Докато прочета две от първоначалните, три връзки, добави още няколко

Преди да прочета това за ценностите, щях да коментирам нещо такова:
В ЕС много се говори за християнски ценности, при положение, че почти няма християни. У нас пък много джвакат за евро-атлантически ценности, въпреки, че няма нито един атлант. Аз и двете не знам, какво означават.
Единствените ценности дето знам, са тези на Френската революция. И те са много ясно дефинирани. Само дето ги няма.
Но после прочетох дописката.
Смятам я за загуба на време. Представлява нещо като сатиричен преглед на седмицата. Нищо от това не желаех да научавам. Между другото гос-ин министъра е на ДПС, а не на ГРОБ.
После видях това за Манолова. Още в началото се почувствах странно, HAARP бе наречен теория на заговорите. Това е напълно реален обект, който всеки може да види поне от далеч. Ако не му се ходи до Аляска, има множество снимки, много преди да има Spybook, в който пишат тези, недоклатени работи.
За короновани вирус, колко е заговор не знам. Поне според мен не е създаден в лаборатория. Но заговор има поне един със сигурност. Не е възможно всички по света едновременно да ни затворят вкъщи, ако това не е договорено. Няма такава, статистическа вероятност. Лично аз се уплаших, че е възможно да има някои с власт над целия свят. Това си беше демонстрация. Не се опитвайте, че ще ви затрием, без да ни мигне окото. И дори не се назоваха кои са. Определено не са американците. Не са руснаците. Не са и китайците. Кои са?
После същата авторка ще ни обясни, че то повсевместно следене не съществувало. Да бе! Нацистите и комунистите дори не можеха да мечтаят за това, което имаме днес.
И защо беше цялото това напъване? За да ни съобщи, че Манолова не е права и това се прави за наше улеснение. Само да обясня на момата, че това са търговски, а не благотворителни дружества. Единственият им смисъл е формиране на печалба. Клиентите са точно последното, което ги интересува. Сиреч изобщо не ги интересуваме. А смаляването на разходи е един от начините за постигане на заветната печалба.
Манолова като никога е права. Само дето е лява и левите решения са винаги грешни. Единственият начин да се опълчи на нещо, което не ти харесва, винаги е било поведение. Ако с нещо си несъгласен, не го правиш. Иначе нямаш право да мрънкаш.