Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 274571 пъти)

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 8439
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #4110 -: Sep 05, 2025, 13:37 »
https://www.youtube.com/shorts/EDEjOIckP38
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 7294
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #4111 -: Sep 05, 2025, 14:11 »
И в Брюксел не я искар вече:

https://www.vesti.bg/sviat/evrodeputati-se-gotviat-za-novi-votove-na-nedoverie-sreshtu-fon-der-lajen-6237741
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4641
    • Профил
« Отговор #4112 -: Sep 05, 2025, 17:27 »
Ама и тия хулигани в Русе, да нападнат баш шефа. Сега ще видим какви наказания ще получат, и колко сила има държавата.

Е понякога хулиганите печелят, понякога шерифа - не си е преценил правилно силите (и не е извикал подкрепление ....овреме)
https://www.youtube.com/watch?v=Cp5rwl73FT8

П.П. За СУВ-тата друго имах предвид - той там оня щом за едно(то) лъже какво остава за останалите неща.
...излезе ли ти име - ходи после обяснявай че нямаш сестра  ;D
« Последна редакция: Sep 05, 2025, 20:59 от remotexx »
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 7294
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #4113 -: Sep 06, 2025, 07:28 »
Честит празник на всички. 140 години от Съединението.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4114 -: Sep 06, 2025, 09:29 »
Санкциите работят  :D

https://www.youtube.com/watch?v=8G5IjZERphU
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
  • Публикации: 311
  • Distribution: CRUX
    • Профил
« Отговор #4115 -: Sep 06, 2025, 11:20 »
>Както си мислех и съм го споделял къде ли не, Русия ще си намери по-добри пазари.

възторгът по Русия, Китай и т.н. е интересно форумно явление, видно не само тук, и мисля че вече доста добре го разбирам...

>ЕС да го духа!
...това, дето не разбирам, е омразата към собствения континент и ЕС. Вие, какви сте? Руснаци ли, китайци ли? Аз също смятам, че в ЕС нещата като цяло не вървят на добре, но това мене никак не ме радва. Вие обаче направо си се кефите, гледам дори си приел изразните средства на форумния Спецов. Нали си наясно, че при един евентуален конфликт с Русия, руснаците хич нема и да те питат дали си псувал ЕС и дали им симпатизираш?

>Европа ще зъзне от студ, ще затваря заводи, ще налага режим на тока, а за топла вода сигурно ще забравим.

О, какая радость!

>С какво демонстрираме сила, като нямаме нищо?
>Нито войски имаме, щото разчитаме на САЩ и Европа е напълно скопена от >към военна сила, нито производство вече, нито ресурси, нито нещо друго.

е, чак нищо не е, но трябва да е по-добре. За да е по-добре, трябва всичко да е по-централизирано. За да е по-централизирано, трябва ЕС да стане федерация подобно на САЩ. За което не щете и да чуете, нали така? Та, е за тва ЕС е на тоя хал, понеже това главно е икономически съюз.

Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4116 -: Sep 06, 2025, 14:35 »
възторгът по Русия, Китай и т.н. е интересно форумно явление, видно не само тук, и мисля че вече доста добре го разбирам...
Сигурно е интересно. Не зная, защо би трябвало да се учудваш, след като интересните неща не се случват на запад.
Западните държави са под влиянието на меко казано, някаква лудост. Приемат безумни идеологии, които разкъсват обществото. Тези, които ги следват изискват и останалите да ги следват или поне да се съгласяват с тях. Изискват, не водят дебати, не представят разумни аргументи защо, не търпят възражения.
Те се борят със зъби и нокти да запазят старото, което явно вече не работи. Разбираемо е, защо. Преследват хора, зарази мнения, критики, шеги по адрес на официалните държавни доктрини или към самата власт. Вкарват в затвора за това, дори. Повечето иновации не се случват на запад. Ако измислят нещо, до година две, правителствата вече са решили, как ще го използват за да контролират народите си и това е, което се случва там. Нищо ново.

Цитат
...това, дето не разбирам, е омразата към собствения континент и ЕС. Вие, какви сте? Руснаци ли, китайци ли? Аз също смятам, че в ЕС нещата като цяло не вървят на добре, но това мене никак не ме радва. Вие обаче направо си се кефите, гледам дори си приел изразните средства на форумния Спецов. Нали си наясно, че при един евентуален конфликт с Русия, руснаците хич нема и да те питат дали си псувал ЕС и дали им симпатизираш?

Не мразя ЕС. Просто ми се повръща от ЕС. Искам ЕС да се разпадне. Единствената полза от ЕС е свободата да си хванеш паспорта и да пътуваш. Или дори личната карта. Това е единствената полза от ЕС. Нещата като цяло не просто не вървят добре в, а се бутат целенасочено надолу. Регулации, репресии към несъгласните с политиката, опити силово да се налага тази политика. И отново, преследване на несъгласните и тези, които открито критикуват. Защо да подкрепям ЕС? Една причина?
Колкото при евентуален конфликт с Русия..., ами ще си намеря оръжие и ще се възползвам от хаоса за да видя сметката на колкото може повече от родните предатели, а след това и на престъпниците в Брюксел, ако не са ме застреляли дотогава.

Цитат
О, какая радость!
Не е радост, а констатация.

Цитат
е, чак нищо не е, но трябва да е по-добре. За да е по-добре, трябва всичко да е по-централизирано. За да е по-централизирано, трябва ЕС да стане федерация подобно на САЩ. За което не щете и да чуете, нали така? Та, е за тва ЕС е на тоя хал, понеже това главно е икономически съюз.

Защо да трябва да е централизирано?
Комунизъм ли ще градим?
Всичко се решава там горе, а за нас долу илюзията, че решаваме нещо с гласовете си?
И да, пределно ясно ми е, че крайната цел е федерализация на Европа.
Но срещу тази цел ще им източим кръвта, ако трябва, но няма да стане.
Буквално.
Ако трябва ще хвърля всичките си пари за оръжия, но ще им се разкаже играта.
И на тези тук, и на онези там.
Хората са крехки същества и мрат от какво ли не.
Ще си го припомнят много бързо.

ЕС не е икономически съюз много отдавна.
« Последна редакция: Sep 06, 2025, 14:38 от 4096bits »
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 6101
    • Профил
« Отговор #4117 -: Sep 06, 2025, 16:30 »
                        Реално погледнато, ЕС ГО  духа !

Би трябвало (почти) всички да са го разбрали.

Доказателства ли ...

1. Корумпираната Мърсула клекна на исканията на наглите американски
уроди, воглаве с Тръмп. Резултата: ЕС ще купува безумно скъп
американски газ,в пъти по-скъп от руския.
Може ли някой да го отрече ?
За митата - има ли нужда от коментар ...
2. Левичарски мастии - "зелени" педали и др. подобни натискат за
неефективни ВЕИ - перки,солари и прочие; като се вземе предвид
и скъпия газ,индустрията в ЕС става неконкурентноспособна.
Особено видимо е това в Германия.
3. Соросоидни изроди (пак основно "зелени") напълниха Европа с
ислямски фанатици,които колят хора на улицата,стрелят,врязват
коли с висока скорост по оживени улици и т.н.

Кое от това не е вярно ?

Активен

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4346
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #4118 -: Sep 06, 2025, 21:12 »
Федерацията в класическия случай е съюз от държави,с общо минало(обикновено и език) и обща конституция. В голяма степен и с общи ценности. Общият интерес е по подразбиране.
Куун, финландците искат ли да са във федерация с другите държави от ЕС?
« Последна редакция: Sep 06, 2025, 21:13 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4119 -: Sep 07, 2025, 11:09 »
Не е направено за това, но си е оръжие.
Което не оставя следи.

https://www.youtube.com/watch?v=BXkssRDS25s
Активен

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4120 -: Sep 07, 2025, 12:06 »
>Федерацията в класическия случай е съюз от държави,с общо минало(обикновено и език) и обща конституция.
>В голяма степен и с общи ценности. Общият интерес е по подразбиране.

да, и именно поради тези неща, това никога няма да се случи. Та, 4096, дето все аха да хване оръжието може да се успокои, поне за тая работа.
Активен

lunarvalleys

kuunlaaksot

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4121 -: Sep 07, 2025, 12:17 »
>Не мразя ЕС. Просто ми се повръща от ЕС. Искам ЕС да се разпадне.

Е, тва не разбирам. Вие не искате ЕС да се промени към нещо по-добро, искате направо да се разпадне. От което нищо хубаво няма да се случи на Европа, но е важното да сме на контра.

>Защо да подкрепям ЕС? Една причина?

Щото България е в Европа и ЕС засяга целия континент. Те за тва.

>Колкото при евентуален конфликт с Русия..., ами ще си намеря оръжие и ще се възползвам от хаоса за да видя сметката на колкото >може повече от родните предатели, а след това и на престъпниците в Брюксел, ако не са ме застреляли дотогава.

де го чукаш, де се пука... ти му говориш че евентуални руски войници на територията нема и да го питат дали им симпатизира, оно пак ще ходи да очиства тоя или оня. Ти почна тея работи под всеки 3ти пост да ги пишеш. Сетих се, по времето на ковид истерията, ти предлагаше да сформирате ударна група, да влизате в жилищата на тези дет подкрепят ваксинирането и да заплашвате как ще плъзнете острието. Аз бях и съм твърдо за ваксинацията. Да ти пратя ли адрес, да дойдеш и мене да ме заколиш?

>Защо да трябва да е централизирано?
>Комунизъм ли ще градим?

централизирано, не означава комунизъм. САЩ комунизъм ли са? Просто Европа, с тея мижави държавици (поне на фона на САЩ, РФ, Китай и т.н.) няма как да е фактор, а просто лежи на стари лаври, дет се вика. А, и също с охота копира всички идиотщини дето идват от САЩ. Да не мислиш, че ме радва мене тая работа.

>И да, пределно ясно ми е, че крайната цел е федерализация на Европа.

Не, не е. Това няма да се случи в обозримо бъдеще, въпреки че България, на фона на сегашните и местни бандити в управлението, би имала само и единствено полза от това. Финландия, не.

>Но срещу тази цел ще им източим кръвта, ако трябва, но няма да стане.
>Буквално.
>Ако трябва ще хвърля всичките си пари за оръжия, но ще им се разкаже играта.
>И на тези тук, и на онези там.
>Хората са крехки същества и мрат от какво ли не.
>Ще си го припомнят много бързо.
 :D :D :D
Активен

lunarvalleys

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4122 -: Sep 07, 2025, 12:35 »
Не разбирам, как може да подкрепяш нещо, което явно се експлоатира от не малка група хора за собствена изгода и за сметка на всички 450 милиона души в ЕС.
Наистина не разбирам и защо мислиш, че ЕС трябва да остане.
Да се промени към нещо по-добро?
От кого?
Беше нещо добро в зараждането си и десетина години след това.  Докато се започна с общите политики. Докато европейските закони се обявиха над националните.
И тогава се започна с налагането на различни политики и подтискането.
До степен, че ако една държава не е съгласна с нещо, което не е изгодно за никой от гражданите ѝ, те я санкционират, глобяват  и дори заплашват да отнемат гласа ѝ.

Това ли подкрепяш?

Колкото до насилието...
Въпреки, че създава много проблеми, решава и не малко.
Освен това, е напълно оправдано, когато трябва да се отстрани проблем, който не е възможно да се реши с легални средства.
Когато са ти отнели на практика възможността да промениш нещо, просто го отстраняваш.
« Последна редакция: Sep 07, 2025, 12:36 от 4096bits »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4123 -: Sep 07, 2025, 14:21 »
Механиката в действие

https://www.youtube.com/shorts/wkRrLeelxTc
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 6101
    • Профил
« Отговор #4124 -: Sep 07, 2025, 16:00 »
   Това ме кефи.  ;D

Триото автократи Путин, Си и Ким вдига тост за полезния идиот Доналд Тръмп

https://news.bg/comments/trioto-avtokrati-putin-si-i-kim-vdiga-tost-za-polezniya-idiot-donald-tramp.html
Активен