:

https://novini.bg/article/2026080703462760480

Това не е нещо, което може да стане бързо. Има много юридически подробности. Има множество технически предизвикателства. Най-оптимистичния срок е около три години.

Но дори хоп и още утре да започнат да ги произвеждат, първо руснаците няма да стоят под носа им да се размятат някакви заводи за някакви ракети.

Второ обема на производството им трябва да е огромен, за да задоволи нуждите на Украйна. Както сме казвали и преди в момента годишното производство не стига за месец в Украйна.

Трето тези ракети са скъпи и неефективни. Срещу искандери помагат, но не и срещу свръхзвукови ракети. А напоследък използват реактивни герани, срещу които е много икономически неефективно да се ползват патриоти.

Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
ЧНГ 2022
Живота, вселената и някакви други глупости
spec1a 6 16960 Последна публикация Jan 03, 2022, 09:22
от cybercop
Руско-Украинска война от 2022 год.
Живота, вселената и някакви други глупости