Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 308223 пъти)

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 6225
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #4215 -: Sep 18, 2025, 12:00 »
   Не е зе вярване,че Acho не е писал за смъртта на Робърт Ретфорд !
Велик,изключителен, и в същото време борец за правилни каузи !

А по принцип той ги пише такива ...

Е,сега аз ще пиша:

https://www.cnn.com/2025/09/16/entertainment/robert-redford-death
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 8665
    • Профил
« Отговор #4216 -: Sep 18, 2025, 12:36 »
За всички, които биха искали Гугъл да им се рови из системата и файловете.  :D

https://arstechnica.com/gadgets/2025/09/experimental-google-app-brings-web-and-local-search-to-your-windows-pc/
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 7577
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #4217 -: Sep 18, 2025, 14:50 »
Тез пък ще се избият във въздуха, със самальота на  Тръмпа. Диспечера си дрямвал сладко завалийката:

https://www.vesti.bg/sviat/samolet-letia-v-kryg-chas-zaradi-zaspal-aviodispecher-6238586
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4218 -: Sep 18, 2025, 14:53 »
А това е съвсем близо со нас:

https://www.moreto.net/novini.php?n=518084
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4428
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
« Отговор #4219 -: Sep 19, 2025, 19:50 »
Наркоманска работа.
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4220 -: Sep 20, 2025, 05:36 »
Бил е някой близък или приятел/ка. Най-вероятно.

За да прободеш някой толкова високо по тялото, трябва да държиш ножа с острието противоположно на палеца и ръката се движи, като да замахваш с брадва.
Човек така хваща и нож, когато е под напора на по-силни чувства и не е сигурен много, какви ги върши.
Така обикновено се хваща нож и когато имаш намерение да го забодеш в някого. С предварителен умисъл..

Престъпниците обикновено го държат наобратно, както се държи меч, просто защото така могат да замахнат по-надалеч, да те държат на разстояние, но и по-ниско, в областта на корема.

Но това са вероятности, може и точно обратното да е било. по някаква причина.
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4221 -: Sep 20, 2025, 09:00 »
Сина. Хванали са го.
https://www.dnes.bg/a/6-krimi/693522-prashtat-mladezha-ubil-mayka-si-vav-varna-v-psihoto-v-lovech
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4222 -: Sep 20, 2025, 10:34 »
Ма що такива ги пращат все в психото?
Може да е просто гад.

Ако е за диагноза, хайде, но често ги обявяват за не наред с главите и се отървават.
Какво ли си е мислела жената в последните мигове…
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4223 -: Sep 20, 2025, 12:38 »
И кой е виновен сега ? Пак ония лошите руски хакери, или някой не си е свършил работата и не е защитил добре мрежите:

https://fakti.bg/world/1001590-kiberataka-v-sarceto-na-evropa-letishtata-v-berlin-i-bruksel-preduprediha-za-zakasnenia
Активен

Acho

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4224 -: Sep 20, 2025, 12:40 »
А на други не ама въобще им пука за самальотите, и си пият (шорат) биричката:

https://fakti.bg/world/1001566-praznik-na-birata-oktoberfest-zapochva-v-munhen
Активен

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 6225
    • Профил
« Отговор #4225 -: Sep 20, 2025, 16:29 »
   Не си цитирал нещо много важно от fakti.bg

"Шпигел": Как Рурската област се напълни с българи и румънци
Хиляди бедни българи и румънци, предимно роми, се заселиха в градове като Дортмунд и Дуисбург,
защото социалните помощи им осигуряват по-добър живот, ...

https://fakti.bg/world/1001061-shpigel-kak-rurskata-oblast-se-napalni-s-balgari-i-rumanci

Адекватен съвет: внимавайте ако ходите в Рурска област...
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4226 -: Sep 20, 2025, 17:45 »
Ма що такива ги пращат все в психото?
Може да е просто гад.

Ако е за диагноза, хайде, но често ги обявяват за не наред с главите и се отървават.
Какво ли си е мислела жената в последните мигове…

Аз съм вписан и в регистъра за служебните защити. Те са евтинки, но колкото да избия за месеца осигуровките, горивото за колата и сметките в офиса, биват. Често съм служебен защитник на наркомани по дела за принудително настаняване в психиатрично заведение. Критериите за настаняване са два. Медицински- да страда от психиатрично заболяване, подлежащо на принудително лечение (има си списък). Социален- да е опасен за себе си, и/или околните. Кумулативно е, т.е. трябва да са налице и двата признака. В общия случай жалбите са от роднини на наркомана. бие ги, чупи в къщи, краде, заплашва и т.н. По делото се прави съдебно-психиатрична експертиза от вещо лице-психиатър. Масово подзащитните ми наркомани са шизофреници, като най-често поставяната от психиатъра диагноза е "параноидна шизофрения с гневно-маниен синдром".  Покрай тези дела се познавам с водещите психиатри във Варна, вписани като вещи лица в окръжния съд. Приказвал съм си с тях по темата, в един момент наркозависимите развиват разни психиатрични заболявания и стават агресивни към близките си.
Та така, предполагам, че затова и тоя е в психото. Явно е шизофреник. А при повечето психиатрични заболявания е налице невменяемост (джънкито не осъзнава свойството и значението на постъпките си).

П.П. За конкретния случай, на тоя нарко ще му направят експертиза в стационарни условия (в психото) и вещото лице ще каже, страда ли, от какво (психиатрично заболяване) страда, и вменяем ли е.

П.П.П. При последната ми такава служебна защита, наркото беше запалил къщата на родителите си.
« Последна редакция: Sep 20, 2025, 18:00 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4227 -: Sep 20, 2025, 20:38 »
Добре де, но ти сподели малко за себе си и малко история. Фактология.
Не и мнение обаче. .
Така разговор не може да се води.
Нито спор  :D

Може ли да се изиграе невменяемост, ако човек осъзнава, какво прави и все пак го направи?
Ако се оставиш на спомените си от детството, това със сигурност ще ти докара сълзи от случилото се, защото човек има и хубави моменти, колкото и да му е проклето миналото. Предполагам.
И може и съвест да се появи, Даже почти сигурно.

Та, ако човек се остави на чувствата си и не ги сдържа, може ли такава искреност да заблуди спецовете, че в онзи момент не е бил на себе си?
Активен

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4228 -: Sep 20, 2025, 20:51 »
Не съм разбрал въпроса. Веднага споделям лично мнение- Не, невменяемост на база психиатрично заболяване не може да се изиграе, ако експертизата се изготвя от опитен психиатър (това е от опита ми и личните ми впечатления, да).
П.П. А точно пък тоя психотип- шизофренните наркомани, нямат никаква възможност да изиграят не невменяемост, а дори и обикновена защитна теза тип "Не бях там, не знам за какво става въпрос".

"Може ли да се изиграе невменяемост, ако човек осъзнава, какво прави и все пак го направи?" - пак не, ако го осъзнава, значи е вменяем, даже и да се прави на куку. Психиатрите лесно установяват такава игра (Доп. Ако има съмнения за игра, обикновено експертизата е комплексна- не само от психиатър, участва и психолог).

'Та, ако човек се остави на чувствата си и не ги сдържа, може ли такава искреност да заблуди спецовете, че в онзи момент не е бил на себе си?" - И това не. Между другото, по мои впечатления, и оперативните работници на МВР в беседите си с кандидат-обвиняеми, и психиатрите в беседите с освидетелстваните, извличат най-важната информация, именно като предразположат обекта да го удари на чувства. Наркото, заклал майка си, е минал първия етап с оперативните, сега е на втория. Те ще напишат, предполагам, по нета, че го разтиражираха случая, вменяем ли е, или не.
И все пак пиша всичко с уговорката, че не знаем какво има в делото, само знаем за какво са информирали селото.

П.П.П. Нямах намерение да споря, по-скоро исках да разясня  :)
« Последна редакция: Sep 20, 2025, 21:07 от Nik123 »
Активен

4096bits

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4229 -: Sep 20, 2025, 21:52 »
Нямах за цел да споря. Споменаването на спора беше закачка.

Реших да ти повярвам.
Понеже ти преди не особено отдавна ми каза, че би устоял на бившата ми колежка.
Аз не можах да го направя въпреки, че зная похватите, знаех, какво прави, как го прави, а така също и крайната ѝ цел.
Но сигурно така се получава, като се занимаваш с едно и също петнадесет години, да речем.
Зная, какво е професионализъм.

Непрофесионалист не може да се мери с това и не може да играе игрички или да се скрие - както е в случая с наркомана.

Но не бях съпоставил двете неща, преди последният ти коментар.

Виждал ли си, как се справят въпросните експерти с психопат?
Когато не могат да разчитат на чувствата и да ги експлоатират.
Как биха го накарали да се издаде по начин, който да послужи пред съда, ако нямат преки доказателства за вината му?
Активен