Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 193717 пъти)

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6647
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #1560 -: Aug 03, 2024, 18:29 »
Сега аджеба мъже ли се боксират, или жени деа ?
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

malin1

• Напреднали
  • Публикации: 692
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: Openbox
    • Профил
« Отговор #1561 -: Aug 03, 2024, 20:51 »
А ФБР още мълчи за стрелбата срещу Тръмп.

Звукови анализи на записи направени от нормални хора с опит в областта показаха, че е имало най-малко двама стрелци. Много вероятно трима, защото истрелите са били от три различни дистанции.

Дали отново ще покрият всичко?

Който иска може да погледне и тази публикация. Доста подробно и интересно четиво.
https://showme.bravesites.com/entries/general/the-whizzing-bullet-is-consistent-with-crooks-rifle

Ми то станаха 4 стрелци, с добавените обновявания. Тръмп направос да пусне тото.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #1562 -: Aug 04, 2024, 14:25 »
Докато ме нямаше, исках да коментирам освен много технически теми (които се надявам да наваксам) и много политически. Проклетата война и геноцида над арабите ще ги оставя за момента.

Даже и за атентата над Тръмп, който обсъждате, не ми се говори. За това се говори сигурно десет, ако не повече години. От преди да влезе в политиката, защото то винаги се е знаело, че ще влезе, от преди да се родим. Всъщност помня, че беше на върха на славата си с Ивана, а аз бях примерно десет-дванадесет годишен и тогава имаше подмятания да се кандидатира. Или нещо такова. Със сигурност тогава беше най-известен в световен мащаб. Това е същото време, в което се снима в „Home alone“, което изобщо не беше случайно, както някакви инфантили днес се учудват, как било възможно.

Ама то и атентата голяма смешка. Аз гледал много екшъни, очаквах, човека се прикрил по някакви дупки, капандури, под одеало, кацат го гълъби, които гнездят там в сянката и праха. А то после видях клипчета, как нашия си се разхожда по покрива на някаква църква, даже му подвикват, ама никой-нищо.

И после бил „републиканец“, ама иначе прави дарения на демократите. Някакви такива изтрещели глупости. И това е възможно да мине??? Ама уж нямаше да говоря…

=*=

Това, за което исках да говоря е попа. Все пак срамота да не кажа някоя дума.

=*=

Наричайки го поп, по техните си норми го обиждам. Не е поп. Но това само показва, колко е сбъркана гръцката секта. А папата дето е папа и се води (и е наистина) олицетворение на злото, ходи да мие краката на хората. Ама кажи им го на клира ни от шестаци (по-дъртите) и гръцки агенти (по-младите).

=*=

Мисля, че съм го разказвал това. Мен ме е кръстил стария владика. Беше в дълбокия социализъм и процедурата беше почти тайнство. Той беше туко що застъпил, след смъртта на по-предния владика, в същата църква, в която е погребан. Казваше се Натанаил, нещо такова, странно. Как да е. Бях прекалено малък, когато почина.

Но наследника му Дометиан (естествено не е никакво изключение, в синода изключения няма, бил е доносник) беше много обичан в града ни. И не го казвам, защото ме е кръстил. Наистина имаше излъчване, осанка и присъствие. Трудно се намираше някой да се опита да го критикува по някакакъв начин.

Той беше и много навътре в църковните дела. Де факто последните десетина години на Максим, той беше патриарха в сянка. Максим вече не можеше да си изпълнява задълженията. Не стана патриарх, защото вече самия той беше много възрастен и усещаше, че трябва да се дава път на „младите“.

Обаче не така стоят нещата с Данаил. Повечето миряни не го харесват. Моята собствена съпруга е имала доста срещи с него, включително една като вече патриарх. Тя не е на това мнение и много го харесва. Аз съм го виждал само веднъж на живо на едно тържество (не сме говорили) и изпитвам предразсъдъци към него.

Защо?

Заради начина, по който беше избран. Гръкоманската секта е съборна секта. Това ще рече демократична. Всъщност е дори повече. Решенията не се вземат просто с мнозинство, а с единогласие. Което пък обяснява, защо гръкоманите са убили повече хора и от католиците.

Връщам се на конкретния случай. Владиката се назначава, като се избират трима, селски попа (обезателно, щото то близко до народа), които от своя страна, казват кой от монасите ще стане (трябва да е епископ). Ами Данаил беше спуснат с парашут. Дойде от Пловдив. Никой, никога не беше чувал за него. Как така тримата селяни избраха единодушно, човек, който никога не са виждали, камо ли да познават?

Знае се, че съм еретик, какъвто според мен трябва да е всеки българин. И го вярвам, защото народното християнство, никога не е имало нищо общо с гръцките брътвежи. Но не поради тази причина не одобрявам цялото нещо. Просто не е редно. И защото е нередно. И точно, защото нищо в тази секта не е редно, не съм част от нея.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 5415
    • Профил
« Отговор #1563 -: Aug 05, 2024, 06:30 »
   Оооооо,кашик,радваме се,че си жив,здрав, и че отново си тук.

Ето няколко "честитки" от мен:

Цитат
Но наследника му Дометиан (естествено не е никакво изключение, в синода изключения няма, бил е доносник) беше много обичан в града ни. И не го казвам, защото ме е кръстил. Наистина имаше излъчване, осанка и присъствие.

Излъчване и осанка на офицер от ДС (вероятно подполковник).
Все пак,не може да се сравнява с полковник Марин Минков,повече
известен сред овцете (пардон,вярващите) като патриарх Максим.

Цитат
И точно, защото нищо в тази секта не е редно, не съм част от нея.

Ма нали си кръстен бе !
Т.е. отвсякъде си част от сектата ...
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #1564 -: Aug 05, 2024, 13:51 »
Малко уточнение. Да си вярващ и сектант не е едно и също. Можеш да си вярващ, но не принадлежащ на никоя секта. Може да си сектант, но да не вярваш (общия случай на българина). А може и да си двете.

Ако пък не си нито едно, най-вероятно си атеист или поне агностик, което за мен няма особена разлика. Но преди да е довтасъл виден агностик от форума, ще припомня, че това по никакъв начин не е лошо според мен, най-малко е осъдително. Всеки има свободна воля.

Ма нали си кръстен бе !
Т.е. отвсякъде си част от сектата ...

Виж, какви са мръсни!!! Кръстят те още като невръсно дете, когато нбе си съвсем съзнателен да не кажа друго. И после си пред свършен факт. Искаш, не искаш, кръстен си.

Но религията не е (физически) затвор. Не мога да бъда принуден да съм част от нея, само, защото са направили нещо по тяхна, а не по моя воля.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #1565 -: Aug 05, 2024, 13:55 »
когато нбе си

Не си съзнателен. Нещо не успявам да си редактирам мнението.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4245
    • Профил
« Отговор #1566 -: Aug 05, 2024, 21:35 »
Нещо.. и Боинг вече не са това което бяха - като ги гледам какви совалки правят как да им се кача на самолетите?
https://cosmos.1.bg/space/2024/08/05/starliner-stuck-in-space/

П.П. А там за онова за църквите ..като им гледам поповете и разправиите, предпочитам да си остана агностик
https://dveri.bg/component/com_content/Itemid,100724/catid,19/id,73508/view,article/
Митр. Иларион (Алфеев) е освободен от всички заемани длъжности, реши Св. Синод на РПЦ. Решението беше очаквано след скандала в Будапеща, който получи широк отзвук в унгарските медии. Митр. Иларион беше обвинен в хомосексуално посегателство от осемнадесетгодишен иподякон, който публикува компрометиращи записи и снимки от имението на владиката край унгарската столица, на стойност 2.1 милиона евро...

...
В навечерието на решението на синода, на 24 юли, митр. Иларион отпразнува своя петдесет и осми рожден ден.

и още налита на осемнайсе годишно
толкова за правоверните (па били те рязани или не, право или криво славещи)
« Последна редакция: Aug 05, 2024, 21:45 от remotexx »
Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4130
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #1567 -: Aug 06, 2024, 13:54 »
Болен на легло се е*е ..

https://www.focus-news.net/novini/regioni/Sled-pregled-na-bolnoto-si-dete-Chuzhdenci-platiha-1494-leva-dokato-sa-na-pochivka-v-Zlatni-pyasuci-2216314

П.П. А в Ю Кей са стъпили здраво върху пътя на евроатлантическите ценности (и май няма връщане):

https://youtu.be/TSWlBv7C1Og?si=AS83Dr1_7BsVNB8R

Нас ни спасява това, че няма "сосиал" за тъмнозелените в размера, в който си представят, и сме само транзит. А тях ги спасява това, че нашите граничари са с мнооого орязани вече правомощия. Засега е нещо като симбиоза. Те влизат и ядат малко бой, ние си затваряме очите, когато влезлите бягат от нас към Великия запад.
« Последна редакция: Aug 06, 2024, 20:48 от Nik123 »
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1568 -: Aug 07, 2024, 08:40 »
Вече и крокодил като домашен любимец:
https://dnes.dir.bg/obshtestvo/naprezhenie-v-botunets-zaradi-krokodila-sobstvenikat-ne-go-dade-ostava-tam-za-prez-noshtta

Интересно, с какво го храни, няма да е с гранули за кучета.
Активен

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4245
    • Профил
« Отговор #1569 -: Aug 07, 2024, 08:58 »
сега аз не разбрах последно тия... (дето едно време се водеха невъзвращенци, но не щото не искаха да се върнат ами щото по границата се стреляше, а ако случайно се объркат да я преминат /наобратно/ вероятно и тях щяха да ги таковат... на легло, в смисъл да ги устроят де, нейде при и около бай Ставри в южното крило)

мразите ли ги или не,
искате ли да се връщат или йок

https://www.bulgariawantsyou.com/videos

те тия - те па тоя вместо с ябълки почнал с череши, продавал с парите крадял още/повече череши и пак продавал  ;D ...и голяма самореклама си направи на компаниите които обаче после прода(ва)л, интересно ми е ако се направил една куролация там с данните от оня теч там от НАПа дали няма па да се окажат в некой списък а (да) НЕ СЕ БАРА я (да) СЕ (ПО)БАРА да се види дали поддава на внушение (иначе как 230% ръст, явно у нас само рафинерийките са на загуба)

и тия

а тук май има(ше) и някои (и др.) от Зарата

Явно тия дето се връщат от Египет им взимат крокодилите - независмо дали са с документи или без  ;) ...явно зоопарка смятат да си попълнят инвентара хептен за без пари (т.е. само за превоза, а шофьора дано има застраховка)

П.П. А ве Зарата нямаше ли си летище - егати рекламата: "само на два часа път от летище София", ми като е по-близо до Бургаското що не го сметнат и на колко часа е от Бургас ..е освен ако не са тренирали там новите дронове за Украйна и да е цялотo на дупки (е или по естествен път)

Брей на второ място по брутна заплата - верно ли е туй или... просто другите повечко лъжат (там Пловдив, Варна, Бургас - чувал съм че над определна сума месечно и те карат доброзорно да си правиш там ЕТ ли ЕООД ли к'во беше и вече не си работник ами си си шефче, тъй ле е още тя ..то ако е така излиза че Заралий/ките/ най-бедните не минават границата за ЕТ/ЕООД)

8 хил. годишна традиция има явно...
« Последна редакция: Aug 07, 2024, 09:28 от remotexx »
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1570 -: Aug 07, 2024, 09:28 »
Еми то в София е станало като във Флорида.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1571 -: Aug 07, 2024, 11:36 »
..

1)
..мразите ли ги или не,
искате ли да се връщат или йок..

2)
..интересно ми е ако се направил една куролация там с данните от оня теч там от НАПа ..

3)
 чувал съм че над определна сума месечно и те карат доброзорно да си правиш там ЕТ ли ЕООД ли к'во беше и вече не си работник ами си си шефче, тъй ле е още тя ..то ако е така излиза че Заралий/ките/ най-бедните не минават границата за ЕТ/ЕООД)..

1. Що да ги мразим, мои роднини се прибраха скоро от почти 10-г. престой в Швейцария и не щат да чуят повече за там.
Всеки си прави избора.

2. Куролацията само един може да я избара- умен Кирчо, той ги куролира нещата  ;D

3. За пръв път чувам за такова нещо.
 То ЕТ-то си е набутвация. Но с ЕООД се правят едни номера- въртиш дейността през него, разпределяш си дивидент(печалбата) и плащаш само 5% (данък дивидент). Тук Файър може да разсяни по-детайлно.

Ачо, то това с крокодила - тоя Ботунец май беше от крайните квартали, но не съм сигурен, да кажат софиянците.
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1572 -: Aug 07, 2024, 11:49 »
Туй БОТУНЕЦ малко така циганско ми звучи. Да ме прощават истинските софиянци.
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 7757
    • Профил
« Отговор #1573 -: Aug 07, 2024, 16:43 »
Имаме ли медали от тази извратена олимпиада?
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #1574 -: Aug 07, 2024, 20:28 »
Май не, поне засега. Последно четох това, че нашата боксьорка я наби оня интерсекс ли е, транс ли е, какво там ЛГБТ е.

Имало и разум в НС:

https://dnes.dir.bg/politika/pochti-konstitutsionno-mnozinstvo-v-ns-zabrani-netraditsionnata-seksualna-propaganda-v-uchilishte
Активен