възторгът по Русия, Китай и т.н. е интересно форумно явление, видно не само тук, и мисля че вече доста добре го разбирам...
Сигурно е интересно. Не зная, защо би трябвало да се учудваш, след като интересните неща не се случват на запад.
Западните държави са под влиянието на меко казано, някаква лудост. Приемат безумни идеологии, които разкъсват обществото. Тези, които ги следват изискват и останалите да ги следват или поне да се съгласяват с тях. Изискват, не водят дебати, не представят разумни аргументи защо, не търпят възражения.
Те се борят със зъби и нокти да запазят старото, което явно вече не работи. Разбираемо е, защо. Преследват хора, зарази мнения, критики, шеги по адрес на официалните държавни доктрини или към самата власт. Вкарват в затвора за това, дори. Повечето иновации не се случват на запад. Ако измислят нещо, до година две, правителствата вече са решили, как ще го използват за да контролират народите си и това е, което се случва там. Нищо ново.
...това, дето не разбирам, е омразата към собствения континент и ЕС. Вие, какви сте? Руснаци ли, китайци ли? Аз също смятам, че в ЕС нещата като цяло не вървят на добре, но това мене никак не ме радва. Вие обаче направо си се кефите, гледам дори си приел изразните средства на форумния Спецов. Нали си наясно, че при един евентуален конфликт с Русия, руснаците хич нема и да те питат дали си псувал ЕС и дали им симпатизираш?
Не мразя ЕС. Просто ми се повръща от ЕС. Искам ЕС да се разпадне. Единствената полза от ЕС е свободата да си хванеш паспорта и да пътуваш. Или дори личната карта. Това е единствената полза от ЕС. Нещата като цяло не просто не вървят добре в, а се бутат целенасочено надолу. Регулации, репресии към несъгласните с политиката, опити силово да се налага тази политика. И отново, преследване на несъгласните и тези, които открито критикуват. Защо да подкрепям ЕС? Една причина?
Колкото при евентуален конфликт с Русия..., ами ще си намеря оръжие и ще се възползвам от хаоса за да видя сметката на колкото може повече от родните предатели, а след това и на престъпниците в Брюксел, ако не са ме застреляли дотогава.
О, какая радость!
Не е радост, а констатация.
е, чак нищо не е, но трябва да е по-добре. За да е по-добре, трябва всичко да е по-централизирано. За да е по-централизирано, трябва ЕС да стане федерация подобно на САЩ. За което не щете и да чуете, нали така? Та, е за тва ЕС е на тоя хал, понеже това главно е икономически съюз.
Защо да трябва да е централизирано?
Комунизъм ли ще градим?
Всичко се решава там горе, а за нас долу илюзията, че решаваме нещо с гласовете си?
И да, пределно ясно ми е, че крайната цел е федерализация на Европа.
Но срещу тази цел ще им източим кръвта, ако трябва, но няма да стане.
Буквално.
Ако трябва ще хвърля всичките си пари за оръжия, но ще им се разкаже играта.
И на тези тук, и на онези там.
Хората са крехки същества и мрат от какво ли не.
Ще си го припомнят много бързо.
ЕС не е икономически съюз много отдавна.