Ремотекс, то хубу, ама.. това
"This course is a variant of Harvard University's introduction to computer science, CS50, designed especially for lawyers (and law students)." си е за американските адвокати (и студенти по право) На мен нито ще ми свърши работа, нито ще ми трябва

Освен това, аз съм мнооого встрани от изброеното -
Challenges at the Intersection of Law and Technology
Computational Thinking
Programming Languages
Algorithms, Data Structures
Cryptography
CybersecurityДоп. ИИ-то не мож го осъди, ама собственика му (или оператора)- да

Иначе това
"negotiating salary", при мен в случая, хонорара, почти всеки път си е живо приключение, тъй като всеки от клиентелата е различен, като мислене, възможности.. Но съм забелязал, че точно тия, дето имат най-много, и най-много се чудят как да дадат най-малко

А пък даже имам и плащания в натура- един от моите, на който свърших работата, ще ми прави някои мебели за вкъщи, щото нападжиите го натиснаха и закъса, а още не се е издължил. Някой път и натурални плащания се случват

Но след 1-2 такива случая- вече парите напред, иначе не си мърдам пръста.
И ся вече като виц, ама е истина.. моя колежка се разбрала с клиент, той да й поправи колата, а тя някакво си дело да му води.. тя пооцапала делото, а той пък й сложил стари части на колата
Па някои направо съм ги гонил от офиса. Аз му обяснявам, че няма да стане тъй, както го иска, то тръгва да ми обяснява, че аз не ги знам нещата.. и айде, ей-там е вратата, отиди при някой друг да те нареди. То с такива и ИИ не може да се оправи.
П.П. А имаше един.. занимава ме почти час с глупости, казвам му- тъй няма да стане, тоя- не, щяло. Викам му- "ОК, отивай и си върши работата сам, и не ми губи времето, защото ако продължиш да ме занимаваш, адвокатската консултация се плаща, извади 100 лева и цял следобед ще ти слушам глупостите". И тоя подскочи- "Че какъв е тоя ценоразпис?" Викам му "Ей-такъв, има(ше тогава) една Наредба за минималните адвокатски възнаграждения (сега е с друго име), там пише 100 лева за устен съвет, вади ги и ще те слушам, и ще си говорим, иначе си заминавай!" - и тоя подскочи, изгоних го, щял да пуска жалба в Адвокатската колегия, защото съм му искал пари за голи приказки- така ми каза. Жалко, че никаква жалба не е пускал, минаха години, а не са ме търсили по такъв повод от колегията. Щях да се посмея хубаво на такава жалба- "Еди си кой адвокат ми иска пари за консултация".